Fellowship
New member
הגדרה ופיקוח על תוצרת אורגנית
הכוונה היא לא לדון על הנושא האורגני באופן כללי,
מבחינתי תמיד לקחתי בחשבון שבמקרה הטוב צרכנו אוכל עם פחות חומרים מזיקים,
ובמקרה הפחות טוב צרכנו את אותו האוכל בתוספת פרמייה מיותרת.
1. מבחינת הגדרות בארה"ב (Per State?), מה מוגדר כאורגני?
האם נטול הדברה כלל? נטול רק הדברה כימית? משהו אחר?
ואם לא מדברים רק על פירות וירקות, מה בנוגע לשאר סוגי האוכל?
מישהו סיפר לי שכדי שמשהו יוגדר כאורגני צריך שיהיה בו לפחות 51% חומרים אורגניים,
וזה פתח להתחכמויות כמו הוספת מים או כל דבר אחר רק כדי להגיע למספר הקסם 51, ואחרינו המבול.
האם זה נכון?
2. הגדרות בצד, מה מבחינת פיקוח? האם יש פיקוח אמיתי המוודא שההגדרות נאכפות?
אני שואל זאת מכיוון שלמיטב זכרוני, אחת מנקודות החולשה של פירות וירקות אורגניים בישראל,
היתה כוח אדם זעום עד בלתי קיים, סדר גודל של מספר פקחים בודדים האמונים על הפיקוח של כל התוצרת בישראל.
הכוונה היא לא לדון על הנושא האורגני באופן כללי,
מבחינתי תמיד לקחתי בחשבון שבמקרה הטוב צרכנו אוכל עם פחות חומרים מזיקים,
ובמקרה הפחות טוב צרכנו את אותו האוכל בתוספת פרמייה מיותרת.
1. מבחינת הגדרות בארה"ב (Per State?), מה מוגדר כאורגני?
האם נטול הדברה כלל? נטול רק הדברה כימית? משהו אחר?
ואם לא מדברים רק על פירות וירקות, מה בנוגע לשאר סוגי האוכל?
מישהו סיפר לי שכדי שמשהו יוגדר כאורגני צריך שיהיה בו לפחות 51% חומרים אורגניים,
וזה פתח להתחכמויות כמו הוספת מים או כל דבר אחר רק כדי להגיע למספר הקסם 51, ואחרינו המבול.
האם זה נכון?
2. הגדרות בצד, מה מבחינת פיקוח? האם יש פיקוח אמיתי המוודא שההגדרות נאכפות?
אני שואל זאת מכיוון שלמיטב זכרוני, אחת מנקודות החולשה של פירות וירקות אורגניים בישראל,
היתה כוח אדם זעום עד בלתי קיים, סדר גודל של מספר פקחים בודדים האמונים על הפיקוח של כל התוצרת בישראל.