הגדלת מסת שריר

הגדלת מסת שריר

שלום, אני בן 29 , שוקל 64 קילו , גובה 1.76 , עושה 3 פעמים ספורט בשבוע ( 10 ק"מ ריצה פעם אחת , פעם אחת חדר כושר ופעם אחת אימון איגרוף), התזונה שלי מאוד לקויה לאחר ריצה אינני אוכל כלום והמודעות שלי לתזונה נכונה אינה קיימת. ברצוני להגדיל מסת שריר ולאכול בצורה נכונה לאחר אימונים, מבקש לדעת: 1. האם כל האבקות חלבון שמוכרים אכן תורמות ואינן יכולות לעשות נזק (שמעתי שקיימת אפשרות לנזק לכבד) 2. איזו סוג תזונה צריך לפני אימון ואחרי אימון. (מקווה שדברים פשוטים שכן אני עצלן בלהכין אוכל)
תודה!

oridoron77

New member
אין לך יותר מידי מה לבקש

אם אתה לא מוכן להשקיע. אני אומר לך בכנות. אבקה לבדה לא תעזור לך, אם אין לך תזונה שתתמוך במטרות שאתה מבקש להשיג. בשביל לעלות מאסת שריר אתה צריך לפחות 2 אימוני התנגדות בתור ההתחלה, עם שאיפה ל3 ימי אימון בשבוע. אורי

אוקיי

אשמח לקבל הנחיות מדוייקות מה צריך לעשות. מה זה אומר "תזונה שתתמוך במטרות" "ואימוני התנגדות" תודה

oridoron77

New member
הסבר

אתה מנוי בחדר כושר? אם כן, קבע עם מאמן מוסמך פגישה לבניית תוכנית אימונים הכוללת אימוני התנגדות. אימונים כאלו, הם כל מה שקשור לעומס קצר על השריר (מספר חזרות מועט יחסית), בצורה יחסית לפעילות אירובית (כמו ריצה, שחייה, עבודה על שק איגרוף) שם העומס מתמשך. אימוני התנגדות כוללים שימוש באביזרים כמו: משקולות, מוטות וכו'... תזונה הינה נושא אחר לגמרי, כאשר מבקשים לעלות מאסת שריר, צריכים לספק לגוף משאבים עודפים מעבר למה שהוא זקוק להם ביום יום, על מנת שיוכל להשתמש בהם לאותם תהליכים. בשביל זה, צריך לדעת מה הצריכה הקלורית שלך, מה ההרגלים התזונתיים שלך, מבנה גוף, גנטיקה וכו'... על כל הפרמטרים האלה מוסיפים נוסחא שבעצם תתמוך בפלוס קלורי מספק שיספק את אותם משאבים. לאחר שיודעים את סך הקלוריות, בונים את הרכב אבות המזון (פחמימות שומנים וחלבונים), ותשומת לב על מינרלים וויטמינים. בשביל תפריט כזה, יש איש מקצוע בשם תזונאי (עם עדיפות לתזונאי ספורט) שיתן לך מענה מקצועי. כל דרך אחרת, לדעתי, תאט את ההתקדמות שלך, ותגרום לך להרבה "פרסות" באמצע הדרך. בהצלחה אורי

תודה + שאלה

שלום אורי תודה על התשובה המפורטת ! אתה מכיר תזונאי ספורט דרך מכבי? מהי בערך עלות פגישה כזו? אגב , אחת הבעיות שאני מתמודד איתן זה שאני לא יודע אם המאמנים במכון כושר שבו אני נמצא הינם עם מספיק ידע ואפשר לסמוך עליהם, לא אחת קרה לי שכל מדריך כושר אומר לי להשתמש במכשיר בצורה אחרת מהמאמן הקודם. מה לגבי תוספי מזון ואבקות חלבון ? אתה ממליץ ?

oridoron77

New member
בכיף + תשובה

לא כ"כ מכיר, אבל להערכתי אם יש כזה, הוא צריך להיות טוב. לגבי עניין המאמנים, זו אכן בעיה. נסה לשמוע המלצות, מתאמנים אישיים של מאמן זו או אחר שעשו שינוי משמעותי (אולי בכיוון השינוי שאתה מחפש). תוספתי תזונה? את זה תשאיר לתזונאי. במידה והוא יראה לנכון לתסף אותך עם תוסף זה או אחר, הוא יגיד לך. בהצלחה אורי

עוד שאלה

האם עצם זה שאני מבצע ריצה של 2 ק"מ לפני האימון התנגדות מקטין את רמת השריר ? (שורף שריר) ולכן יותר קשה לפתח שרירים? לצערי המאמנים בחדר כושר שלי אין להם מושג מכלום , הם יכולים לראות אותך דופק את הגב ולהתעלם כל עוד אתה לא בחורה בלונדינית, כיצד צריך להיבנות אימון התנגדות ? האם מספר חזרות קבוע והמשקל עולה? עו מספר חזרות קטן ומשקל עולה? תודה!

oridoron77

New member
תשובה

1. לא. אתה לא תשרוף שריר, אבל אתה כן תפגע ביכולת לפתח כוח באימון בקבוצת שרירי הרגליים, מה שיפגע בהתקדמות הכללית. 2. זה לא התפקיד שלך. בקש ממדריך לבנות לך תוכנית אימונים אישית, בשביל זה משלמים לו.

למעלה