הגדרה של א-מיניות

mixush

New member
הגדרה של א-מיניות

היי חבר'ה,

ביום שלישי אהיה בצינור לילה בערוץ 10
בעקבות הפוסט שלי שהפך לויראלי מאוד (מעל 700 שיתופים)
http://sta2sim.com/2015/08/8030/#more-8030

מן הסתם מה שתפס במיוחד זה העניין של הא-מיניות, וברור לי שישאלו אותי על זה ובטח גם יבקשו לדעת מה זה בדיוק אומר.
אני לא רוצה לעשות פדיחות ולהגיד דברים לא מדוייקים
תעזרו לי לנסח בשני משפטים פשוטים וברורים מה זה א-מיניות
אני חשבתי להגיד ככה: א-מיניים לא חשים משיכה מינית ואין להם רצון וצורך בקשר מיני. אך בהחלט יכולים לחוש ולרצות משיכה רומנטית ורצון בקשר זוגי (ללא מין)
בסדר לדעתם?

k500

Active member
מנהל
אז ככה:

א-מיניות היא חוסר משיכה מינית כלפי אחרים, אבל לא חוסר במיניות או חוסר באהבה.
רוב הא-מיניים רוצים זוגיות ואהבה, רק בלי החלק המיני.
להדגיש שזו נטייה כמו שאר הנטיות: הטרו, הומו, דו וכו'- להדגיש שזו לא בעיה, לא חוסר במשהו, לא זמני, לא התנזרות, לא שונה ולא חריג.
שישנם א-מיניים רבים בארץ ובעולם ושהמודעות לנושא הולכת וגוברת ואם ישאלו אותך כמה א-מיניים יש, תגידי בערך 2%-3% מהאוכלוסיה.

ומומלץ לפני הראיון, לעבור על ההגדרות כאן בפתיחה של הפורום (למעלה, בסגול), על הקישורים שבהם יש ראיונות מהשנים האחרונות בכל המדיות שם תוכלי לראות ולשמוע מה סוג השאלות ומה בדרך מעניין את המראיינים (רמז: כל מה שצהוב ומריח מרייטינג שמבוסס על "קוריוז").

והכי חשוב, להראות שא-מיניות היא דבר נורמלי, לא קוריוז יומי ולא משהו שניתן לשפוט אותו בעיניים של מראיינים ואם ידחפו לראיון גם פסיכולוג/ית תורן, תגידי שהוא/יא לא בקיאים בנושא מספיק כדי לדבר עליו כי כמעט כל העוסקים בתחום הזה לא מודעים מספיק לא-מיניות ברמה שהם יכולים לשפוט או להעביר ביקורת וחוות דעת.

כמו ששמת לב, אנחנו מאוד רגישים לראיונות כי יש לתקשורת נטייה לראות א-מיניים באורח חריג ולצייר אותם/ן כשונים או לא כמו כולם. המטרה שלך היא להראות שאת כמו כולם/ן ושאת בסך הכל מחפשת אהבה א-מינית או הורות שמבוססת על כך.

זה בערך

p019

New member
בהצלחה

וכפי שאמלצתי לא מיזמן:
עם שואלים אותך משהו שלא נעים לך לענות עליו - תעני בכלליות על הא-מיניים ולא אישית על עצמך.
"יש א-מיניים שהם ... ויש גם ..."
ואם הם מתעקשים שתעני על עצמך פשוט תגידי שזה אישי ואת מעדיפה לא לענות.

mixush

New member
תודה אני ממש מתרגשת

מקווה לייצג את קהילתנו נאמנה
&nbsp
ברור לי לגמרי שמה שמעניין אותם זה האמיניות ולא ממש הענין של ההורות המשותפת
הרי נשים שמחפשות הורות משותפת יש מלא
זה נטו העניין של היציאה מה"ארון" או כפי שלמדתי פה קוראים לזה "עליית הגג"
חחחח אז זה נטו זה.
בסדר, אני שמחה.
&nbsp
כבר קיבלתי היום תגובה דבילית ממישהו שאמר לי שא-מיניות זו המצאה של הניו אייג' וצחק על זה.
אבל סה"כ רוב האנשים מאוד תומכים ומעודדים על החשיפה.

p019

New member
ואני חשבתי שמיניות זה המצאה של הניו אייג', נו, לכי לתדעי

hatzilonit

Member
מנהל
בהצלחה!

מאחלת לך מראיינים נחמדים ומכבדים

בשרשור הזה (חוץ מעצות, שאת הרוב כבר שמעת), צירפתי גם 2 מסמכים שכדאי לקרוא כדי שיהיו תשובות ב"שלוף"

למעלה