הגיבנת של ההייטק ניישן

DANIAVNI

Well-known member

ואתם עוד שואלים
למה אנשים עוזבים ?
עכשיו גם רוצים לשנות את בתי המשפט כך שההחלטה של הספרייה תיחשב לחוקית .

ואתם עוד שואלים
למה אנשים עוזבים ?
גבר, זה ידוע שהחרדים מסננים מידע מהעדר שלהם, יעני ככה למשל החרדים חושבים שאתה בעל חיים ומאמינים בזה בכל ליבם (למרות מה שרואות עיניהם)

Harrington

Well-known member
מנהל

ואתם עוד שואלים
למה אנשים עוזבים ?
מה הקשר בין זה ל"אנשים עוזבים"?
לגבי העניין עצמו, הגיוני לחלוטין ומתבקש כמעט שמוסד שפועל בקהילה חרדית יפעל על-פי כללי החברה החרדית. זה שמי שאינו חרדי לא מסכים עם דרך החיים החרדית לא משנה את ההגיון של הספריה לפעול בהתאם לאוכלוסיה שהיא משרתת.

לגבי העניין עצמו, הגיוני לחלוטין ומתבקש כמעט שמוסד שפועל בקהילה חרדית יפעל על-פי כללי החברה החרדית. זה שמי שאינו חרדי לא מסכים עם דרך החיים החרדית לא משנה את ההגיון של הספריה לפעול בהתאם לאוכלוסיה שהיא משרתת.
גבר, מה אם יבינו סוף סוף שחרדים זה עובדי אלילים, ויעני יאלצו לוותר על שרותיהם ונוכחותם במדינת היהודים ?

Harrington

Well-known member
מנהל
גבר, מה אם יבינו סוף סוף שחרדים זה עובדי אלילים, ויעני יאלצו לוותר על שרותיהם ונוכחותם במדינת היהודים ?
אין לי מושג מה זה קשור לעניין, אבל גם אם אזרום עם הטענה המגוחכת הזאת, נקבה, אז מה? אז יש קהילה של עובדי אלילים ובתוכה יש ספריה שפועלת על-פי כללי הקהילה. עדיין יש בכך הגיון בין אם תדבר על חרדים ובין אם תדבר על עובדי אלילים כדי לשפר לעצמך את ההרגשה ועל אף שאין לזה כל אחיזה במציאות.

ההחלטה מי מתגורר בישראל לא נתונה לך נקבה, צר לי שאני נאלץ להזכיר לך זאת. יעני זכותו של חובש הכיפה השחורה, בין אם הוא מתקרא חרדי ובין אם הוא מגדולי עובדי האלילים שהסתובבו אי-פעם על אדמת כדור הארץ, להתגורר במדינת ישראל, לא נופלת מזכותך שלך כנקבה תוקפנית. החרדים לא מתגוררים כאן בחסד אלא בזכות וכל מי שיש לו בעיה עם זה, שייגש לשתות ממימי ים המלח.

אין לי מושג מה זה קשור לעניין, אבל גם אם אזרום עם הטענה המגוחכת הזאת, נקבה, אז מה? אז יש קהילה של עובדי אלילים ובתוכה יש ספריה שפועלת על-פי כללי הקהילה. עדיין יש בכך הגיון בין אם תדבר על חרדים ובין אם תדבר על עובדי אלילים כדי לשפר לעצמך את ההרגשה ועל אף שאין לזה כל אחיזה במציאות.

ההחלטה מי מתגורר בישראל לא נתונה לך נקבה, צר לי שאני נאלץ להזכיר לך זאת. יעני זכותו של חובש הכיפה השחורה, בין אם הוא מתקרא חרדי ובין אם הוא מגדולי עובדי האלילים שהסתובבו אי-פעם על אדמת כדור הארץ, להתגורר במדינת ישראל, לא נופלת מזכותך שלך כנקבה תוקפנית. החרדים לא מתגוררים כאן בחסד אלא בזכות וכל מי שיש לו בעיה עם זה, שייגש לשתות ממימי ים המלח.
גבר, בישראל יש תקציבים מיוחדים למלחמה בכתות וסגירתם/הגלייתם לחו"ל (ע"ע לב טהור, אושו, וכיוב'), יעני חרדים שמונעים קריאה (מתוך אמונות שהם ממציאים בעצמם), פועלים על התודעה והמודעות של אנשים והופכים אותם לחומר ביד היוצר (בנוסח העדין), וזה מסוכן לחברה התרבותית שבא הם גדלים וניזונים מעמלה, ובמקרה - זוהי הגדרה של כת, והמדינה בסוף תפעיל את המנגנונים שהיא מטפחת ותייבש את הביצה החולה הזאת. יעני עם היית יהודי אמיתי היית יודע שכך פועלים היהודים מאז שנוצרו (יעני אין מקום לאף אחד לידם)...תלמד, יש לך את ספר הספרים בבית ? טפל בחורי ההשכלה שלך !

Harrington

Well-known member
מנהל
גבר, בישראל יש תקציבים מיוחדים למלחמה בכתות וסגירתם/הגלייתם לחו"ל (ע"ע לב טהור, אושו, וכיוב')
אשרי המדינה שנאבקת בכתות האלה. קשר כלשהו למגזר החרדי אין לעניין זה למקרה שאינך מעודכן והמגזר רובו ככולו מברך על מלחמת המדינה בהן. זה שחלקם חובשים מגבעת שחרה לא משנה מאומה מכל זאת.
יעני חרדים שמונעים קריאה (מתוך אמונות שהם ממציאים בעצמם), פועלים על התודעה והמודעות של אנשים והופכים אותם לחומר ביד היוצר (בנוסח העדין), וזה מסוכן לחברה התרבותית
"מסוכן"? לא פחות? יעני מניעת ספר שעוסק בתכנים מסוימים מאשה רווקה שלדעת הנהלת הספריה או הנהגת הקהילה לא מתאים לרווקה, זה מה שמסכן את התרבות במדינה כולה? נקבה, אתה שומע את עצמך? תיכף תגיד גם שמניעת פורנו מילדים מתחת לגיל 18 מסכן את התרבות הישראלית. ובכן אם זאת העמדה, אתמוך בסיכון התרבות הזאת כל יום בשבוע ופעמיים בימי שלישי.
שבא הם גדלים וניזונים מעמלה, ובמקרה - זוהי הגדרה של כת
האמת שאין כאן שום הגדרה של כת. אפשר כמובן להמציא הגדרות בשביל הדיון וכדי שניתן יהיה לתקוף את המגזר החרדי ולהגדירו כת. אבל לבוגרים והמבוגרים בינינו שלא עוסקים בדווקנות ומגמתיות, אשר יבחנו את הגדרות הכת הרשמית והרלוונטיות, אלה יתקשו למצוא קשר מיוחד בין הגדרות אלו לנושא הדיון או למגזר החרדי בכלל.
והמדינה בסוף תפעיל את המנגנונים שהיא מטפחת ותייבש את הביצה החולה הזאת.
לא יודע מה זה אומר. המדינה תתערב במקום בו תהיה עבירה על החוק, בדיוק כפי שהתערבה כאן. כך בדיוק צריך להיות.
יעני עם היית יהודי אמיתי היית יודע שכך פועלים היהודים מאז שנוצרו (יעני אין מקום לאף אחד לידם)...תלמד, יש לך את ספר הספרים בבית ? טפל בחורי ההשכלה שלך !
נו, אז מסתבר שאני לא "יהודי אמיתי". כזה יהיה כנראה רק מי שפועל על-פי דעתך והשקפתך. מה אומר ומה אצטדק נקבה יקרה, אם זה המדד ל"יהודי אמיתי" לכבוד יהיה לי לא להיחשב אחד כזה בעיניך :).

נו, אז מסתבר שאני לא "יהודי אמיתי". כזה יהיה כנראה רק מי שפועל על-פי דעתך והשקפתך. מה אומר ומה אצטדק נקבה יקרה, אם זה המדד ל"יהודי אמיתי" לכבוד יהיה לי לא להיחשב אחד כזה בעיניך :).
גבר, אל תתחנף יא גבר, יעני תחשוב שאני בס"ה מנסה להציל את נפשך מהחשכה. תפתח את הספר ! עזוב אותך מה ריבי אמר ועוד ריבי אמר, אתה מסוגל להבין בעצמך, תסמוך על על עצמך, ואני יודע שזה קשה אחרי שנים שישבו עליך על מיני סיפורי ריבי וריבי

Harrington

Well-known member
מנהל
גבר, אל תתחנף יא גבר
תגיד, נקבה, מה בדיוק גורם לך לחשוב שאני חש צורך להתחנף אליך? כאילו, במה לדעתך אתה טוב ממני שאני צריך לשאוף להידמות לך בצורה כלשהי (כולי תקווה שלא אגיע לכך לעולם) או להתחנף אליך כאילו יש לך איזו סמכות להחליט עלי או על קהילתי?
יעני תחשוב שאני בס"ה מנסה להציל את נפשך מהחשכה.
זה שאתה סובל מפטרנליזם מובנה, עניין שלך שתצטרך לפתור עם עצמך. אני לא ביקשתי ש"תציל את נפשי מהחשכה", סבור שדווקא אתה ושיטתך מייצגים חושך הרבה יותר צפוף מזה שאני חי בו, לא מעוניין בהצלתך ונפשי מרגישה מצוין וחופשיה לחלוטין גם בלי התערבותך נקבה.
תפתח את הספר !
אין לי מושג למה זה אמור להתייחס וגם לא יהיה לי ככל שתסתפק בזריקת הסיסמה הזאת עוד 888 פעמים ללא פירוט או הסבר.
עזוב אותך מה ריבי אמר ועוד ריבי אמר, אתה מסוגל להבין בעצמך, תסמוך על על עצמך, ואני יודע שזה קשה אחרי שנים שישבו עליך על מיני סיפורי ריבי וריבי
אם אתה הבנת את המשפט האחרון, דיינו.

DANIAVNI

Well-known member
נו, מה הקשר באמת ? אף אחד לא רוצה לחיות במדינה של אנשים חשוכים חוץ ממי שחשוך בעצמו
תלוי מה הכללים ומה ההיגיון
ראשית, אי אפשר למנוע ממישהו לשכור ספר בספרייה
עוד לא שמעתי כזה דבר שיימנעו ממישהו לקרוא ספר מפני שזה לא מתאים לפרופיל שלו
ובכלל, מנין לספרנית אם היא רווקה או נשואה .
אם יש לה כזו רשימה, אבוי לנו
ואם אין לה, גם אבוי לנו .
אתם מטורפים !!!!
ומתברר יותר ויותר למה למשל רוצים למנות נשיא פוליטי לביהמש"פ העליון .

Harrington

Well-known member
מנהל
נו, מה הקשר באמת ? אף אחד לא רוצה לחיות במדינה של אנשים חשוכים חוץ ממי שחשוך בעצמו
קטע נפשי על פניו. אדם קצת יותר בוגר יכיר בכך שיש במדינתו קהילות ומגזרים שחיים בדרך אחרת מזו שהוא סבור שנכונה וכל שיעשה בהקשר זה, זה לא להתגורר באותן שכונות שנוהגות בדרך חיים שבעיניו תיחשב "חשוכה" והוא יתעדף את המגורים במקום אחר בו אין (או אין כמעט) "חשוכים" כאלה ר"ל ובא לציון גואל.

אגב אם נהיה כנים, יהיה קשה ל"אף אחד" הזה שלך למצוא מדינה על-פני כדור הארץ בה 100% מהתושבים מחזיקים בדעותיו וחיים על-פי דרך החיים שהוא סבור שצריך לחיות. "חשוכים" (ביטוי כלל לא רלוונטי לטעמי, אבל אני זורם איתך לצורך הדיון) יש בכל מקום. רק שבמדינות אחרות הוא לא ילין על כך בעוד שכאן הוא יראה זאת כסיבה למסיבה ומשהו שמחייב אותו לרוץ ולעזוב את הארץ משום מה. זאת על אף שאין ל"חושך" הזה שום השפעה עליו או על חייו :). בעברית זה נקרא צביעות. בלע"ז זה טמטום.
תלוי מה הכללים ומה ההיגיון
למה זה "תלוי"? למה זה עניינך בכלל? אתה צורך ספרים מאותה ספריה? החלטות הנהלתה משפיעות על חייך בדרך כלשהי? אתה או מי ממשפחתך נפגעים אישית מכך שמגבילים שם השאלת ספרים מסוימים בהתאם לאוכלוסיה? אם "הכללים וההגיון" נוחים לאותה קהילה בה הם מופעלים, שיהיה להם לבריאות. זה לא עניינו של אף אחד שאינו חבר הקהילה הזאת (אני לא מדבר על בתי המשפט כמובן, אלא על 'עמך ישראל', כמוך לצורך הדיון).
ראשית, אי אפשר למנוע ממישהו לשכור ספר בספרייה
עוד לא שמעתי כזה דבר שיימנעו ממישהו לקרוא ספר מפני שזה לא מתאים לפרופיל שלו
ובכלל, מנין לספרנית אם היא רווקה או נשואה .
אם יש לה כזו רשימה, אבוי לנו
ואם אין לה, גם אבוי לנו .
אתם מטורפים !!!!
נו, מצוין, הנה נפתרה לה כל הבעיה כולה! אתה תשב במגדל השן בו נוח לך להתגורר ותכנה אחרים שחיים בדרך חיים אחרת ומחזיקים בהשקפת עולם אחרת משלך, "מטורפים" ו"חשוכים". אותם "מטורפים וחשוכים" ימשיכו לחיות את חייהם כפי שהם ימצאו לנכון ואתה תחיה את חייך כפי שאתה מוצא לנכון. איזה כיף. איזו דמוקרטיה. איזו חברה הטרוגנית ובריאה. אשרינו שזכינו!

כל שעליך לעשות כעת, הוא להצהיר פעמיים ביום 'הם חשוכים ומטורפים' כדי להרגיש טוב עם עצמך וכולם יהיו מרוצים.
ומתברר יותר ויותר למה למשל רוצים למנות נשיא פוליטי לביהמש"פ העליון .
אהה... הרעיון הוא דווקא למנוע מצב בו מתמנה נשיא פוליטי לביהמ"ש העליון :). אבל מאחר ואין שום קשר בין זה לנושא הדיון, על אף הצורך המוזר שלך למשוך גם את זה פנימה, לא אתייחס לכך מעבר לנ"ל.

DANIAVNI

Well-known member
"חשוכים" (ביטוי כלל לא רלוונטי לטעמי, אבל אני זורם איתך לצורך הדיון) יש בכל מקום. רק שבמדינות אחרות הוא לא ילין על כך בעוד שכאן הוא יראה זאת כסיבה למסיבה ומשהו שמחייב אותו לרוץ ולעזוב את הארץ משום מה
לא נכון וקשה לקבוע אם באמת אינך קולט .
נכון שבכל מדינה יימצאו אנשים בעיתיים אבל השאלה מן הסתם היא מה אחוזם ומה מידת השפעתם
אז נניח שמישהו יתלבט האם להגר לאיראן או לאנגלייה
ואם נסתכל רק על הפרמטר של מספר המוסלמים והשפעתם כנראה שייבחר באנגלייה ( אם כי גם היא עוברת איסלמיזציה ) .

מה שקורה במדינתנו
שמכל צד נורות יריות שמבשרות על קץ הדמוקראטיה והליבראליזם
פה זה ניסיון למנות שופט עליון בכנסת ( ולא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שגם ידם של החשוכים בדבר)
שם זה מישהו שמותקף ומאויים כי פתח קהילת פירות ים בפייסבוק
ועוד ועוד ועוד ...

Harrington

Well-known member
מנהל
לא נכון וקשה לקבוע אם באמת אינך קולט .
דווקא נכון לחלוטין בעולם המציאות :). כך בין אם הנך קולט זאת ובין אם לאו.
נכון שבכל מדינה יימצאו אנשים בעיתיים אבל השאלה מן הסתם היא מה אחוזם ומה מידת השפעתם
לא, זאת לא השאלה. זאת השאלה בדיון כללי על החרדים בישראל. אבל לא בנושא השרשור הנוכחי. כאן אנחנו מדברים על חדירת הממסד האזרחי-לאומי אל תוך קהילה וקביעה עבורה כיצד עליה לנהוג. אולי זה מוצדק, אולי גם לא. אבל אף תושב ישראל זולת חברי הקהילה לא מושפע מכך שספריה שפועלת בקהילה חרדית לא משאילה ספרים מסוימים לסוג אנשים מסוים (או ליתר דיוק, משאילה אותם דווקא לסוג אנשים מסוים).

אז אפשר כמובן לנצל את הדיון הזה כדי לפתוח בדיון מספר תלת אלפי מליון בנושא 'חרדים כן או לא', אבל רלוונטי זה לא באמת.
מה שקורה במדינתנו
שמכל צד נורות יריות שמבשרות על קץ הדמוקראטיה והליבראליזם
כך אתה מרבה לטעון, אבל הלכה למעשה אין שום ראיה לכך. הדמוקרטיות הישראלית לא נפגעה כהוא זה בשנים האחרונות והיא גם לא תיפגע אם 100% מסעיפי הרפורמה המשפטית (שלטעמי האישית הרבה יותר מדי רזה ומתונה) יעברו במלואם. זאת המצאה של מחנה הרל"ב נטו ועוד לא נמצא הרל"ב שיודע להסביר את הקשר בין א' לב' (יש אמנם כאלה שצווחים איזושהי תשובה בקטע הזה, אבל הם לא קולטים שזה כלל לא מופיע ברפורמה כך שתשובתם חסרת כל רלוונטיות ובס"ה מעידה עד כמה הם מרטווטים את דפי המסרים ולא מפעילים את מוחם בעצמם).
פה זה ניסיון למנות שופט עליון בכנסת ( ולא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שגם ידם של החשוכים בדבר)
יעני נסיון לעשות מה שנעשה בכל מדינה דמוקרטית בעולם מספר פעמים בקדנציה? באמת פויה גדול :). קשר בין זה להיעלמות הדמוקרטיה והליברליזם במדינה? אשמח אם תנסה להצביע על קשר כזה, כי אני לא מצאתי. ככל שיש קשר כזה, הרי שמדינת ישראל לא ראויה להיקרא דמוקרטיה כבר מיום הקמתה (או ליתר דיוק משנתיים לאחר מכן לכל היותר). אני לא חושב שזה המצב ולא מכיר אף אדם רציני שטוען כך.

יש כאן בעיה שהרל"בניקים התחילו להאמין לשקרים שהם מפיצים, אם ביודעין ובין אם לאו. לא שום דבר מעבר לכך.
שם זה מישהו שמותקף ומאויים כי פתח קהילת פירות ים בפייסבוק
בהחלט לא בסדר לאיים על מישהו וראוי שהמדינה תטפל בזה. אבל שום איום של א' על ב' לא הופך את ישראל לפחות דמוקרטית או ליברלית. זה פשוט לא רלוונטי בשום צורה, מה לעשות.
ועוד ועוד ועוד ...
ועוד ועוד ועוד סיסמאות נבובות.

רוב הזמן נח

Well-known member
בחברה החרדית לא מעוניינים שאנשים יחשפו למידע שמבחינתם הוא זר להם או לא מתאים להם.

שזה בדיוק אותו הדבר עם מה שקורה עם זה שבארצות הברית רוצים לסגור שם את רשת התיק טוק.

למעלה