הגדרת מטבע

הגדרת מטבע

אם אפשר לנסות לחדד את נושא הגדרת המטבע.
אני מבינה שאם אגדיר שקלים עלולים חלק מהונים הרתע במידה והם רואים את האתר במטבע שהגדיר המוכר, ובגלל שהמחיר לא אחיד וכי הם למעשה סופגים את ההמרה.

אך נניח שאני מגדירה את החנות במטבע דולר והפייפאל מוגדר שקלי. אז יש עמלת המרה במעבר לפיי פאל
לא חבל על עמלות ההמרה הללו?

בפאיפאל את יכולה לקבל את רוב סוגי המטבעות

ואם את לא מושכת את הכסף לבנק אין לך עמלת המרה.
אז מה תעשי עם הכסף? תקני איתו בעזרת פאיפאל מחו"ל.
אם את כן רוצה למשוך לבנק בארץ את גם יכולה לעשות זאת בדולרים אם יש לך חשבון בנק בלאומי (ונראה לי גם דיסקונט) ניתן למשוך דולרים לכרטיס אשראי והעמלה תהיה נמוכה יותר.
בכל מקרה ברור שחבל על עמלות ההמרה הללו, אבל זו אשמתנו שאנו חיים במדינה עם מטבע שונה מהכלל, ועדיף למכור בדולר ולספוג את העמלה מאשר לא למכור.

ניתן גם לפתוח חשבון בנק בארה"ב ולהעביר את הכסף לשם ללא עמלות.
אבל אם מדובר על עסק מכניס במיוחד כדי לעשות זאת תחת עסק.

תודה על התשובה, השאלה היא

האם העובדה שהתשלום יהיה בשקלים אכן יבריח לקוחות.
בגלל זה הצעתי לעשות סקר שאנשים יגידו באיזה מטבע הם משתמשים
או שאולי ניסית בשקלים וראית שזה לא טוב?

זה לא שאלה לדעתי

זה דיי ברור שזה יפחיד לקוחות.
צריך להבין דבר אחד, בערך 85% מהלקוחות ברוב המקרים הם אמריקאים.
רובם בכלל קצת מתקשים להבין את העניין של כלכלה גלובלית והזמנה מחו"ל.
מבחינתם הם קונים מאתר אמריקאי, עם מטבע אמריקאי, ולא איכפת להם (או שהם לא מבינים) בכלל שזה נשלח ספציפית מבן אדם מסויים.
ולא משנה שתכתבי את זה בפרטים של הליסטינג, כי רוב האנשים לא קוראים אותם.
היו לי לא מעט מקרים של אמריקאים שכותבים לי לאחר שבוע שבועיים איך הפריט שלי לא הגיע עדיין? אף אחד מהם לא הבין שהוא הזמין ממדינה אחרת ושזה לוקח זמן. הם רגילים לתרבות השפע, שהכל נמצא וזמין בארה"ב, רואים תמונה ומחיר שנראה להם? קונים, לא נכנסים לכל הפרטים הקטנים כמו מאיזה מדינה זה נשלח.
אז ברגע שהמחיר יהיה משהו שהם לא מכירים, הם יעצרו ויחשבו אם כדאי להם, וזה משהו שאת רוצה להמנע ממנו. במיוחד שגם עמלת ההמרה נופלת עליהם הם עוד עלולים להתרגז ולתת פידבק לא חיובי שלא באשמתך.

אם יש לך פריטים סופר ייחודיים וצברת שם אינטרנטי וקהל לקוחות לעצמך והם יגיעו בכל מקרה אז כן את יכולה לנסות גם בשקלים. אחרת לדעתי חבל.

אבל תחשבי על זה, גם שלומית אופיר, שהיא חנות ישראלית סופר מצליחה באטצי (מעל 17,000 מכירות) וכבר צברה לעצמה שם, גם היא מוכרת בדולרים.
https://www.etsy.com/shop/shlomitofir

גם שי אהרון, עם 8400 מכירות (והמון מעריצים) ופריטים מאוד ייחודיים
https://www.etsy.com/shop/shayaaron
היתה לו תקופה של שקלים, כנראה שהחליט שעדיף $$$

תודה. תשובה מפורטת

אני מניחה שאלו שכבר מצליחים בטח פתחו חשבון דולרי בארץ ומתנהלים בדולרים
אני עוד קטנה ולא ממסוחרת ויש לי חשבון שקלי.
מה שבטוח הבנק בארץ יותר יגנוב אותי מכולם אז אליו אני מעדיפה להעביר בשקלים.
אולי אגדיר את החנות בדולרים ואת העמלה אספוג בפייפאל.

לא הגדולים הם בדיוק כמוך

חשבון דולרי בארץ לא עוזר בכלום (ואגב כל אחד יכול לפתוח גם מט"ח זה שטויות ולא עולה לך כלום ולא משנה שאת קטנה), כי את הכסף מפאיפאל לבנק בארץ את עדיין יכולה למשוך רק בשקלים, אלא אם כן את מבצעת משיכה לכרטיס אשראי כמו שציינתי.

פאיפאל יגנבו אותך יותר מאשר הבנק בארץ, לכן משיכה לכרטיס אשראי עדיפה כאשר מדובר על סכומים רציניים (מעל 1000$).

האמת שעכשיו בדקתי ומפתיע אותי לראות ששלומית אופיר לא מקבלת DIRECT CHECKOUT אלא רק PAYPAL, הווה אומר שבטח גם אין לה חשבון בנק בחו"ל, הייתי מצפה ממישהי בסדר גודל שלה שגם עובדת המון עם חו"ל כן למצוא לזה פתרון יעיל יותר.

אוקי לגבי המשיכה מפייפאל עוד קצת מבולבלת

אפשר לקבל קישור לחנות האטסי שלך?
על מנת ללמד, להתרשם...
רק כדי לדייק אם הבנתי נכון את אומר
להגדיר את החשבון באטסי בדולרים
להגדיר את הפייפאל בדולרים
בשלב של הלמשוך אני מבולבלת...
למשוך מהפייפאל לאשראי ? בדולרים או בשקלים? ואיפה העמלות בבנק או בפייפאל?
אם אני מושכת מהפייפאל בדולרים לחשבון בנק שקלי הבנק יעשה את ההמרה?
תודה תודה תודה!

ת

כמו שציינתי ניתן למשוך מפאיפאל את הכסף לכרטיס אשראי ויזה (לאומי/דיסקונט) בדולרים, זו האופציה היחידה להוציא את הכסף משם ללא המרה.
פאיפאל יגבו עמלה של 5$ בלבד.
הכסף יגיע לחשבון מט"ח בבנק שלך בדולרים ללא עמלה נוספת.
אם יהיו לך חיובים בדולרים (קניות בחו"ל למשל ALIEXPRESS גם) בכרטיס אשראי המשוייך לחשבון, הם ירדו מחשבון המט"ח ללא עמלות המרה נוספות.
אם תרצי להעביר את הכסף לחשבון השיקלי שלך בבנק, הבנק יגבה עמלת המרה מסויימת, אבל היא תהיה עדיפה על זו של PAYPAL. כמו כן תוכלי להשאיר את הכסף בדולר בחשבון ולהמיר רק כאשר שער הדולר גבוה. יותר בטוח מאשר בפאיפאל.

כמו שציינתי זה משתלם רק בסכומים רציניים (1000$ ומעלה), אני אישית מעביר רק מעל 2000$.

אם אין לך חשבון מט"ח בבנק אל תעשי זאת, קודם קפצי לבנק וביקשי שיצרו לך חשבון מט"ח, ותבקשי שהכרטיס אשראי שלך ישוייך לחשבון זה אם מתבצעת רכישה במט"ח.

כמו כן את צריכה להתקשר לפאיפאל ולבקש שהכרטיס אשראי הזה יוגדר כדולרי עם הגבלת משיכה מקסימלית (2500$). אחרת זה לא יתן לך למשוך בדולר, רק בשקל.

שוב זה תקף רק בלאומי ודיסקונט, פועלים עם מסטרקארד לא עובד.

AmorArt

New member
לכל עיניין העמלות של פייפל והעברה לחשבון

יש תשובה ב"שאלות נוספות". ממש אחלה שספגטימנסטר מוכן לפרט את זה כל פעם מחדש אבל הרעיון הוא שהמידע זמין בשאלות נפוצות והודעות נבחרות ועדיף לקרוא אותם לפני שמפרסמים כאן...
&nbsp
חשוב לציין שאת עמלת ההמרה את.ה "לוקח.ת בחשבון" כאשר את.ה מתמחר.ת את המוצר
ב 10% יותר (ובכך מכסה את מחיר העמלות של אטסי ופייפאל והמרת המטבע יחד) אז למעשה את.ה לא סופג.ת את עמלת ההמרה....
&nbsp

צודקת. איך מגיעים לשאלות נוספות ?

כלומר על מה אני לוחצת או מה אני מחפשת כדי למצוא את התשובות לכל השאלות
שלי (טוב אולי לא לכל שאלות היקום הגדולות אבל לפחות לחלק :) )?

לקח לי קצת זמן להבין את הנקודות - אני אישה אז אפשר לרשום לי בלשון נקבה :)

מה שאת אומרת לגבי הוספת ה-10% הוא כעקרון נכון אבל כשרוצים להוזיל ללקוח עלויות ולהפוך את המחיר שלך לאטרקטיבי בהתאם למה שיש בשוק לפעמים בין הרצון להעלות את האחוזים לבין ההורדת כמה דולרים כדי להיות יותר אטרקטיבי היא קריטית - אני חושבת....

ו

AmorArt

New member
בראש דף הפורום יש "כלים ומידע"

יש שם מספר 'שאלות נפוצות' ו'הודעות נבחרות'.
לא להכל יש תשובה אבל כמה מהדברים הבסיסים מופעים שם.
אני ממליצה גם לעבור על ה'קישורים', יש שם כמה אתרים שיכולים לתרום ולהקל על כל מני תהליכי עבודה וקידום.
&nbsp
אין ספק שהמחיר זה שיקול גדול וחשוב באטרקטיביות של מכירות, אבל יש מחיר מינימום שאת צריכה לקחת כדי להרוויח, וה 10% האלו הם חלק מחירי התפעול שלך ולכן צריך לקחת אותם.
בכל מקרה השאלה הראשונית שלך היתה אם לשים מחירים בדולרים או שקלים- כדי לחסוך את עמלות ההמרה. במקרה שהיית כותבת מחירים בשקלים הלקוח גם ככה היה משלם את ההמרה אבל גם קצת מתבאס כי חיוב ההמרה מתבסף ךמחיר שהוא ראה באטסי אחרי הרכישה ובנוסף - יש אסתטיקה מסויימת במחירים עגולים שאת מפספסת כשאת מוכרת בשקלים לאמריקאים.
כשאת מחשבת את 10% אז את משיגה את אותה התוצאה - בלי החסרונות: הלקוח יודע בדיוק מה היה מחיר החיוב הסופי ואת מציגה לו מחיר שיותר נוח לו להתחבר אילו.
&nbsp

תודה רבה!

נכנסתי לכלים ומידע וקראת - עוזר בהחלט
אכנס גם לאתרים בקישורים
תודה על העזרה
נראה לי שבאמת אלך על חנות בדולרים
אברר בדיוק אם יותר ישתלם
1. למשוך לחשבון מט"ח בבנק - אברר עם הבנק כיצד זה מתאפשר
2. או להמיר בפייפאל ולמשוך בשקלים לבנק

למעלה