הגדרת האתיאיזם

סמיאגול

New member
הגדרת האתיאיזם

נתקלתי באנשים אשר מחשיבים את עצמם כאתיאיסטים אך מאמינים באסטרולוגיה/טארוט/קריאה בקפה/עין הרע וכיוצא באלה. טענתם היא כי אתיאיזם הוא חוסר אמונה באלוהים. מבחינתי אתיאיזם הוא חוסר אמונה מוחלט בכל האמור לעיל ואין מבחינתי הבדל בין אמונה באלוהים לבין אסטרולוגיה או קלפי טארוט. ומעניין אותי מה חושבים חברי הפורום על הנושא .

תום30

New member
מה זה "לדעתי ההגדרה"?

אם לכל אחד היתה הגדרה "משלו" למילים האמורות להיות נייטרליות...היינו חיים במגדל בבל "מודרני"-לא? ההגדרות למילים הן נייטרליות. אתאיזם הוא שלילת המצאותו (או אפשרות המצאותו) של כוח עליון כלשהוא. הגדרה זו משוללת כל ערך סובייקטיבי אחר. העובדה שאנשים כאן ובכל מקום יוצקים ערכים נוספים (שברובם ממש לא קשורים לאתאיזם עצמו) להגדרה הנ"ל היא בלבול הגדרתי ועירבוב ערכי. זה הכל לדעתי.

אולי בחוג מצומצם

של פילוסופים קיימות הגדרות משותפות, לדברים כלשהם ולאתאיזם בפרט. אנו בני תמותה הרגילים, מהווים לעניות דעתי בדיוק מגדל בבל. בכל.

lordjek

New member
כי אם מישהו

ינסה להגדיר דברים באופן כללי, יקפצט עליו שהוא כופה את דעתו... מוכר, הסיפור הזה.

hjjhjbggb

New member
אמונה

הגעתי למסקנה שאלהים הוא מחוייב המציאות וקרוב משפחה שלי אשר דנו בנושא האיר והעיר לי שהתחושות שאנחנו מסתמכים עליהם מוטעות והוא הראה לי את זה בדרך מתמטית, ויש לציין שהאיש הזה גדול מהחיים.

L7

New member
אתה וקרוב המשפחה שלך לא תוכיחו

שאלוהים מחוייב המציאות. בכמה הוא אגב גדול מהחיים?

preacher

New member
הם צודקים, מה לעשות.

אתאיזם הוא חוסר אמונה באל. האמונה שלך (שלה אני שותף) היא, אם אני לא טועה, מטריאליזם - האמונה שאין שום דבר מעבר לעולם החומר. לא לבלבל עם חומרניות כמובן.

סמיאגול

New member
מה ההבדל המהותי

בין אדם שנותן לאל לקבוע את דרך חייו לבין אדם שנותן לכוכבים לקבוע אותה. בעיניי הם היינו הך.

preacher

New member
אממממ..... מה?

לכלב יש 4 רגליים וגם לסוס יש 4 רגליים, זה אומר שאתה יכול לקרוא לכלב "סוס"?

למעלה