הגובה

mikemn

New member
הגובה

שלשת המרכיבים של הגובה הם תורשה, תזונה, ומחלות ילדות. האמריקאים היו פעם לפני מאה שנה הכי גבוהים בעולם ( 174 ס"מ) וההולנדים היו רק 168 בערך. אבל האמריקאים לא גבהו ב 50 שנים האחרונות כי הם בעצם מיצו את הפוטנציאל הגנטי והיום רק משמינים. ההולנדים לעומת זאת היום בין הגבוהים בעולם בגלל הגנטיקה ומדיניות הרווחה של ה 50 שנים האחרונות אחרי מלחה"ע השנייה. הגורמים הגנטיים נובעים מאדפטציה לאקלים. חוק ברגמן: "ככל שיותר קר הנפח של הגוף גדול יותר כדי למור על חום גוף." חוק אלן: " ככל שהאקלים יותר חם הגפיים יותר ארוכות כדי לעזור בפיזור חום." לכן סודניים הם גבוהים ובעלי רגליים ארוכות וצפון אירופיים גבוהים ובעלי גוף ארוך ומסיבי יותר. מי שגר באקלים נוח כמו ים התיכון הוא בדרך כלל יותר קטן. אגב ראיתי מחקר חדש על היפנים שמראה שיפנים שגרים בצפון יפן הם בממוצע גבוהים יותר וכבדים יותר מי קרוביהם בדרום (חוק ברגמן בפעולה).

אבל האדם השתמש בפרוות

בעלי חיים ובאש כדי לשמור על טמפ' הגוף שלו. נראה לי שזה הופך את חוק ברגמן וחוק אלן לבלתי-ישימים. לא?

mikemn

New member
אם היית גר במדינה קרה

עם פרווה ואש בלבד אתה תיראה שעדיין קררררררררר! מה שמדהים הוא שחוק ברגמן ואלן פועלים. המחקר עם היפנים שראיתי הוא דוגמא לחוק ברגמן בתוך עם ספציפי שזה מראה על אדפטציה גנטית בטווחי זמן קצרים יחסית.

לא נשמע סביר שאדפטציה גנטית

תתרחש בטווח קצר. כי בשביל זה נדרש שהפחות מתאימים לא יגיעו לבגרות מינית. או שלא הבנתי מה זה טווח קצר.

mikemn

New member
יכול להיות

זמן קצר אני מתכוון זה מאות או אלפי שנים!.כי ההבדלים הם קטנים כלומר במילימטרים והיכול להיות שבאופן סטטיסטי יש יתרון קל בפוריות וכו. הממצאים הם עובדה אמפירית. השאלה היא איזה מכאניזם גנטי מתרחש בדיוק לא ידוע לי ולא לחוקרים. אולי השינויים הגנטיים הם לא בגרעין התא אלא במיטוכונדריה? אין לי מושג?

mikemn

New member
לדוגמא

חיילים שחורים ממוצא אפריקאי בצבא האמריקאי במלחמת העולם השנייה סבלו הרבה יותר מכוויות קור ותמותה מאשר חבריהם הלבנים. הם לא התאימו לתנאי הקור של אירופה במהלך הקרבות בחורף. טמפרטות הגוף שלהם בזמן שינה גם הייתה נמוכה יותר וכו'.

למעלה