הגדרות כרטיס רשת קווי מתנגשות עם כרטיס אלחוטי?

ספוקי

New member
הגדרות כרטיס רשת קווי מתנגשות עם כרטיס אלחוטי?

בעבודה שלנו כל המחשבים עם כתובות IP & DNS קבועות.
בלפטופ הישן (חלונות 7) של הבוס שלי הגדרות כרטיס הרשת היו עם ה-IP הקבוע שלו. כאשר הוא עבד במשרד הוא היה מחובר עם כבל. כאשר הוא היה בבית הוא היה מחובר ב-WiFi והכל עבד בצורה תקינה.
לאחרונה הוא החליף מחשב (חלונות 10). ומתברר לי ממנו כי כאשר ההגדרות של כרטיס הרשת הקווי מוגדרות ל-IP הקבוע הוא אינו יכול לגלוש ברשת אלחוטית. הוא צריך להיכנס להגדרות כרטיס רשת קווי ולסמן שהמחשב יקבל IP אוטומטי מהשרת כדי שהוא יוכל לגלוש ב-WiFi.
לי זה לא הגיוני.
הכצעקתה?

cheif

Member
מנהל
הסבר

האם הסגמנט של הרשת הביתית זהה ב-3 האוקטטות הראשונות לסגמנט של הרשת במשרד?

ספוקי

New member
לא יודע, אני יכול לבדוק... אבל מה זה משנה?

1. הכל עבד ללא בעיות עם המחשב הישן שלו (חלונות 7). בעבודה רשת קווית עם IP קבוע, בבית רשת אלחוטית עם IP אוטומטי.
2. עדיין לא ממש ברור לי מדוע הגדרות של כרטיס רשת קווית מתנגשות עם פעילות של כרטיס רשת אלחוטית.
3. כדי לפתור את הבעיה, בסה"כ צריך לשנות את הנתב האלחוטי שייתן כתובות מחוץ לאותו סגמנט? כלומר אם כרגע מוגדר 162.168.1.XXX אז לשנות את זה למשל ל-162.168.2.XXX ?

ספוקי

New member
מצורפות התמונות

rafid1

Active member
מנהל
תעלה תמונת מסך מתפריט LAN/DHCP של הנתב

ואת אותו IPCONFIG כאשר יש חיווי של התקלה (WIFI מחובר). בצילומסך שהעלית - הWIFI מנותק.

eladts

New member
להגדיר כתובות קבועות בכרטיס רשת של מחשב נייד

זה להזמין כאב ראש. לדעתי מכשירים ניידים תמיד צריכים לקבל כתובת אוטומטית. אם יש צורך שיהיו להם כתובות קבועות ניתן לתת להם כתובות קבועות דרך DHCP.

למעלה