הגורה מפמפמת אותי!

The Blue Fairy

New member
הגורה מפמפמת אותי!

עוד לא החלטנו אם אנחנו משאירים אותה אצלנו
אבל בינתיים..
מה הקטע שהיא מפמפמת אותי כל הזמן? חשבתי שגורים בני 3 חודשים אמורים להיות תמימים :)
בגלל שהיא עושה את זה רק לי, ולא לבעלי, אני מניחה שזה קטע של שליטה
במידה וכן - איך אני גורמת לה להבין שהיא לא "מעליי"?

עמית184

New member
מה זה "מפמפמת"?

ונדמה לי שלבני האדם, ככלל, יש איזו אובססיה משונה עם משחקי שליטה, דומיננטיות ו"בוסיות" יותר מאשר לכלבים עצמם.

אחד הדברים הראשונים שצריך "לפמפם" כמעט לכל מי שמאמץ כלב חדש זה שיניח קצת לאובססיה הזאת. כלבים עדיין לא מנסים לבצע הפיכות, לא יוצאים לכיכרות, לא מארגנים מרידות ולא מנסים להשתלט על העולם. אפילו לא על המטבח. בטח לא על הבעלים שלהם.

The Blue Fairy

New member
א. אנחנו לא מאמצים כלב חדש

שנינו מגיעות ממשפחות ברוכות כלבים. עוד לא יצא לי להיתקל בגור שמתנהג כך ובגלל זה שאלתי
ב. התגובה שלך יכולה להיות קצת יותר נעימה
ג. מפמפמת = עולה על הרגל ועושה את התנועות המתאימות.

Not All Me

New member
רגע, אז אפשר לנצלש?

למה המון כלבים בגינה מנסים כל הזמן לפמפם את המפלצת שלנו?
זה קורה המון, עם כלבים שונים, ולא ראיתי שהכלבים האלה מפמפמים גם כלבים אחרים - הם נדבקים דווקא אליה.
היא ממש לא אוהבת את זה, אגב.

מתוך מאמר

על תקשורת כלבית
"התנהגות מינית
בין גיל ששה חודשים עד שנה וחצי, הכלב שלנו מגיע לעוררות מינית טבעית ונורמלית. בהקשר זה חשוב להבהיר מספר נקודות:

אוננות של כלב על כלב אחר, אינה מעידה על נטייה מינית/מגדרית.
נקבה מיוחמת או לקראת ייחום מאוננת הרבה כחלק מחיזור והזמנה להזדווגות.
יש כלבים שהמראה החיצוני שלהם או הפרשה אישית שמכילה הרכב כימי ייחודי להם, מעודדים כלבים מסוימים אחרים לאוננות.
יש כלבים מסוימים שמסיבות שונות, כל הכלבים מגיבים אליהם באקט של אוננות. אין לראות בכך בשום אופן בעיה של אגרסיביות או הטרדה מינית כפי שבני אדם חווים זאת.
כלב שלא נעים לו, ירחיק את הכלב השני באמצעים המקובלים, ביניהם- נשיכה באוויר, חשיפת שיניים, נהמה ועוד.

גם אם יש אלמנט של שתלטנות במחווה מינית שכזו, הריהו קצר טווח ורלוונטי רק לכאן ועכשיו – ולכן מבחינתנו הוא חסר משמעות."
http://www.dogslife.org.il/2642-2/2955-2/2981-2/

"חיי כלב" בהתנדבות מלאה
למען הקהילה

DogsPCI

New member
אלמנט שתלטני שכזה, גם אם רגעי

יכול להביא למלחמת-עולם! תשאלי את "המרפא2", או את "wagf" מה לדעתם יקרה אם כלב זר יבוא ויעלה על הכלב שלהם. כלב כזה יהיה בסכנת חיים מיידית!

בנוסף כלבים רבים מנסים להרחיק את הכלב שעלה עליהם, אך הכלב שעלה עליהם לרוב גדל ללא גבולות כלל, ולרוב לא ירד כתגובה לסימונים מהכלב עליו הוא עולה. ואז אחת משתיים, או שהכלב עליו עלו "יקבל" זאת ויסבול בשקט, או שתתחיל מריבה. הכלבה שלי שולחת גירגורים חופשי לכלבים שנידבקים אליה ולא מפסיקים להריח אותה מאחורה, ואפס קליטה! אם אני לא הייתי שם, והיא הייתה בלי מחסום, כלבים אלה היו מאבדים יד/רגל ואז אולי היו לומדים לכבד את המרחב האישי של כלבים אחרים.

אז כבעלים אחראי, אני לא אאפשר לכלבה שלי לעלות על כלבים אחרים, וכן לא ארשה לאחרים לעלות עליה! להוציא מקרים של כלבים חברים-טובים ממש, או שגדלים יחד. שם זה דווקא יכול לחזק את הקשר, כי זה מראה כי אין בינהם מתחים כלל.

כמובן שזה לא תמיד מתכון לצרות, אך הסיכוי קיים, ולא נמוך כלל. אני לא משחק ומהמר על סיכויי מריבה. אם קיים סיכוי לא זניח כלל, עדיף להימנע, מאשר להגיע עם אחד הכלבים לווטרינר חירום.

wgaf

New member
סכנת חיים מיידית אני לא חושב

אבל הכלב עלול להפסיד אוזן.

DogsPCI

New member
אתה צודק, היא עוד גורה, שכחתי.
.

היא שאלה למה

בקטע שציטטתי יש מענה לשאלה הזו.
שזו תופעה מוכרת, שיש כלבים כאלה וככה ושאין בזה ענין מיני.

לא ציינה שום תגובה

אגרסיבית או אפילודומה, כן כתצבה שזה לא נראה שכלבתה נהנית מזה. יחי ההבדל הקטן. גם לר כתוב בשום מקום לא להתערב, כן כתוב שזה נפוץ. כן כתוב שאין בזה ענין מיני, כן כתוב שזה ארוע נקודתי.
בגינת הכלבים לא רחוק מביתי יש שני כלבים שמנסים את מזלם על כל כלב מזדמן, כמעט. שתי עובדות- שיש כלבים מהם הם מראש נמנעים והיות שניהם חיים וקיימים למרות הנטיה הזו .

DogsPCI

New member
הלו מיקי וכולם.

לא הכי הבנתי את ההודעות שלך. אבל אני מקווה שברור לך שלא ניסיתי להעביר איזו שהי ביקורת על שום דבר. אלא לחדד כי בהחלט יש בתהתנהגות זו מימד רב של סכנה! ולמרות שברמת-העיקרון ובין כלבים מנומסיים ומחונכים הפעילות זו לרוב תסתים ללא בעיה, בפועל לא כך המצב!

אז רק מילת הזהרה מתוך דאגה כללית! והתגובה שלי כלל אינה מנוגדת לדברים אליהם הגבתי, אלא רק חידדה היבט אחד שלהם שלדעתי לא הוצג במלאו חשיבותו.

התיחסתי לאמירות :

1. "אין לראות בכך בשום אופן בעיה של אגרסיביות או הטרדה מינית כפי שבני אדם חווים זאת.
כלב שלא נעים לו, ירחיק את הכלב השני באמצעים המקובלים, ביניהם- נשיכה באוויר, חשיפת שיניים, נהמה ועוד.".

כמו שכתבתי זה בהחלט יכול להביא למריבות-על ולהתפרצות של אגרסיות. וכן לעובדה שלא כל כלב יגיב מייד ויפסיק להפריע לכלב עליו הוא עלה במידה והאחרון "יאותת" לו על כך. ולכן פעמים רבות במקרים אלה אכן ישנה הטרדה של כלב אחר! ואם הוא חזק מספיק הוא גם יסתובב ויגיב על הטרדה זו! או במקרים אחרים יספוג אותה בשקט, אך לא ברצון כלל! אז שימרו על הכלבים שלכם! ואל תאפשרו להם את הסיכוי להיות במצוקה!

2. "גם אם יש אלמנט של שתלטנות במחווה מינית שכזו, הריהו קצר טווח ורלוונטי רק לכאן ועכשיו – ולכן מבחינתנו הוא חסר משמעות.".

שוב הדבר היחידי שמעניין אותי היה לומר ולהזהיר שאכן אלמט זה, או כל אלמט אחר שיהיה, הוא בעל משמעות רבה! לפחות עבור חלק מהכלבים!
חצי-שניה שכזו יכולה להביא לקרב ברמה הכי גבוהה שקיימת, וזה תלוי בכלבים עצמם. אז בהחלט בעל משמעות רבה!

מקווה שהייתי ברור, ובאמת שבהודעה הזו הדבר היחידי שמניע אותי זה שלום הכלבים, וזאת בלבד!!! ואין בה 1% של משהו אחר!!!

DogsPCI

New member
שלום The Blue Fairy, מה שלומך?

הגעת אומנם לפורום המתהדר בשם "פורום כלבים" (כללי), אך הרוב המוחלט של הכותבים פה מגיע מאסכולה אחת בה להזכיר את המונח "שליטה" זה טאבו במקרה הטוב, וחילול-השם במקרה הממוצע.

אז עשי להם ולך טובה ואל תשאלי או תזכירי את המונח שליטה. אסור להם לדבר על זה או לחשוב על זה בכלל, וגם אסור להם לחשוב על לומר לכלב "לא" אי-פעם, זו כפירה
. ולא רק בהקשר לגורים, גם בהקשר של כלבים בוגרים. אין אף-פעם דומיננטיות, או התנגשות של רצונות בינך לבין הכלב שלך (יהיה אשר יהיה), בה רצון של אחד מיכן לבסוף יתקבל, ובכך הוא יהפוך לדומיננטי בסיטואציה. ואסור אי-פעם לומר לכלב באשר הוא "לא", שלא יעלב
.

מבחינתם הרעיון של שליטה אינו קיים כלל בטבע, או בעולם הכלבים, ואולי אפילו לא בעולם בני האדם. זה מיתוס שהופרך מיזמן, ומקסימום הכלבה שלך תוגדר כחששנית
.
כבר קראתי פה איבחון שכזה על גורה שנושכת את הבעלים, הורסת את הבית, ועושה צרות צרורות, ועוד ממאלפת! האבחנה הייתה שכנראה והגורה היא חששנית
, ואיבחון זה זכה לגיבוי של עוד כארבעה מאלפים נוספים מאותה האסכולה. תאמיני לי עד היום לא התאוששתי מהאיבחון הזה, וזה היה לפני יותר משלושה חודשים
.

אז בואי ואחסוך לך זמן, הכלבה שלך כנראה חששנית, תזמיני מאלף מהגישה-"החיובית" והוא כבר יקבע לה במוח התניות עד אין-סוף ויהפוך אותה לבובה
.

מצד שני אם את פתוחה שלמוע דברי כפירה, אז מרבית הסיכויים שההתנהגות הנ"ל נובעת מהתרגשות יתר בסביבתך, יחד עם השילוב של חוסר מתן גבולות מצידך. או לפחות חוסר מתן גבולות נכונים.
אז לדאוג מלכתחילה שהגורה תוציא מרץ. וכן לדאוג לא להלהיב אותה יתר על המידה כשהיא באה אליך, או כשאת באה אליה, אלא אם אתן בזמן משחק. וכן להתחיל לעבוד מעט על גבולות שונים בבית שיאטו טיפה את הדחפים שלה וימתנו אותם.
העבודה על גבולות היא לא קלה בהתחלה ודורשת בעיקר סבלנות רבה, והשקעת זמן רבה מצדכם. לא כועסים, לא מתעצבנים, ולא מכים, או מכאיבים. החלטת משהו. תעמדי מאורי ההחלטה שלך עד שההחלטה תהפוך למציאות. אני יודע שקל לי לכתוב, והרבה יותר קשה ליישם, ואני גם לא יודע אם את יודעת איך לישם. ולדעתי האישית בכל מקרה רצוי מאוד להפגש עם איש מקצוע כבר בשלב הזה, כדי להימנע מבעיות עתידיות, וכן כדי ללמוד כיצד למתן ולפתור בעיות קיימות.

אז במידה ותחליטי על הזמנת איש מקצוע, בפורום פה יוכלו להמליץ לך על מאלפים מהאסכולה שהחליטה לקרוא ולאמץ לעצמה ועל דעת-עצמה את השם "גישה/אילוף-חיובי" (וכן היחס האדיב שקיבלת בהודעה הראשונה הגיע מאחד החסידים הבולטים של האסכולה הזו
. אל תתדאגי, היחס שקיבלת הוא עדין ביותר, ממש כפפות של משי ביחס ליחס שמקבלים פה אנשים אחרים שאינם תומכים ומאמינים גמורים בגישה שלהם. מצבך מצויין
).

אנשי מיקצוע מאסכולות שונות לא תמצאי פה בפורום, רק אותי, שעדיין מנסה לאפשר חופש חשיבה וחופש בחירה לאנשים (וגם אני כבר עם רגל וחצי בחוץ). ישנם רבים אחרים (טובים יותר או פחות), אך לא תמצאי אותם בפורום, ובטח שלא ימליצו לך עליהם.

המון בהצלחה לכם, לילה-טוב.

עמית184

New member
"מצד שני אם את פתוחה שלמוע דברי כפירה,

אז מרבית הסיכויים שההתנהגות הנ"ל נובעת מהתרגשות יתר".

מי שצלח את נאום המלחמה הלוחמני והיורה לכל הכיוונים הזה (אגב יחס אדיב אליבא דמי שהצליח להסתכסך פה כמעט עם כל המתדיינים איתו), גילה לתדהמתו שבסופו של דבר דוגזפיסיאיי בעצם מצטט מתוך המאמר שאני עצמי ("אחד החסידים הבולטים של האסכולה הזו
") הבאתי, ומסכים עם הסיבה הראשונה, כפי שמצוינת במאמר, שגורמת לכלבים "לטפס" על כלבים אחרים (עוררות יתר והתרגשות יתר. לא שליטה ולא בטיח: 1. Arousal - Once a dog hits a certain level of excitement, that energy has to go somewhere. Some dogs express their joy by doing “zoomies,” where they tuck their butt and sprint as fast as they can in circles. Some bark. Some hump. ).

ברכות על דברי הכפירה

DogsPCI

New member
וכרגיל, חברי עמית, תצטט רק את מה שנוח לך
.

המשפט המלא שלי ציין מכלול של שני רכיבים:

"מצד שני אם את פתוחה שלמוע דברי כפירה, אז מרבית הסיכויים שההתנהגות הנ"ל נובעת מהתרגשות יתר בסביבתך, יחד עם השילוב של חוסר מתן גבולות מצידך. או לפחות חוסר מתן גבולות נכונים.".

אז אתה יכול להציב גבול ללא המילה "לא"? לא! אבל אני לא מתפלא שלא ציינת את החלק הזה, כמו שאמרתי אסור לך בכלל לחשוב על זה
. זה לא קיים בכלל
.

וסליחה, מי שכרגע קיבל את התגובה: "ב. התגובה שלך יכולה להיות קצת יותר נעימה", היית אתה
.

ולגבי ההתכסחויות שלי, טוב שאתה מפיל את הכל עלי, באמת אתה משהו מיוחד. כבר כתבתי לך בעבר על העיניין, אך היה לך ארוך מכדי לקרא. וחד-הצדדיות שלך ושל אחרים פה בפורום זועקת לשמיים! אז אותי אתה לא מפתיע כלל.
איזה כיף להיות צר-אופקים, החיים הטובים, תאמין לי
.

The Blue Fairy

New member
היי :) תודה

מכירה ונמצאת (באופן סמוי לרוב) בפורום כבר שנים
ההסבר על חוסר מתן גבולות נאות אכן מסתדר לי עם ההתנהגות שלה :) חששנית היא בטח שלא :p
במידה ואכן נחליט להשאיר אותה כנראה שלא יהיה מנוס מלעזר במאלף

למעלה