הגדרת עובד כ"פרילאנסר"

• פותח הנושא id4n
  • פורסם בתאריך

id4n

New member
הגדרת עובד כ"פרילאנסר"

שלום, כיצד ניתן להפוך עובד להיות בסטטוס "פרילאנסר" ? בהנחה שיש לי עובדים שמועסקים מספר חודשים בשנה, ומקבלים תשלום ע"פ כמות עבודה שמבצעים, האם ניתן להגיד כי הם פרילאנסרים ולהעסיקם בהתאם (למשל דרך "החשבונית של השכיר") ?

זה בס"ה משחק מילים נחמד...

פרילאנס הם בעצם אותם אנשי מקצוע שעובדים באופן פרטי. לא משנה כרגעכמה זמן הם מועסקים ולמשך איזו תקופה. בד"כ אותם אנשים פותחים תיק מיסוי אי לכך הם נותנים לך חשבונית עבור שירות שהם מבצעים. כך שלשלאתך כל אחד יכול להגדיר את עצמו כפרילאנס (משוחרר מחוזה בעברית) מקווה שעזרתי

id4n

New member
אני אהיה יותר ספציפי ..

נניח שיש לי חברה של שיעורים פרטיים - כלומר העובדים שלי מבצעים שיעורים פרטיים והתשלום אליהם מועבר דרכי. העבודה ממש לא קבועה ולפעמים יש חודשים שעובד מסוים לא עובד. האם *אני* יכול לטעון כי עובדי הם פרילאנסרים? האם *הם* יכולים לטעון כי הם לא ?

ומה זה ממש משנה לך?

באם הם עובדים דרכך תקופה מסויימת והם נותנים לך חשבונית עבור שירותיהם אזי כי הם נחשבים כ"פרילאנס". באם קיים חוזה עבודה אשר מחייב אותך להעסיקם כל השנה אזי כי יש להם טיעון משפטי. אם אין לך דבר שכזה אזי כי הם אינם יכולים לטעון זאת. כפי שזה נשמע, ולא נכנסתי לעובי הקורה, העובדים שלך הנם פרילאנסים. בכל מקרה היה זהיר עם חוזה עבודה.

nirdagan

New member
מה שמענין אותך הוא האם יש יחסי

עובד מעביד. לידיעה, קיום יחסים אלה איננו תלוי באםון שיטת התשלומים (משכורת או חשבונית).

nirdagan

New member
ולפי דעתי יש יחסי עובד מעביד

בינך ובין העובדים שלך, לפי מה שסיפרת.

אהר

New member
יש יחסי עובד רק ברמה האישית.בשאר

התחומים כגון: תשלום ביטוח לאומי. פיצוים*ועוד.= לעובד חיצוני

nirdagan

New member
לא הבנתי. הסבר פרט והדגם.

אין קשר בין יחסי עובד מעביד וההגדרה העצמית של אדם כפרילנסר. התבחינים תלויים בטיב היחסים ולא בהגדרות עצמיות.

mp1

New member
פרילאנסר

יש פסיקה עניפה בעניין ונראה כי אם הם אינם מגישים חשבון וחשבונית הם לכל דבר ועניין עובדים שלך וחלה עליך אחריות של מעביר, עליך לדווח לביטוח לאומי, לנכות מס הכנסה, ביטוח בריאות ועוד כיוצא באלה. עניין אחר הוא עניין הזכויות לפיצויים, תגמולים קרן השתלמות והם פונקציה של משך ורציפות העבודה. בכל מקרה, על מנת שתהיה מוגן (חלקית) חייב להיות חוזה המגדיר ומסדיר את היחסים ביניכם. בעת מבחן, במידה ואין חוזה (ובית המשפט לא תמיד חייב לראות את היחסים דרך "משקפי" החוזה) בית דין לעבודה ככללל יהיה לטובת העובד. קח זאת החשבון! משה

תשובת מטי רעננה

> עובד יכול להיות "פרילאנסר" דרך ה"חשבונית של השכיר" או כעצמאי, יש לענין > יתרונות מסוימים לשני הצדדים: > למעסיק- צימצום עלויות ע"י הפיכת הוצאה קבועה למשתנה > ל"פרילאנסר"- הקטנת מחויבות למעסיק אחד ואפשרות לפתח "פרקטיקה" וכן > היכולת לרשום הוצאותu > ולהקטין את ההכנסה החייבת במס. > מובן - שהדבר מחייב הסכמה ושת"פ של העובד, יש להזהר ממצב של > תלות אשר יגרום ל"פרילאנסר" להחשב שכיר בכל מקרה!!

למעלה