הגדלת מסגרת אשראי

Fellowship

New member
הגדלת מסגרת אשראי

כרטיס ה Secured (של Discover) שחרר אוטומטית את הפקדון, חשבתי לבקש הגדלה של קו האשראי,
צריך למלא טופס, לאחר שליחתו יתכן ו Discover יצטרכו למשוך את דו"ח האשראי,
במידה והם יחליטו שהם מעוניינים בדו"ח, הם יודיעו לי על כך ואני אחליט האם אני מעוניין להמשיך בתהליך או לבטלו.

1. אם יבקשו דו"ח אשראי, אסרב מכיוון שאני לא מעוניין לפגוע בדירוג, במיוחד לאור העובדה שההגדלה לא חיונית.
במידה ואסרב למשיכת הדו"ח, האם זה יכול בכל זאת לפגוע בי בצורה כלשהי?

2. כרגע המסגרת היא כמה אלפי דולרים בודדים, האם יש כלל אצבע לכמה כדאי לבקש את ההגדלה תוך מקסום הסיכוי שלא יבקשו דו"ח אשראי?
הכפלה? יותר? אחוז מסויים מההכנסות/נכסים? אחר?

iris mom of two

New member
מדוע אתה רוצה להגדיל את האשראי?

מנסיון. כל פעם שאני משתמשת בהרה מסכום האשראי חברת האשראי מיומתה מגדילה את המסגרת, ככה זה לא פוגע בי בכלום, במיוחד כי אני משלמת בסוף החודש את כל הסכום.
&nbsp
אז זו שאלה אמיתית, האם אתה רוצה להגדיל את מסגרת האשראי סתם כדי שיהיה יותר יכולת, או אתה זקוק לסכום הזה? אם סתם, אז לא הייתי עושה זאת. מקסימום הייתי פותחת כרטיס אשראי נוסף, של ויזה או מסטר כארד שקל יותר להשתמש בו בכל מקום.
&nbsp
אישית אני מסרבת להשתמש בדביט כארד לתשלום. או מזומן או כרטיס אשראי, פשוט כי לדעתי חובה שיהיה קו הפרדה בין הסוחרים וחשבון הבנק שלי.

Fellowship

New member
שאלה טובה

סתם שתהיה יותר יכולת, אם אצטרך בעתיד, אז שיהיה, רק בתנאי שזה לא פוגע בכלום.
מכיוון שזו הגדלה של קו קיים ולא קו חדש, אני לא חושב שזה יתרום לשיפור ה Credit Score.
(במיוחד לאור העובדה שאחוז הניצול הכללי ישאר נמוך), אבל כאמור, שיהיה.
כרטיס אשראי חדש אני לא רוצה להוציא כרגע, אלא רק לאחר שתחלוף לפחות שנה מאז שפתחתי את הראשון,
וזאת בהמלצת מומחי פורום זה

מה גם שכרטיס חדש בוודאות ידרוש Hard Inquiry שאני לא רוצה שיתבצע כעת.

לכן, אם אני יכול להגדיל מסגרת קיימת ללא ביצוע Hard Inquiry, אז נראה לי נחמד, אם לא, אז לא.
לכן אני רק מנסה לוודא שאם אסרב ל hard inquiry זה לא יפגע בי,
ואם זה אכן נכון, לאיזה סכום (מוחלט/באחוזים) כדאי לבקש, תוך מקסום הסיכוי שלא יבקשו Hard Inquiry.

אגב, לא כ"כ הבנתי את המשפט בנוגע ל Debit Card (הכרטיס הוא לא Debit)

iris mom of two

New member
יש לך רק

כרטיס אשראי אחד. וזה דיסקובר לפי מה שכתבת. לדעתי זה כרטיס מעולה, עם החזרים טובים. אבל...
&nbsp
לא בכל מקום מקבלים אותו. היכן שלא מקבלים אותו איך אתה משלם? במזומן? בכרטיס דביט? בצ'ק? זה איפה שלי יש בעייה. אני מקפידה על הפרדה בין חשבון הבנק שלי לצורת התשלום. כלומר, לעולם לא אשלם בדביט כארד. הדביט כארד שלי משומש ככרטיס ATM ולא יותר.
&nbsp
הילדים שלי, היות והם צעירים ואין להם כמעט כלום בחשבון הבנק משתמשים בדביט כארד. זה סכון, אבל אין להם הרבה מה להפסיד, וחשבון הבנק שלהם כבגירים לא מקושר לשלי.

Fellowship

New member
בינתיים קיבלו אותו כמעט בכל מקום

והיכן שלא, אין לי בעיה לשלם עם ה Debit.

iris mom of two

New member
הייתי מוותרת

לבינתיים על בקשה להגדלת מסגרת אשראי.
&nbsp
חכה, דיסקובר מגדילים את המסגרת מיוזמתם כל חמישי ושישי.

meir12121

New member
יתרון להגדלת קו האשראי

אני לא יודע לענות על השאלות שלך, רק רציתי להעיר שגם כאשר לא משתמשים באשראי עדיין יש יתרון להגדלת קו האשראי. דירוג האשראי מושפע מאחוז ניצול האשראי. בהנחה שאתה משלם כל חשבון שמגיע מבלי לנצל את האשראי הרי שככל שקו האשראי גדול יותר, אזי אחוז הניצול קטן יותר ודירוג האשראי משתפר. אני נוהג מדי תקופה לבקש הגדלת קו אשראי, ובכל פעם שקו האשראי גדל, גם דירוג האשראי משתפר (סכום ניצול האשראי שלי פחות או יותר קבוע).
ומעניין לעניין ובאותו עניין, כרטיס האשראי שנותן את ההחזרים הכי טובים אצלי הוא ויזה City של קוסטקו, קשבק של 4% על קניות דלק ו 3% על מסעדות. לקניות בסופר אני משתמש בכרטיס של בנק אוף אמריקה שנותן החזר של 2%.

Fellowship

New member
אני בכל מקרה דואג שהסטייטמנס יסגר על כ 8% ניצול

אז אני לא בטוח שגובה המסגרת הכללי משנה, אבל אם כן, מה טוב.

Boston Guy

New member
עדיף שהם יציעו לך העלאת מסגרת אשראי משאתה תבקש מהם.

וזה יגיע. רק צריך סבלנות.

Fellowship

New member
והם יציעו למרות שאחוז הניצול של הקיימת הוא נמוך?

אם כן אז מעולה, אמתין.

Anat Shemer RDI

New member
מה נסגר?

ארבעה אנשים כתבו לך כדי לגלות ש"בכלל לא חשוב לי, סתם סקרנות". אולי כדאי שתכריז משהו כזה בתחילת שירשור?

Fellowship

New member
זה לא מספיק חשוב כדי

לנהוג אחרת מאשר המליץ בוסטון גאי.
אם זה היה חשוב/דחוף, הייתי מבקש הגדלה,
הומלץ להמתין כדי שהם יגדילו ביוזמתם, כך אנהג.

Anat Shemer RDI

New member
לא שאלתי

מה נסגר עם כרטיס האשראי אלא מה נסגר איתך, ששואל שאלות, מגייס אנשים כדי שישקיעו בחשיבה, שיתוף איתך, כתיבה בפורום - ואז כלאחר-יד מודיע שבעצם בכלל לא חשוב לך כל העיניין והוא סתמי בעיניך.
האם הנחת-העבודה היא שכל מה שאתה שואל בפורום מתאים להגדרה "לא חשוב לי סתם שואל"?

Fellowship

New member
הסברתי.

הנושא כן חשוב, לא שאלתי סתם,
התייעצתי לפני ביצוע פעולה מול חברת האשראי, לאחר שבעבר עשיתי טעות בתחום לפני שהתייעצתי.
כתבתי ״לא חשוב לי״ ביחס לכך שכדאי להמתין כדי שיציעו לי להגדיל מיוזמתם,
קרי, לא חשוב לי להגדיל ביוזמתי, אם עדיף להמתין.

למעלה