הגדרת כרטיס קול, לובונטו 13.10

הגדרת כרטיס קול, לובונטו 13.10

משום מה לא מצליח להקליט מכרטיס הקול. הוא מזוהה בlspci, אבל לא יוצר כלום ב/dev (או שחיפשתי בשם שגוי?). בהפעלה audacity לא מזהה שום אביזר מתאים, וmencoder מחזיר הודעת שגיאה של alsa device.

user@user-701:~$ lspci |grep Audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller (rev 04)
user@user-701:~$ ls /dev |grep audio
fuser@user-701:~$ cat /proc/a
acpi/ asound/
user@user-701:~$ cat /proc/a
acpi/ asound/
user@user-701:~$ cat /proc/asound/modules
0 snd_hda_intel
user@user-701:~$
user@user-701:~$ uname -a
Linux user-701 3.11.0-12-generic #19-Ubuntu SMP Wed Oct 9 16:12:00 UTC 2013 i686 i686 i686 GNU/Linux
user@user-701:~$

mavor

New member
מר בחור

הכנסתי את ב EEEPC שלי למזודה רק בשבילך זה ה1000HA תפגוש אותי והוא שלך

mavor

New member
PulseAudio ?

Audacious

Audacious natively supports PulseAudio. In order to use it, set Audacious Preferences -> Audio -> Current output plugin to 'PulseAudio Output Plugin'.

אנסה את זה.

תמיד כיף להפגש, גם בלי מתנות.
ואני תמיד שמח לצעצוע חדש (אבל זה פחות אתגר מאשר להתקין מערכת על 3.8GB
).

alsa & pulse - same

ALSA error: No suitable mixer element found.

ALSA error: snd_mixer_attach failed: No such file or directory.

הודעת השגיאה דומה לזו שמעביר גם אאודהסיטי וגם מנקודר. נראה שהגיעה הזמן לנסות שוב את המגיה (אולי הם עדכנו את אתרי המראה).

אז ניסיתי שוב את מגיה 4.

הטוב - זיהוי החומרה שלא מכזיב.
המצויין - המאגרים התעדכנו, אין בעיות להתקין תוכנות

קרנל עדכני (כך שמזהה את מתאמי הוידיאו של easycap), ונוסף על זה גם מזהה ומאפשר הקלטת קול, ולא היו בעיות בהתקנה.

הבעיה - אני מצליח להקליט קול עם audacity, ולהקליט וידאו עם mencoder גם כשהם עובדים באותו הזמן.

לא מצליח להקליט (משולב) קול ווידיאו עם mencoder.
שורת הפקודה:

mencoder tv:// -tv driver=v4l2:device=/dev/video1:alsa:adevice=hw.0,0:buffersize=64 -oac pcm -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg1video -ofps 25 -of mpeg -endpos 3 -o /var/www/html/movies/stam.mpg

תוצאה: אין הודעות שגיאה ספציפיות, דילוגים רבים על פריימים:

Pos: 0.0s 11f ( 0%) 1.74fps Trem: 0min 0mb A-V:0.000 [0:0]

ונוצר קובץ שמכיל רק את הheader ללא תוכן (קול או תמונה).

הערה: מדובר במחשב "מאותגר" - אני מנסה להפוך EEEPC4G (ה-701) ישן ל"מרכז בידור". המעבד הוא סלרון (אפילו לא סלרון-M), הזכרון - 0.5G, ה"כונן הקשיח" - 3.8G, את ההקלטות אני שומר על SD, כאשר /var/www/html מופנה לשם.

mavor

New member
אתה מגיע לעסןף את המחשב?

אני חוזר ביום שבת

כבר חוזר? לא הספקנו להפגש הפעם

חשבתי שתישארו לליל הסדר.
איפה ומתי אפשר לפגוש אותך?

שתי שאלות

1. האם התקנת את pulseadio ואת pavucontrol? אם לא, כדאי להתקין
2. מדוע אתה רוצה להקליט קול ותמונה דווקא באמצעות ה-mencoder? אתה רוצה להקליט את מה שאתה רואה על המסך? עדיף להשתמש ב-kazam

מדובר במשחקים

השאלה כבר לא רלוונטית, כי המגיה זיהה הכל. אני מקליט קול ותמונה מאביזרים חיצוניים, הגדרות בתוך rontab. (משתעשע ביצירת time-laps והקלטות אחרות, או במשיכת נתונים ממתאם easy-cap).

למעלה