הגחלילית הגואלת / שיר

הגחלילית הגואלת / שיר

הגחלילית הגואלת אל היער יצאו לעת ערב קיצי, יצאו הם ביחד אחר ארץ הצבי. החל להחשיך נשמעו קולות, עוד לא יכלו אותם לזהות. כל קול אל הלב כמו התדפק, יחדיו התחבקו מפחד נושק. שעות שם שהו בלבם מורא, גופם כה רעד מפאת הצרה. באימת החושך הקולות הדהדו, לפתע עשרות גחליליות הגיחו, לצדנו התיישבו ובנו נגעו. בלא מאמץ גחלילית לכדתי, לאורה את שנינו לחופש הצעדתי… הורי ביערות פולין אחר ארץ הצבי ישראל, הגחלילית: המלווה פרטיזן הגואל. 8.1.06

תודתי לבני

תודה לך בני! שיר זה נכתב בעיקבות סיפור אותו סיפר אבי בבריחתו מהנצים. אבי נפטר בפברואר השנה בהיותו בן100

חיים, השיר יפיפה

חיים, אודה לך מאד אם תסכים להעלות כאן בפורום את סיפור חייו של אביך, ואם תוכל להתמקד בסיפור ההצלה על-ידי הפרטיזנים, אני סבורה זה נושא חשוב מאד שכמעט לא עלה כאן בפורום. צר לי כי אביך ע"ה נפטר, אבל אני שמחה שהוא זכה להנצל, להעלות לארץ, ולזכות במשפחה. בני, בבקשה תעלה את שלושת השירים של חיים ל"מאמרים" במדור "שירים" עם שמו של חיים. ושוב תודה לך שאתה משתף אותנו ביצירותיך וסיפור משפחתך.

ענת יקרה הרי תגובתי לשלך

ענת יקרה אני נרגש מדי כדי להגיב בצלילות הדעת, ואין לי מושג מה יהיה חשוב בסיפורי ומה לא, אולם אני מבטיח לך לכתוב אותו ולהעלותו: החכמים ממני יחליטו עליו. נ.ב. באשר לציור אותו ניסיתי להעלות איני מצליח ולא מוצא גם את המילה עיון. והיכן כותבים את הנושא? בידידות: חיים

למעלה