הגדרות רשת ב-Redhat

ShimiHi

New member
הגדרות רשת ב-Redhat

הי אנשי לינוקס יקרים,
יש לי שרת Redhat עם GUI . . .
כשאני מגדיר הגדרות רשת על interface ב-ifconfig
זה תופס עד ה-reboot הבא
הבנתי שמה שמנהל את הגדרות הרשת זה כנראה ה-GUI
אבל ב-GUI לא משנה מה אני מגדיר, זה לא תופס.
(System->Preferences->Network Connections)
מה אני מפספס?

Dניאל Mור

New member
שאלה

כשאתה אומר "לא תופס", האם אתה מתכוון שה - Interface לא עולה אוטומטית בזמן האתחול ובכך בעצם אין לך קישוריות IP או שאתה מתכוון למצב שההגדרות ממש נעלמות?

+דניאל.

ShimiHi

New member
ההגדרות ממש נעלמות, כאילו לא הגדרתי כלום

חשבתי להריץ סקריפט בעליה אבל זה פיתרון די עקום.
תודה!

ירון316

New member
ואם אתה מגדיר את זה דרך פקודת setup בטרמינל?

מה התוכן של /etc/sysconfig/nwtwork-scripts/ifcfg-eth0 ?
איך אתה מגדיר את זה בכלל?

ShimiHi

New member
בעזרת ifconfig

אני מגדיר בעזרת ifconfig:
sudo ifconfig eth2 192.168.5.100 netmask 255.255.255.0
sudo route add default gw 192.168.5.254 eth2

התוכן של הקובץ שבדקתי לפי מה שכתבת מראה כל כתובת אחרת שהגדרתי דרך ה-GUI משויך ל-eth0
שלא מופיע ב-ifconfig -a

את פקודת setup לא הכרתי, אנסה ואעדכן,
תודה!

Dניאל Mור

New member
יש לי הרגשה שאתה "מבלבל" בין הכלים

השונים ומה שהם עושים (אתה לא לבד, זה מבלבל רבים).

כמה דברים:

1. ברגע שכתבת שאתה מגדיר את ההגדרות עם ifconfig משמע אתה *לא* משתמש בכלי גראפי להגדרות הרשת אלא בפקודה (זה שונה ממה שכתבת במקור, לא?). בכל מקרה, הגדרת הגדרות רשת עם ifconfig אינן persistent (!!!) ועל-מנת לשמור עליהן אחרי אתחול, יש להגדיר בצורה מפורשת בקבצי ההגדרות השונים (או באופן ידני טקסטואלי או דרך הכלי הגראפי).

2. בחזרה לשאלה המקורית שלי: יש תיבת סימון V בכלי *הגראפי* של RHEL שאומרת להתחבר "באופן אוטומטי לרשת בזמן האתחול" (או משהו בניסוח דומה, באנגלית כמובן). למיטב זכרוני, כברירת מחדל, תיבת הסימון הזו אינה מסומנת, מה שאומר שהסיפור שסיפרת לנו עושה הגיון. הגדרת את הכל דרך הכלי הגראפי כמו שצריך (ואם הבנתי נכון, אתה גם רואה את זה במו-עיניך בקבצים הרלוונטים) א-ב-ל, לא מצליח להתחבר. בדוק את נושא תיבת הסימון ותעדכן. בלי קשר, הבט למעלה משמאל על המסך ותראה את האייקון של הרשת. נסה לשחק איתו (לחיצה כפולה, קליק ימני משהו וכו') על-מנת להתחבר בצורה יזומה ולראות האם החיבור מצליח.

בלי קשר, באם מתחשק לך ללמוד, חפש ברשת על השירותים NetworkManager ו - network בהקשר של RHEL/CentOS 6.x.

בהצלחה רבה.

+דניאל.

Dניאל Mור

New member
מס' תיקונים (השעה
)

לא למעלה משמאל, למעלה מימין.

לגבי ifconfig - אני יודע שהתייחסת לכך בהודעה המקורית, רק רוצה לוודא שאתה מבין שהוא אינו שייך למעטפת הגראפית.

שוב בהצלחה.

+דניאל.

ShimiHi

New member
תודה, אני אבדוק זאת

את העניין שה-ifconfig נפרד מה-GUI ברור לי, פשוט לא הבנתי איך להפוך את זה לפרמננטי,
או לחילופין להגדיר נכון מה-GUI שלא משנה מה הגדרתי שם, לא תפס, בדקתי את עניין ה-Connected
אבדוק שוב, תודה רבה ושבת שלום!

למעלה