הגור ניהיה אלים

רינה2012

New member
הגור ניהיה אלים

אימצתי גור חתולים לפני שבוע לאחר שעבר טראומה במוחו.
בימים הראשונים הוא כמעט ולא יצא מהפינת שינה שלו.
כניראה לפני יומיים הוא החל לראות ממש טוב, ואתמול הוא התחיל לשחק.
מאז הוא לא מפסיק לקפוץ עליי על הרגלים , לנשוך ולסרוט, ולחדד את הציפורנים שלו על המיטה שלי.בנוסף לא מוכן שאני אחזיק אותו בידיים וילטף אותו.
אני ממש שמחה שהוא התאושש מהטראומה שעבר..
אבל למישהו יש פיתרון איך לעשות אותו פחות אלים? לפחות כלפיי?(קניתי לו צעצועים ואילתרתי לו צעצועים זה לא עוזר).

Yukita

Active member
מנהל
כל הכבוד על האימוץ!

לפי מה שאת מתארת, הגור בכלל לא נהיה אלים - הוא פשוט הבריא. מה שאת מתארת אפייני מאוד לגורים בריאים מגיל חודשיים וחצי-שלושה חודשים ואילך. זו אחת הסיבות שממליצים לאמץ שני גורים יחד: כדי שיוציאו את מרבית האנרגיות המטורפות שלהם האחד על השני, וכדי שילמדו זה מזה התנהגות חברתית טובה יותר, בדומה לילדים בגן.
&nbsp
אם אינך מעוניינת לצרף גור נוסף, האמצעים האחרים פחות יעילים, אך יכולים לעזור:
&nbsp
1. הרבה הפעלה עם משחקי חכה (=תלויים על חוט) ועם משחקי כדור. זה דורש ממך להפעיל, כי צעצוע ששוכב "מת" על הרצפה לא כל כך מעניין ולא מביא להפעלה במידה הרצויה. חשוב שהמשחקים יהיו כאלו שלא מאפשרים מגע עם הידיים שלך, כי המטרה השנייה חוץ מהוצאת אנרגיה היא ללמד לא לשרוט.
&nbsp
2. להוריד מיד לרצפה (לא לזרוק. אין צורך באלימות) כל פעם שהציפורניים נכנסות לתמונה. בסופו של דבר יקלוט ויקשר.
&nbsp
3. יש כאלו שמפחיתים נזק מהציפורניים על ידי גזירה קלה של קצה הציפורן, כמו שגוזרים ציפורניים. כדי שדבר כזה יעבור בשלום, צריך להרגיל בגיל צעיר ולהיות מאוד זהירים כי קיצור-יתר יפגע בכלי דם. רצוי בפעם הראשונה שהוטרינר ידגים לכם בדיוק איך וכמה. אני לא עשיתי זאת אצלי, בסופו של דבר השלב הזה חולף לבד, אבל בהחלט נדרשת הרבה סבלנות.
&nbsp
בדרך כלל בין גיל שנה-שנה וחצי מרבית החתולים נהיים די בטטות. עד אז, זה סוג של נינג'ה בבית.

למעלה