הגדר אווירובטי בחו"ל

GILADBEERY

New member
הגדר אווירובטי בחו"ל

לקראת תחילת השנה אני מתוכנן להיות בטיול "אחרי צבא" באיזור אמריקה. הייתי מעוניין לבצע גיחה לארה"ב. האם מישהו יודע להמליץ על בתי ספר שבהם ניתן לבצע הגדר אווירובטי ? האם יש לכך דרישות סף מבחינת נסיון טיסתי ? רוב תודות, גילעד

אין דבר כזה

אין בארה"ב "הגדר" לארובטיקה. יש WAVER המאפשר לעשות ארובטיקה בגובה נמוך, אבל זה סיפור אחר לחלוטין ומיועד לבעלי נסיון רב שרוצים לעשות מופעים. אם אתה מדבר פשוט על לבצע קצת ארובטיקה עם מדריך, זה ניתן לביצוע בהמון מקומות, וכל עוד אתה עם מדריך - אין מגבלות נסיון. לגבי סולו כל בית ספר יקבע את הדרישות שלו, אבל אם אין לך נסיון רב עם גלגל-זנב אז סולו זה לא מעשי בכל מקרה.

GILADBEERY

New member
שאלה נוספת באותו הקשר

האם לאחר שביצעתי סולו בארה"ב עם מדריך אז בארץ אני פשוט יכול לבוא ולעשות אוירובטיקה חופשי ? אין מגבלות ? אשמח גם אם תסביר לי את ההקשר לגלגל זנב... האם כל המטוסים האווירובטים הינם בעלי גלגל זנב ? 10X גילעד

בעקרון כן

אתה יכול להשכיר זלין בחיפה ולעשות ארובטיקה כבר מחר מחינת החוק. כמובן, אני בספק אם חברת ההשכרה תסכים לכך. נכון לעכשיו מותר לעשות ארובטיקה רק באזורי חיפה ותימן, לא בכל מקום. לגבי גלגל זנב - הזלין ארובטי ועם גלגל אף. אבל כמעט כל המטוסים הארובטים "באמת" הם עם גלגל זנב, ובפרט רוב המטוסים עליהם מדריכים בארה"ב: אקסטרא פיטס דקטלון.

למעלה