הגופי שלי השריצה. איך מטפלים בהם?

inter100

New member
הגופי שלי השריצה. איך מטפלים בהם?

הגופי שלי השריצה. איך מטפלים בהם? כבר גידלתי פעם דגיגי גופי אבל אני לא בקיא בכל. אודה לכם אם תספרו לי כל מה שצריך על הגידול של שרצים של גופי. שאלות מנחות : 1. שמתי אותם כרגע מחוץ לאקווריום בתוך קופסת פלסטיק (20 על 10 ס"מ), סה"כ יש 24 דגיגים. האם הם צריכים חימום? איזו טמפרטורה? 2. האם יש גוף חימום מיוחד קטן שיכנס לקופסא כזו? 3. האם בנתיים במקום גוף חימום מספיק לחמם את החדר עם רדיאטור, אחרי שהוא חם לסגור את הרדיאטור ולסגור את הדלת? (זה חדר קטן) 4. קניתי אוכל לשרצים (אוכל לא מימי), כל כמה זמן להאכיל אותם? 5. האם הם צריכים אבנים? 6. יש לי טיפות אנטי כלור. האם זה בסדר לשים להם? וכמה טיפות צריך בשביל 1 ליטר מים? 7. האם צריך איזה צמח בשבילם? 8. מה עוד ריך לתת להם ולשים בשבילם? 9. בגלל שאני לא שם להם אבנים (ותגידו לי אם צריך) - כל כמה זמן מחליפים לדגיגים את המים (בהנחה שאני משתמש באנטי כלור)? אשמח אם תענו לי על השאלות ואשמח לקבל כל עצה נוספת. תודה

Weird Eyal

New member
היי

אני חדש כאן אבל יצא לי לגדל גופי..... הם לא צריכים חימום ועדיף לא להחליף יותר מדיי את המים כי הזעזוע לא טוב לשרוצים תאכיל אותם פעם ביום בערך כמו את הגדולים אבנים? הם לא חייבים..לא צריכים אפילו... צמח הם גם לא צריכים בעיקרון שרוצים צכירים צמח רק כיי להתחבא מדגים גדולים שיכולים לטרוף אותם ל לשים טיפות אנטי כלור...לא בריא לשרוצים ככה אני גידלתי לי בערך 50 שרוצים שגדלו להיות דגים יפייפים והתרבו והתרבו והתרבו...... היום כבר אין לי דגים בכלל

Weird Eyal

New member
אני בטוח שהרבה יודעים

על הפורום...... בקשר לד"ר קישון....... שמע יש לי וטרינר קבוע... אז דוגרי הוא לא מעניין אותי

זיו25

New member
תשובות:

1. שים את הקופסא בתוך האקוריום שלך - כך שחום המים ישמר, ויהיה זהה לחום המים שבתוך האקווריום. ניתן לקנות קופסא כזו בכל חנות חיות. 2. לא, אין גוף חימום קטן כזה, וגם אם תנסה לשים את גוף החימום הכי קטן, הוא יטגן לך את הדגים
בקופסא כזו 3. אתה עלול לפגוע בדגים עם כל חילופי הטמפרטורות. הגופים הם דגים בעלי חוזק רב. עדיף להשאירם בחום החדר מאשר לחמם ולקרר את המים חליפות 4. פעם ביום, ותשתדל לא להשאיר שאריות. 5. כרגע לא, מכיוון שהם חיים לבד ללא דגים גדולים מהם. 6. אין צורך, כל עוד את המים לקחת מתוך האקווריום. טיפות האנטי כלור נועדו לריכוך המים. במידה ועברו 3 ימים מיום שהמים יצאו מהברז,אין צורך בטיפות. 7. עדיין לא. צמחים ואבנים נועדו לתת מקום מסתור לדגים על מנת שיוכלו להתחבא מפני דגים גדולים יותר. שים לב, עם צמחים מסויימים מגיעים חלזונות, ומהן הרבה יותר קשה להפטר. 8. הרבה יחס חם ואהבה. כשהם יגדלו תוכל להעביר אותם לאקווריום 9. אין צורך להחליף את המים. לאריכות ימים, פעל כמו בתשובה מספר אחת. במידה וצריך עוד מים, הוסף עוד מים לאקווריום, והוצא ממנו כוס אל תוך בית הגידול. בברכה, זיו.

למעלה