הגדרה ל-work for hire

hagai999

New member
הגדרה ל-work for hire

שלום לכולם, רציתי לדעת אם יש הגדרה ישראלית/עברית למונח work-for-hire המוגדר כאן: http://www.serve.com/marbeth/music_work_for_hire_copyright.html הרעיון לפי הבנתי הוא עבודה תמורת תשלום קבוע וחד פעמי בו המעסיק מקבל בעלות מלאה על התוצרים של העבודה ואת הקניין הרוחני שלה.... אני לא עורך דין, אני רק מנסה לברר אם יש מונח עברי לזה... תודה.

לא עד כמה שידוע לי

וההגדרה שם (בקישור שלך) לא טובה. המונח הוא קיצור של work made for hire הוא מונח שמופיע בחוק האמריקאי: Works Made for Hire. -- (1) a work prepared by an employee within the scope of his or her employment; or (2) a work specially ordered or commissioned for use as a contribution to a collective work, as a part of a motion picture or other audiovisual work, as a translation, as a supplementary work, as a compilation, as an instructional text, as a test, as answer material for a test, or as an atlas, if the parties expressly agree in a written instrument signed by them that the work shall be considered a work made for hire. 17 U.S.C. sec 101 (סליחה אני לא מצליח ליישר לשמאל ולכן המספרים של סעיפי המשנה קופצים שמאלה) כפי שאתה רואה, זו לא רק עבודה מוזמנת בהסכם כתוב וחתום בדבר העברת זכויות היוצרים למזמין, אלא גם עבודה שהוכנה ע"י עובד/ת עבור מעביד/ה במסגרת התפקיד.

למעלה