הגדלת משכנתא

אסימוב

New member
הגדלת משכנתא

זוג+3 בגילאי 35 עם הכנסה נטו 32K. מכרנו דירה לפני שנה ואנחנו לפני רכישת בית הכולל יחידת דיור שתכניס 3.5K. צפי להגדלה של ההכנסות לבערך 40K תוך שנה. קיימת משכנתא שעדיין לא סילקנו בסכום של מיליון: 318K קל"צ 3.4% 268K פריים 0.85%- היתר צמודה משתנה 2.6% הבית שאנחנו קונים בסכום של 4.7 מיליון, עם הון עצמי של 2.6 מיליון, כלומר השארת המשכנתא שלנו ולקיחת עוד מיליון במשכנתא נוספת. השאלות שלי: 1. מהם המסלולים המומלצים היום? 2. לאיזה ריביות אפשר לצפות? 3. האם שווה לסגור את המשכנתא הקיימת ולקחת משכנתא חדשה על כל הסכום המבוקש? תודה.

82little

Active member
משכנתא חדשה

השאלות קשורות שאתה מעלה קשורות זו לזו. , אני מניח שהמשכנתא הנוכחית היא במסלולים שחלקם כבר קצרים או קצרים במידה וזה לא יאפשר אם כן לפרוש את המשכנתא החדשה באופן שיהיה רצוי לכם. אז יידרש סילוק המשכנתא הקיימת... ולהתחיל מחדש... קודם בררו ביניכם לבין עצמכם ואחר כך עם הבנק מהו ההחזר החודשי המקסימאלי שלכם, עתה ובעתיד הנראה לעין. אני מניח שלאור ההכנסות, כולל היחידה להשכרה ההחזר עשוי להיות עד 11 אלף שח... אפשר תיאורטית יותר, אפשר שתרצו פחות למשל בערך 10 א' שח אבל זה נותן קנה מידה מסויים. אחכ חישבו על המסלולים. ראשית לדעתי כדאי במקס' האפשרי את הפריים כלומר כ 633 א' שח ולשאוף לפריים מינוס 0.7 או אם ניתן מינוס 0.8. לקחת ל 30 שנה על מנת לקצר כמובן בהמשך ולהשאיר החזר חודשי פנוי למסלולים האחרים. שנית לקחת סכום משמעותי במשתנה לא צמודה משתנה כל 5 וזהו מסלול שתקצרו ראשון ואף תבצעו בו בתקווה פרעונות מוקדמים בלי צורך למחזר את המשכנתא. מציע לקחת 833 במסלול הזה ולשאוף לריבית של כ 3 אחוז. בשלב הזה המסלול יהיה ל 30 שנה ובהנחה שתקצרו כמובן בהמשך. שלישית לקחת סכום נמוך יותר בקלצ ולתקופה קצרה בהשוואה למסלולים האלה. זה מסלול שפחות מועמד לסילוק מוקדם וחשוב בו להוריד את מספר השנים כדי לקבל ריביות טובות. ואם כן למשל 533 אל' שח ל 10 שנים ובריבית 2.5 אחוז או פחות... השתמשו במחשבון כדי לראות איך המסלולים האלה נראים יחדיו מבחינת ההחזר וכמובן בהתאמה לתוכניותיכם בשנים הקרובות. ככל שזה ברור לכם... העזרו גם בעוד כמה אתרים שמדווחים על הריביות שניתנות היום וזה פחות או יותר יכוון אתכם. כמובן לראות ריביות לפי אחוזי מימון שאצלכם נראה שזה מתחת ל 45 אחוז שזה טוב. קחו בחשבון כמובן את כל התשלומים מסביב וכו'... עו"ד, מס רכישה, שיפוץ וכו'... בהצלחה.

למעלה