הגדרת פגאניזם

wicca sphere

New member
הגדרת פגאניזם

אני צריך בשביל עבודה הגדרה ל"פגאניזם מהו?". בעיקר מיוחס לפגאניזם של התקופה העתיקה (אם זה משנה להגדרה). מכירים מאמרים ספרים מעמיקים מספיק על מנת שאוכל להשתמש בהם?

gwizard

New member
פאגאניזם זה...

הגדרה מילונית: 1. כל מי שאינו נוצרי, יהודי או מוסלמי, במיוחד אלו אשר מאמינים בדתות פולטאיסטיות. 2. זה אשר אין לו דת. 3. זה אשר לא-נוצרי. 4. Hedonist 5. נאו-פאגאני. כמו שאתה רואה כל ההגדרות הנ"ל מטופשות להפליא מה שמוכיח שהשאלה "מה זה פאגאניזם ?" היא חידה בפני עצמה. אני אישית אנסה להגדיר בעצמי: "פאגאניזם - אוסף דתות לא מונוטאיסטיות." כל מי שמאמין בדת שהיא לא יהדות, נצרות, איסלם או וריאציות/זרמים שלהם (להלן: דרוזים) ודתו לא מונוטאיסטית הוא פאגאני. ספרים אני לא מכיר, אבל תעשה חיפוש באמאזון למילה פאגאניזם. אלון.

L e s t a t

New member
הגדרה כוללנית מדי

ההגדרה שלך לפגניות יכולה לכלול גם דתות כמו בודהיזם ואפילו שטניזם וזה ממש לא נכון. אני מסכים עם הדיעה שהגדרה אחת בלבד לפגניות תהיה דבר מגביל ולא נכון. בתוך הפגניות, אוסף הדתות והאמונות הזה, ישנן הגדרות כלשהן לכל אמונה ודת, מעבר לכך - למצוא הגדרה אחת שתתאים לכל הפגניות כהגדרה מוסכמת על הכל יהיה חתיכת פרוייקט..

דרך אגב

אם זו ההגדרה של פגניות, אני לא חושב שלבודהיסטים יהיה אכפת. ד"א, בודהיזם, בין אם תרצה או לא, הוא די פגני, לא משנה מה ההגדרה שתשתמש בה (למעט אמונה בריבוי אלים. יש להם הרבה אלים, כמויות של אלים, אבל הם תופסים אותם אחרת מאיתנו). שטניסטים הם עם מוזר (ורעיון רע, אבל זה כבר משהו אחר), וממש לא אכפת לי מה הם חושבים. אני אפילו לא רואה אותם כדת (בניגוד למה שחושבת ממשלת ארה"ב), ואני בטוח שגם להם לא יפריע אם לא יראו אותם כדת.

השאלה היא

האם אתה מבקש את ההגדרה של פגניות בעת העתיקה כפי שאנו מגדירים אותה היום (שהיא, בשיא הפשטות - אמונה פוליתאיסטית) או כפי שהם הגדירו אותה (והם לא. בעיניהם, נראה לי, לא הייתה הגדרה לפוליתאיזם מול מונותאיזם. זה צץ רק בדתות המונותאיסטיות).

wicca sphere

New member
אני צריך

בעבודה שלי להציג את ההשפעה הפגאנית על היהדות בתקופת המקרא. בשביל זה אני חייב להציג בפרק הראשון מהיא פגאניות.. אני צריך למלא 5 דפים בערך על ההגדרה של פגאניזם מהו... לכן אני צריך מה זה פגאניזם בעת העתיקה, מה זה פגאניזם כיום והגדרת פגאניזם.. לאחר מכן אני מתעמק בטקסים בעת הקדומה ובעת החדשה וכדומה.. ואז מגיעה להשפעות הפגאניזם על ההשקפות והמנהגים היהודיים בתקופת המקרא.

למה לא בהצלחה?

אולי יצא מזה משהו טוב. אנחנו נשמח גם לקרוא את העבודה. תגיד לי, wicca sphere, אתה לא אותו אחד מהשרשור הזה (שהוזכר בפורום 122): http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?id=122&msgid=18894090

wicca sphere

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif

LOL!!! מאיפה הבאתם את זה?!?! ההודעה הראשונה שלי בתפוז... הפעם הראשונה שמצאתי עוד אנשים שמתעסקים במאגיה... הפעם הראשונה שמצאתי אנשים שאני יכול לשאול לעזרה... וזה היה היום שהחלטתי לפתוח את מג'יק (שיש לו יומולדת שנתיים לקראת סוף החודש) נוסטלגי ביותר...

הוא נלהב?

עוד כמה חודישם נגמרת לי שנת החניכה של הוויקה ואני עדיין לא יודעת הרבה על החגים... אין לי מי שיעשה לי את הטקס... למדתי עד היום על אורך חיים פגאנים(תודה לך ניר שלי!).

gwizard

New member
אם זה המצב....

אז כנראה שהחניכה שלך לא טובה מספיק ! חגים זה אבן הבסיס של חניכה וויקאנית. איפה את לומדת ?

אני מלקאטת מהרשת...

המדריך שלי עבר הסבה רצינית... ואני לא ממש מבינה מה רוצים מנמי בכל מיני אתרים... אולי תעזרו לי? כי אני גם סנילית ואני שוחכת שמות.. :)

gwizard

New member
אני יכול להציע

1. את הקורסים של Witchschool ששם אני לומד. הם ממש טובים וקורס של וויקה הוא בחינם (השאר עולים כסף). 2. קורס מאגיה לבנה של זפרן - עולה ימבה כסף (1500+) ואני לא בטוח שיתרום מעבר לידע בסיסי אשר ניתן לרכוש באינטרנט. אבל הדבר הכי טוב בישראל כרגע למיטב ידיעתי. 3. להמשיך לחפש חומר באינטרנט ללא מסגרת וללמוד דחוף על הגלגל השנה הוויקאני

gwizard

New member
כן

האתר ששפמנון נתן הוא מאוד חמוד, אך מסביר רק מבחינה היסטורית את החגים. הוא לא מסביר את הטקסים, קשרים וכ"ו. להלן עוד אתר שפותר את הבעיה הזו

למעלה