הגדרה לגרפיטי

Znepsner

New member
הגדרה לגרפיטי

שכל אחד ירשום בשרשור מה הוא רואה בתור הגדרה לגרפיטי. אני אישית רואה את זה ככה ( סלחו לי על הפואטיות היתרה ) גרפיטי היא הופעה חיה של ציור. הכוונה שלי היא שכמו שנגן מתאמן כדי לנגן יצירה מושלמת, ככה אתה מתאמן, קשה מאד לתקן טעויות, אתה עושה רושם עם הרמה של היצירה שלך, וכמו מוסיקה היא קיימת לזמן קצר מאד. בעע, דיבורי שוכרה :) אבל באמת, תגידו אם אתם חושבים שזה אמנות, ותנו דעה אישית, ולא סתם איזה רעיון שלקוח מאיפהשהוא.

fuckin shit

New member
הכי פשוט שאפשר....

אומנות יש את אלא שיוגעים לצייר על דף נייר ויש אלא שיודעים לצייר על קירות וכו' בשבילי זה גם ריגוש כזה כי זה לא כמו סקיצה..אתה בפחד שמשו ישתבש יתפסו אותך לא משנה מה זה בין הדברים הכי כיפיים שיש לעשות בשבילי חוצ מזה שככה גם רואים את היצירות שלי בציבור (ובחינם! לא כמו מוזאון שדורדים כסף על דברים יותר מכוערים משלי) כולם רואים את מה שאני עושה וזה כיף

Znepsner

New member
נכון ולא נכון

זאת מעין תצוגה, לזה אני מסכים, אבל זה לא בדיוק אמנות קונבנציונאלית. זה זמני בעיקרון, לרוב אתה רק כותב את השם שלך, ואל תתקפו אותי עם הציורים של המטורפים ומהחאות הפוליטיות שלהם, וחוץ מהסטייל, שהוא, בוא נגיד קליגרפיה מתקדמת, זאת לא אמנות.

fuckin shit

New member
אז מה זה?!

כל דבר זה אומנות בעצם אם תסתכל על זה שירה,משחק,ריקוד וגם (כמובן) ציור מה זה גראפיטי אם זה לא אומנות אני אף פעם לא הבנתי את הקטע של המחאות בגראפיטי...מזתומרת? כאילו הם כותבים "PEACE NO WAR" אני לא ממש מבין

amirmatalon

New member
חרא

לא סתם אני לא בעמדה של לשפוט גראפיטי כרגע אבל אל תדאג יגיבו לך בסופו של דבר

EmGee

New member
טוב מצטער שאני לא מחזיק בבית מילון

הגרפיטי המצוי כמו שנכתב ע"י הכושי הראשון בצפון מנהטן. סך הכל גרפיטי זה לא מושג שמופיע באבן שושן, זה יותר מושג שהתפתח עם הזמן כחלק מתרבות. אין לזה הגדרה מדויקת וכל אחד רואה גרפיטי כשמהו אחר. אני לא רואה כציורים מסוגננים על ניירות גרפיטי, מקסימום סקיצות (או סקאצים כמו שאתה והחברים המגניבים שלך אוהבים לרשום). כל כתובת שרשומה על קיר מבחינתי היא גרפיטי (וגם על רכבות, מצוקים, וכל זה למי שנכנס לקטנות). גם כתובת פשוטה שכותבת טראנספר=שלום+בטחון או פושעי נחמן מאומן זה גרפיטי. מצטער על הפלצנות פשוט אני לא סובל התנשאות.

Steezo

New member
בסטייל וורס

אם אני לא טועה בהתחלה האחראי על הטרנזיט ליינס בניו יורק אומר הגדרה מילונית... אני בטוח שזה לא מילה במילה אבל הוא אומר משהו כזה "Graffiti is the application of color on walls" או משהו כזה... בכל מקרה אם אני לא טועה המילה הייתה קיימת הרבה לפני שה"גראפיטי" הוא בעצם מה שאנחנו מכירים... ולא הייתה שם שום כוונה של אומנות אלא פשוט שמישהו שם צבע על קיר...

Znepsner

New member
זאת רק הגדרה טכנית

וכן, הוא אומר משהו כזה. והמילה הייתה קיימת ממזמן מזמן. העינין זה, מהזה בשבילך ? אתה באמת רואה את זה רק כשימת צבע על קיר ? זה דאודיזם (הבחור ששם את האסלה במוזיאון ואמר שאין לזה שום משמעות מיוחדת) . לדעתי יש לזה ערך אמנותי, אבל זה לא קונבנציונאלי. זה מאד תצוגתי, ומאד שואף לשלמות, אבל זה ספונטני שכזה, לרוב אין זמן לתיקונים וכאלה, עם תרצה, לומדים את התווים מהסקיצה וכאלה ואח"כ מנגנים את זה על הקיר, ובסוף זה נעלם. תירות עם עצמך אולי ? just brainstorming

enwhysea

New member
סתם אני חייב להיות מעצבן

Taki 183 נחשב הראשון (למרות שזה לא מדויק) והוא היה יווני, לא גר בצפון מנהטן ובטח שלא עבד באזור :) אני יודע שאמרת את זה בצחוק... אבל פושט תאקי הוא ה-דוגמא לזה שהיפ הופ זה לא דבר כל כך שחור כמו שכולם חושבים (הוא וכל תרבות הTurntablism) טוב... זה באמת היה מיותר... I am the weakist link, GOODBYE

enwhysea

New member
טעות שלי.. הוא כן גם בצפון מנהטן

אבל אבל אבל... הוא לא כושי!

למעלה