שלום The Blue Fairy, מה שלומך?
הגעת אומנם לפורום המתהדר בשם "פורום כלבים" (כללי), אך הרוב המוחלט של הכותבים פה מגיע מאסכולה אחת בה להזכיר את המונח "שליטה" זה טאבו במקרה הטוב, וחילול-השם במקרה הממוצע.
אז עשי להם ולך טובה ואל תשאלי או תזכירי את המונח שליטה. אסור להם לדבר על זה או לחשוב על זה בכלל, וגם אסור להם לחשוב על לומר לכלב "לא" אי-פעם, זו כפירה
. ולא רק בהקשר לגורים, גם בהקשר של כלבים בוגרים. אין אף-פעם דומיננטיות, או התנגשות של רצונות בינך לבין הכלב שלך (יהיה אשר יהיה), בה רצון של אחד מיכן לבסוף יתקבל, ובכך הוא יהפוך לדומיננטי בסיטואציה. ואסור אי-פעם לומר לכלב באשר הוא "לא", שלא יעלב
.
מבחינתם הרעיון של שליטה אינו קיים כלל בטבע, או בעולם הכלבים, ואולי אפילו לא בעולם בני האדם. זה מיתוס שהופרך מיזמן, ומקסימום הכלבה שלך תוגדר כחששנית
.
כבר קראתי פה איבחון שכזה על גורה שנושכת את הבעלים, הורסת את הבית, ועושה צרות צרורות, ועוד ממאלפת! האבחנה הייתה שכנראה והגורה היא חששנית
, ואיבחון זה זכה לגיבוי של עוד כארבעה מאלפים נוספים מאותה האסכולה. תאמיני לי עד היום לא התאוששתי מהאיבחון הזה, וזה היה לפני יותר משלושה חודשים
.
אז בואי ואחסוך לך זמן, הכלבה שלך כנראה חששנית, תזמיני מאלף מהגישה-"החיובית" והוא כבר יקבע לה במוח התניות עד אין-סוף ויהפוך אותה לבובה
.
מצד שני אם את פתוחה שלמוע דברי כפירה, אז מרבית הסיכויים שההתנהגות הנ"ל נובעת מהתרגשות יתר בסביבתך, יחד עם השילוב של חוסר מתן גבולות מצידך. או לפחות חוסר מתן גבולות נכונים.
אז לדאוג מלכתחילה שהגורה תוציא מרץ. וכן לדאוג לא להלהיב אותה יתר על המידה כשהיא באה אליך, או כשאת באה אליה, אלא אם אתן בזמן משחק. וכן להתחיל לעבוד מעט על גבולות שונים בבית שיאטו טיפה את הדחפים שלה וימתנו אותם.
העבודה על גבולות היא לא קלה בהתחלה ודורשת בעיקר סבלנות רבה, והשקעת זמן רבה מצדכם. לא כועסים, לא מתעצבנים, ולא מכים, או מכאיבים. החלטת משהו. תעמדי מאורי ההחלטה שלך עד שההחלטה תהפוך למציאות. אני יודע שקל לי לכתוב, והרבה יותר קשה ליישם, ואני גם לא יודע אם את יודעת איך לישם. ולדעתי האישית בכל מקרה רצוי מאוד להפגש עם איש מקצוע כבר בשלב הזה, כדי להימנע מבעיות עתידיות, וכן כדי ללמוד כיצד למתן ולפתור בעיות קיימות.
אז במידה ותחליטי על הזמנת איש מקצוע, בפורום פה יוכלו להמליץ לך על מאלפים מהאסכולה שהחליטה לקרוא ולאמץ לעצמה ועל דעת-עצמה את השם "גישה/אילוף-חיובי" (וכן היחס האדיב שקיבלת בהודעה הראשונה הגיע מאחד החסידים הבולטים של האסכולה הזו
. אל תתדאגי, היחס שקיבלת הוא עדין ביותר, ממש כפפות של משי ביחס ליחס שמקבלים פה אנשים אחרים שאינם תומכים ומאמינים גמורים בגישה שלהם. מצבך מצויין
).
אנשי מיקצוע מאסכולות שונות לא תמצאי פה בפורום, רק אותי, שעדיין מנסה לאפשר חופש חשיבה וחופש בחירה לאנשים (וגם אני כבר עם רגל וחצי בחוץ). ישנם רבים אחרים (טובים יותר או פחות), אך לא תמצאי אותם בפורום, ובטח שלא ימליצו לך עליהם.
המון בהצלחה לכם, לילה-טוב.