הגונב מגנב פטור

צליליתה1

Well-known member
שייך לעץ אחר, אבל מאד שעשע אותי שזכרתי משהו משיעורי תלמוד
למדתי תלמוד בחטיבה, והיה לנו מורה מהסוג המחונן שהפך את השיעור לאחד המרתקים שלמדתי ever , אבל זה מזמן.

(בכל מקרה, על פי הבנתי, הגנב ההוא חד משמעית לא פטור)

עכשיו עולה לי עוד זכרון
על העץ שצומח בגינה של a, והפירות שנופלים לגינה של b

אז בסיפור הזה אין פירות
אבל מאז האביב a תפס אמוק של גיזום+עקירה, ומסתבר שפעולתו הנמרצת פגעה בצמחים מהצד שלי (אני b) , בקיצור, הכל מת.
בעצם לא הכל אבל מספיק כדי לצער אותי מאוד

ומעבר לכך
לפני האמוק, בצד שלו של הגדר היו מלא צמחים, בצד שלי מלא צמחים וכך לשני הצדדים היתה פרטיות
עכשיו שהוא הוריד את כל הצד שלו נפערו חורים גדולים שדרכם a רואה את b וגם b רואה את a
ל b אין שום עניין ב a, אבל יותר מפעם כשהעפתי מבט לכיוון ה(אין) גדר ראיתי את פרצופו של a תקוע שם, מסתכל לגינה שלי.

לא זוכרת שלמדנו סוגיה כזאת, אבל בטח היה משהו

(?)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הגונב מגנב פטור
צריך לזכור שרוב אלו שלא למדו מפרשים את הפסוק הזה באופן מוטעה.

ההלכה קובעת שהגונב מהגנב פטור רק מתשלומי הכפל שהם הקנס של הגנב אבל לא מהחזרת הגניבה.
מגדילים לעשות אלו שמפרשים זאת כאילו אם מישהו גנב אז מותר לגנוב ממנו ולא נענשים על כך.

לגבי סוגיית a וb אני מציע לך להזמין את השכנה שלי לאירוח בגינה בשעות אחה"צ, למחרת תראי את a שותל שיחים כמו מטורף.

אבי בן 1231

Well-known member
שייך לעץ אחר, אבל מאד שעשע אותי שזכרתי משהו משיעורי תלמוד
למדתי תלמוד בחטיבה, והיה לנו מורה מהסוג המחונן שהפך את השיעור לאחד המרתקים שלמדתי ever , אבל זה מזמן.

(בכל מקרה, על פי הבנתי, הגנב ההוא חד משמעית לא פטור)

עכשיו עולה לי עוד זכרון
על העץ שצומח בגינה של a, והפירות שנופלים לגינה של b

אז בסיפור הזה אין פירות
אבל מאז האביב a תפס אמוק של גיזום+עקירה, ומסתבר שפעולתו הנמרצת פגעה בצמחים מהצד שלי (אני b) , בקיצור, הכל מת.
בעצם לא הכל אבל מספיק כדי לצער אותי מאוד

ומעבר לכך
לפני האמוק, בצד שלו של הגדר היו מלא צמחים, בצד שלי מלא צמחים וכך לשני הצדדים היתה פרטיות
עכשיו שהוא הוריד את כל הצד שלו נפערו חורים גדולים שדרכם a רואה את b וגם b רואה את a
ל b אין שום עניין ב a, אבל יותר מפעם כשהעפתי מבט לכיוון ה(אין) גדר ראיתי את פרצופו של a תקוע שם, מסתכל לגינה שלי.

לא זוכרת שלמדנו סוגיה כזאת, אבל בטח היה משהו

(?)
עם השקעה קטנה מאוד ניתן להיפטר מהמטרד.
לתקוע שני עמודים באדמה מול חורי ההצצה ובינהם תמונת ערום גדולה, או אם אינך נועזת כל כך, בין שני העמודים להציב יריעת בד שחורה עם או בלי כיתוב כלשהו.
היתה לי פעם שכנה בספרד שהציצה לסלון שלי מחלון בחדר מדרגות, הדבקתי פתק על החלון "נא לא להציץ" ובזה נפטרה הבעיה, הגברת נעלבה והפסיקה להציץ.

shila777

Member
תרכיבי לך כדרהבמבוק גבוהה,ואז b לא יראה.
או-תשתלי שוב,עם השקייה ממוחשבת.יש גננים שמתמחים בכך.

צליליתה1

Well-known member
תרכיבי לך כדרהבמבוק גבוהה,ואז b לא יראה.

אני b
a המציץ
אתמול היה כאן הגנן
בצד שלי יש הרבה צמחיה, אי אפשר להכנס עם הבמבוק, וגם לשתול משהו חדש בדיוק שם לא פשוט, מסיבות של הגינה
כנראה שכל שנותר זה לחכות שהצמחיה הקיימת בצד שלי תצמח מאוד

(ולא לספק לו נושאים מענינים להצצה

ולפני שמישהו יתחיל לחשוד בכשרים, האחרון שהסתובב ערום בגינה היה בן 6. משהו כזה. והמים מהצינור די הסתירו)

את שילה, מפעם?
אהלן!

סופהו 1

Well-known member
אולי יש אפשרות למתוח 'גדר עלים מתכווננת'? יש עליה "צמחיה" והיא יכולה לשמש מחיצה עד שהצמחיה האמיתית תתחדש.

צליליתה1

Well-known member
'גדר עלים מתכווננת'

למדתי משהו חדש (בעיניני גינה, למרות שיש לי כזאת, יש לי הרבה מה ללמד)
יש גדר , שוקלים אם לשתול משהו שיטפס עליה.
אני שוקלת לכיון צמחיה מלאכותית, במילא לא ממש יראו את זה, אבל השכן גם לא יראה אותי

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
למדתי משהו חדש (בעיניני גינה, למרות שיש לי כזאת, יש לי הרבה מה ללמד)
יש גדר , שוקלים אם לשתול משהו שיטפס עליה.
אני שוקלת לכיון צמחיה מלאכותית, במילא לא ממש יראו את זה, אבל השכן גם לא יראה אותי
יש גם על זה סיפור של אבו אלעבד.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ההסבר שלך נשמע לי דחוק. מתי ראית לאחרונה ערבי עם כפייה בארץ?
אב אלעבד לא נמצא ולא היה למיטב ידיעתי מעולם בארץ.

אבו אלעבד הוא ההרשלה/חושם של לבנון.

אגב בתחילת מלחמת לבנון השנייה סיפרו בלבנון שאבו אלעבד יצר קשר עם אהוד אולמרט וניסה לשכנע אותו לא לצאת למלחמה.
אולמרט אמר לו שישראל לא תוכל לעבור בשתיקה על חטיפת החיילים שלה.
אא"ע ענה שאם ישראל תתקוף חזבאללה ירה מאות טילים על ישראל.
אולמרט אמר כי ישראל לא מפחדת וכי היא תשלח את כל הצבא הסדיר שלה ללבנון.
אא"ע ענה שחזבאללה יגייס את כל השיעים והם יציבו מאה אלף חמושים נגד ישראל.
אולמרט אמר כי במקרה כזה יגייס גם את חיילי המילואים והוא ישלח ללבנון חצי מליון חיילים.
אא"ע חשב רגע, גרד בראש ואמר שאם כך הלבנונים יאלצו להכנע כי אין להם מספיק מקום להחזיק כל כך הרבה בני ערובה.

פונדיצ'רי

Active member
אב אלעבד לא נמצא ולא היה למיטב ידיעתי מעולם בארץ.

אבו אלעבד הוא ההרשלה/חושם של לבנון.

אגב בתחילת מלחמת לבנון השנייה סיפרו בלבנון שאבו אלעבד יצר קשר עם אהוד אולמרט וניסה לשכנע אותו לא לצאת למלחמה.
אולמרט אמר לו שישראל לא תוכל לעבור בשתיקה על חטיפת החיילים שלה.
אא"ע ענה שאם ישראל תתקוף חזבאללה ירה מאות טילים על ישראל.
אולמרט אמר כי ישראל לא מפחדת וכי היא תשלח את כל הצבא הסדיר שלה ללבנון.
אא"ע ענה שחזבאללה יגייס את כל השיעים והם יציבו מאה אלף חמושים נגד ישראל.
אולמרט אמר כי במקרה כזה יגייס גם את חיילי המילואים והוא ישלח ללבנון חצי מליון חיילים.
אא"ע חשב רגע, גרד בראש ואמר שאם כך הלבנונים יאלצו להכנע כי אין להם מספיק מקום להחזיק כל כך הרבה בני ערובה.
ההרשלה הערבי היותר מוכר הוא כמובן ג'וחא.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מעולם לא טענתי לכתר הנורה הבוהקת ביותר בחדר
את מזכירה לי תכנית טלביזיה ששודרה לפני כשנה , המרדף או עפים על המליון בגירסת VIP.

המנחה דיבר עם זמר שלא אנקוב בשמו (נשבע לך לא בוגד) שהתנצל על שאינו יודע תשובה כלשהי באומרו: תראה, אני יודע שאני לא הכי קלמר.

למעלה