הגדרה מדוייקת ככל האפשר ל-"סינגל"?

כנס....../images/Emo92.gif

המילה סינגל באה מהמילה single = יחיד. single track = מסלול יחיד. מקווה שעזרתי. הבלשן,
שי.

kraps

New member
Yeah, Right

אני רוצה לראות אותך אומר לאיזה ג'מעת פרירייד "חבר'ה, אתם באים לרכב באיזה חד-פסיגי?". על המקום דופקים לך מכות.

bubble boy

New member
ואם כבר סינגל, אז אז שאלה למשפטנים:

האם משהו יכול לפתור אחת ולתמיד את סוגיית חוקיות הרכיבה על סינגלים מסומנים , או סינגלים שאינם מסומנים בתוך שמורות טבע??? יש כאן בעייתיות מסויימת, אם אני מבין נכון אז החוק אוסר רכיבה על אופניים על שני אלו , והעובר על חוק זה צפוי לקנס... אך בכל זאת, ומצד שני לעיתים נערכות תחרויות על סינגלים בשמורות ע"י גורמים רשמיים (הכיצד? האם באישור מיוחד?) , למשל במרכז מירב. או כפי שראינו, לאחרונה גם פורסמו מסלולים בארבעה שבילים מסומנים בתוך שמורות טבע שונות - האם באישור? או המדובר בעבירה על החוק?. לעיתים יש לי תחושה כאילו יש מקומות שבהם אסורה הנסיעה בשבילים מסומנים, ואילו במקומות אחרים (כמו הר שוקף , נחל אלון וכו') היא מותרת??? או, שלכל הפחות במקומות מסויימים יש הסכמה שבשתיקה לגבי רכיבה בשבילים מסויימים. אני לא בא להצטדק, אני מוצא עצמי הרבה פעמים בדילמה, מצד אחד אני מכיר בחשיבות של שמירה על החוק והגנה על איזורים טבעיים בלתי מופרים (שמעט מאוד נותרו מהם בארצנו...), אך מצד שני אין כמו רכיבה על שבילים טכניים, מהירים שמפוצצים אותך אנדרנלין, והרבה פעמים אני עובר על החוק ביודעין ומקווה לטוב... אז האם משהו יוכל לפתור את הסוגיה המשפטית הסבוכה??? תודה מראש , שחר

schwinnie

New member
החוק היבש.....

מתוך תקנות שמורות הטבע (סדרים והתנהגות), התשל"ט- 1979: 5. לא יכניס אדם לתחום השמורה רכב, כמשמעותו בפקודת התעבורה, ולא יחנה אדם רכב, אלא בדרכים ובמגרשי החניה שסומנו לשם כך על ידי הרשות. ולמי שלא יודע - בפקודת התעבורה כוללת הגדרת "רכב" גם אופניים. (המאמר המקיף צפוי בקרוב בפורום אופניים)

nirsam

New member
../images/Emo66.gifהגיון בריא!

הכללים שמנחים אותי: 1. המנעות מפגיעה בהולכי שתיים/ארבע 2. המנעות מפגיעה בתוואי קרקע רגיש 3. המנעות משאלות קידבק לסיכום, כמאמר המשורר "שאו ברכה או שאו בתוצאות" ניר

alonaski

New member
כניר = אנוכי! ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

החוק כמובן אומר ששבילים להולכי רגל הם לכאלו בלבד ואופנים רשאיים לנוע רק על דרכים לרכב. וגם אצלי קיימת הדילמה ואני פותרת אותה בדיוק כמו שניר הגדיר! אחד לאחד!

voodoochild

New member
הייתי רוצה לראות אותך

פוגע בהולך על 4 עם קרניים..... נראה לי שאתה זה שתפגע לא??

kraps

New member
וידוי שהיה, כך היה

את העליה למוחרקה עשיתי באיזה אחה"צ של יום חמישי לפני כחצי שנה. בדרך נוף כרמל הפתיע אותי עדר הולכות על ארבע דשנות (עם קרניים), שחסם את המסלול כמעט לחלוטין. עומדות, לועסות ומפנטזות על מרעה בשדות זרים. משמאלי - קיר. מימיני - ואדי. שום דמות סמכותית כדוגמת רועה או פר הרבעה לא נראתה בסביבה. לחזור על עקבי אחרי 14 ק"מ של עליה? כל כך קרוב לפסגה? נראה לי מזוכיסטי משהו. התלבטתי. הבקבוקים האדומים של המרזוקי בתוספת הליזרד-סקינס האדומים התואמים זימזמו לי איזו אסוציאציה פרנואידית על מטדורים וכאלו. האיזור כולו היה אפוף בדממה קיצונית והצליל היחיד שהפר אותה היה רחש הגירה של הבהמות המטומטמות וזמזומם החרישי של זבובונים. לקחתי החלטה - אני עובר אותן כמו הרוח. עד שהן יתעשתו אני כבר אלעס את חטיף האנרגיה שלי בפסגה. נעמדתי על הפדלים ונתתי גז. חריקת המוטורפטור על הכורכר פיצחה את הדממה כמו ש"אם כל הפצצות" מפצחת את הבונקר של סדאם. תריסר בהמות הפנו אלי ראשן באחת ופערו עיניים ענקיות. לא הספקתי להגיד "Oh My God" וכל ה-12 דילגו כמו אנטילופות מעבר לשפת השביל ונעלמו במורד הואדי מלוות בקולות פיצוח עזים (שיחים? ענפים? עצמות?). בלמתי. עכשיו יצא לי ה-"Oh My God". ניסיתי להציץ מעבר לתהום, אבל לא ראיתי צל של פרה. גם השקט חזר לקדמותו. עד היום אני לא יודע בוודאות מה עלה בגורלן והאם אני סוחב 12 פרות שיעיות על המצפון. אני רק מכה על חטא, שלא היתה לי מצלמה.

עקרונית, אסור

כפי שכבר ענו לך לפניי, שבילים רגליים בשמורות טבע מיועדים להולכי רגל בלבד ולא לרוכבי אופניים. בדרכי רכב מסומנות אין שום מגבלה (מעבר למגבלות צה"ל). התחום די פרוץ, ולדעתי הדבר הרצוי ביותר הוא פנייה מסודרת של איגוד/י האופניים (אני לא רוכב...) לרשות הטבע והגנים, וגיבוש כללים שיאפשרו רכיבה בחלק מהשבילים הרגליים. באזורים מסויימים, יש להקפיד במיוחד על האיסור - למשל שמורת רכס חרוצים בשרון, שקרקע החמרה בה רגישה לסחף כך שרכיבת אופניים עלולה לשבש את משטר הניקוז בשמורה. באזורים אחרים, דומה שניתן להגיע להסדר כלשהו עם רשות הטבע והגנים, שיתיר רכיבה בשבילים רגליים - אם הדבר יבוא בצורה מאורגנת.

יורם חן

New member
איפה ערכו תחרות בתוך שמורת טבע ?

בשמורה מוכרזת מותר לנוע בשבילים מסומנים בלבד, כאשר אופניים אמורים לנוע בעיקרון רק על שבילים המסומנים לרכב (דאבל). האמת שלדעתי אין הרבה הגיון במקומות מסויימים- העובדה שזה החוק לא בהכרח מראה על חשיבה מעמיקה ובטח לא לקחו בחשבון את בתפתחות ענף האופניים בחוקים שיצאו לפני שנים. יש מקום לעשות סקר נוף בכל מקום מקום ולסמן באופן ספציפי את הדרכים. בחלק מהמקומות עצם הרכיבה במקום משאיר "בחיים" את תוואי השביל המסומן שהרי ממילא התכוונו שיטיילו שם, אולם מכיוון שהולכי רגל כבר לא ממש מטיילים אז לפעמים הצמחיה סוגרת על השביל ונעלם התוואי. האיסור הגורף לא מצביע על חשיבה מקיפה, בלשון המעטה.

schwinnie

New member
היתה תחרות בפארק אלונה לפני 1/2 שנה

וגם ביער עופר ועוד....

למעלה