הגודל כן קובע

ליונל

New member
הגודל כן קובע

היי, מישהו יכול לעשות סדר ולומר לי כמה מילים נחשבים לסיפור קצר, נובלטה ונובלה? תודה!

Yuli Gama

New member
לא בידיוק

לא זוכרת נובלטה ונובלה אבל סיפור קצר יכול להיות גם ספר של אלף עמודים. "סיפור קצר" זה הגדרה לא של אורך אלה של דרך הכתיבה.

Boojie

New member
לא, לא ממש.

יש הגדרות מדויקות (כשזה מגיע, למשל, למועמדויות להוגו וכדומה) איזה זה סיפור קצר, נובלטה, נובלה. לא זוכרת בדיוק את האורכים. בכל מקרה, ספר של אלף עמוד ממש לא יכול להיות סיפור קצר.

Boojie

New member
או! זכרתי שראיתי איפשהו את הפרטים.

אז באתר של SFWA (כותבי המד"ב של אמריקה) יש פרטים מדויקים. ככל שאני יודעת, הגדרת האורך עשויה להשתנות קצת לפי השוק (כלומר, לאן הולך הסיפור - מגזין אחד יכול להגדיר, נגיד, אורך קצת שונה ממגזין אחר), אבל זה נותן מושג במה מדובר. סיפור קצר (short story): עד 7500 מילה נובלטה (novelette): בין 7500-17500 מילה נובלה (novella): בין 17500-40000 מילה נובל/רומן (novel): מ40000 מילה ומעלה בבקשה.

ליונל

New member
אוקיי, תודה רבה

עכשיו אני יודע מה כתבתי. מישהו יודע אם יש דדליין לשליחת סיפורים ל"חלומות באספמיה" הבא?

Boojie

New member
אין ממש דדליין.

הסיפורים מלוקטרים בסדר שהם מגיעים, ולכל גליון אנחנו ממלאים נפח מסוים בסיפורים שקיבלו את הציונים הכי טובים עד אותו רגע (מעל חתך מסוים), וסוגרים. זאת אומרת, שגליון מסוים יכול להיסגר חודש לפני הדדליין, וגליון אחר - רק שבוע. מועד הסגירה לא ידוע מראש, והוא פונקציה של מספר הסיפורים הטובים שמגיעים אלינו. כך שבכל זמן שתשלח, הסיפור יטופל, ואם הוא אכן יעבור את החתך, ולא יכנס לגליון הבא, הוא יכנס לבא אחריו.

למעלה