הגיגים בנושא המדליות בריו (ואף מילה על ישראל)

הגיגים בנושא המדליות בריו (ואף מילה על ישראל)

עוד לא סיכומים אבל מבט על האולימפיאדה הזאת מעלה כמה מחשבות די מצערות (אלא אם אתה סיני)
 
א. האולימפיאדה הזאת היא האחרונה שארה"ב ראשונה

מתחיל העידן הסיני (כבר התחיל)

נכון לעכשיו -
- הסינים משמרים את כל ענפי ההגמוניה המוחלטת שלהם (בדמינגטון, פינגפונג, קפיצה למים)
- מחזקים מהותית ענפים נוספים שהיו בשליטת אחרים (התעמלות, הרמת משקולות)
- נאבקים בהצלחה עם הקוריאנים (קשתות וקליעה), האיטלקים (סיף), בשחיה הם כבר החליפו את האוסטרלים והרוסים
- ונדחפים חזק לענפים שבקושי הכירו בעבר (ג'ודו, שיט, ריתמיק(ה), טקוונדו)

נשאר להם לחזק את האופניים (עוד 25 מדליות) להמשיך לחתור ולהתאמן עוד קצת בהאבקות.
רק אל הסוסים הם עוד לא התחילו לפזול

בסופו של דבר לא ישארו מדליות לשאר העולם
 

cscan

New member
לגבי האוסטרלים

לא נראה לי שהם יוותרו כ"כ מהר על ענף הדגל שלהם. לדעתי האולימפיאדה הזו היא כישלון חד פעמי בתחום השחייה מבחינתם.
אצלם כבר אחרי היום ה-5 (אם אני לא טועה) כבר הוחלט על הקמת ועדת חקירה לכישלון בשחייה. יש לי הרגשה שהם הולכים לחזור לתמונה בכל הכוח לקראת ריו.
לגבי הסינים, אני מאוד מקווה שמה שאתה חוזה שיהיה, לא יקרה. אני לא אוהב לשמוע על שיטות העבודה שלהם שיותר מזכירות שיטות סובייטיות של משטרי אימון כוחניים.
 

uma cuica

New member
לא קשור ככ לספורט אבל....

הרבה מאוד סינים טוענים שזה רק עניין של זמן עד שסין והמשטר שלה התרסק (אבל ייקח המון זמן)
 

snier1991

New member
אמרו את זה באולימפיאדה הקודמת

וזה היה קישקוש כבר אז.

האמריקאים התחזקו בצורה מהותית באתלטיקה (אמריקאים לוקחים מדליות בענפים שהם איבדו את הדומיננטיות שלהם בעשור האחרון, ובדגש על ענפי הקפיצות) ואני נוטה להאמין שאנחנו נראה אותם ממשיכים את המגמה הזו בשנים הקרובות. תבחן את האולימפיאדה הקודמת, תבחן את סידני ואתונה, ממתי האמריקאים מנצחים בענפי השדה? ספרינטרים תמיד יצמחו בארה"ב, והם כנראה יחזרו לשלוט ב400 בעתיד הקרוב (ובספרינט אחרי דעיכת בולט), אבל השליטה בקפיצות מעידה יותר מהכל על תשתית נכונה יותר ועבודה על טכניקה.

שחייה, תסתכל על הגילאים של ספקי המדליות, כמות הילדות שהיו שם נותנות לך את ההבנה הפשוטה שלא יערערו אותם בקרוב. מעבר לכך בעוד באולימפיאדה הקודמת היה לך 8 מדליות זהב של פלפס מתוך 12, באולימפיאדה הזו ניתן היה לראות את הוורסטיליות והעומק האמריקאי. 16 מתוך 32 מדליות זהב, שלא לדבר על כמות הפודיומים. האמריקאים עובדים מאד נכון וזה בולט.

האמריקאים ממשיכים לשמור את ההגמוניה שלהם בענפי הכדור (טניס, כדורסל, כדורעף רגיל וחופים, כדורגל נשים וכדורמים נשים). למעשה הענף היחיד שהראה דעיכה ולא שיפור היה כדורמים גברים (כדורעף גברים, מובן לכולם שזו הייתה מעידה ולא משהו שמעיד על ירידה ביכולת).

התעמלות, תשאל כל בר דעת שמבין בענף והוא יגיד לך שזה יהיה בלתי אפשרי לערער על ההגמוניה האמריקאית בשנים הקרובות וזה בולט כבר בג'וניור האמריקאי. הסינים לעומת זאת בדעיכה ומרבית השמות שהראו הישגים באולימפיאדה הזו היו אותם דמויות מבייג'ין.

הסינים שנהנים מרוח גבית באולימפיאדה הזו משאריות האולימפיאדה הקודמת מבחינת אתלטים ותשתיות,בעיקר דעכו באולימפיאדה הזו בענפים שהם לא מובהקים בדמותם (להוציא את השחייה). אני מתכוון בסיום האולימפיאדה הזו לכתוב קצת על הנבחרת האמריקאית וההגמוניה המדהימה שלה בשנים הקרובות בענפי המפתח, אבל יש לזה עוד יומיים לחכות
 
ילד חביב....

א. כבד דעה של אחרים גם אם אתה חושב אחרת.
ב. אל תמהר להכתיר כל דעה שהיא לא שלך כקשקוש (תתפלא, לפעמים גם אתה יכול לצאת אהבל)
ג. האמריקאים מאז אטלנטה נמצאים בנסיגה מתמדת בלא מעט ענפים.- המספרים מדברים.
העובדה שהם מצליחים להחזיר את ההגמוניה בחלקם עדין לא משנה את המגמה.
הסינים, לעומת זאת, נמצאים מאז במגמת עליה מטאורית ובפועל, כפי שציינתי, לא רק שומרים על הגמוניה אלא גם מתפשטים לענפים נוספים.

נחמד שאתה חושב אחרת. וזו בהחלט זכותך. הגיגים הם לא ממש נוסחה מדעית.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
להפך: הסינים נחלשו מאז בייג'ין

אני לא צופה במשחקי כדור, אבל בשחייה ובהתעמלות (מכשירים) הסינים היו חזקים יותר בבייג'ין חד משמעית ונחלשו מאוד. למשל בהתעמלות נשים הם זכו בזהב הקבוצתי והקדימו את ארה"ב, השנה הנבחרת שלהם הייתה חלשה ולא הגיעה לפודיום (האמריקניות ניצחו בהפרש ניכר). באתלטיקה הכוכב הראשי שלהם נכשל בפעם השנייה ובכלל לא ראינו הרבה סינים באיצטדיון; גם בשחייה זכורים לי הרבה יותר סינים (וגם מדליות סיניות) לפני ארבע שנים. האמריקנים שומרים על עליונות מוכחת בענפים הקלאסיים אתלטיקה-שחייה-התעמלות ואני לא רואה את הסינים מאיימים עליהם.
 
להיפך... הם לא (בנטרול אפקט האירוח)

הסינים מאז סיאול נמצאים בקו עליה מובהק מבחינת המדליות, הנצחונות והענפים.
הפיק הוא כמובן בייג'ינג (ציינתי את אפקט האירוח)
אבל בניקוי אותו אפקט קו המגמה נמשך.

הטיעון שהאמריקאים עדין שולטים באתלטיקה ובשחיה הוא נכון אך לא סותר את המגמה.
הסינים לא מספיק חזקים באתלטיקה (ועדין שומרים על נוכחות)
מהווים את הנבחרת השניה בשחיה באופן ברור
ובהתעמלות הם בהחלט מתחרים ראויים לאמריקאים.

ומעבר לאותם שלושה ענפים מרכזיים הם ממשיכים במסע ההשתלטות שלהם על שאר הענפים (אני כבר חוזר על עצמי)
 
אני מוכן שזה לא יקרה אבל...

סין - מדליות זהב:

סיאול - 5
ברצלונה- 16
אטלנטה - 16
סידני - 28
אתונה - 32
בייג'ינג - 51
לונדון - 37 +

ההפרשים לא מדוייקים. בביגינג חולקו הכי הרבה מדליות עד כה וצריך לזכור שבכל אולימפיאדה מחולקים מספר שונה של מדליות אבל זה נותן תמונה לא רעה (ונראה לי מוגזם להתחיל לחשב את ה % רק בשביל הטיעון) במספר כולל של מדליות זה אפילו יותר קיצוני.

אם נשים את המספרים על גרף - למרות הפיק המוסבר של בייג'ינג אנחנו בקו מגמה עולה.

זה כמובן לא באמת מנבא כלום כי קוי מגמה בניגוד למה שאנשים חושבים לא חוזים את העתיד אלא רק מתארים את העבר.
ואני מוכן להתבדות בשמחה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מסכימה עם השורה התחתונה שלך

לדעתי היה להם פיק לקראת בייג'ין כי הם הכינו את עצמם חזק לאולימפיאדה, וכרגע הם בירידה כפי שקורה ללא מעט מדינות מארחות (וקרה גם לאוסטרליה עכשיו, למשל).
 
אני חושב שרק בריו נקבל תשובה אמיתית לגבי

סין, האם הם דורכים במקום, מתקדמים, נסוגים. כפי שנאמר כאן, הירידה מבייג'ין היתה כמעט בלתי נמנעת כך שבייג'ין עד לונדון הינו מדד לא ממש אמין. לונדון עד ריו כבר יהיה סיפור אחר.
 
הונגריה קפצה ממקום 21 למקום 8

17 מדליות מתוכן שמונה זהב (עשר מדליות סך הכל בביג'ינג) וזה על אוכלוסייה של עשרה מליון - בערך מדלייה לכל שש מאות אלף איש. שאפו.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
והנה הסינים מאבדים מדליית זהב שנייה בקפיצות

למים... האמריקני זכה זה עתה בקפיצות מ-10 מטר (וגם בבייג'ין מסתבר שהזהב לא היה שלהם אלא של אוסטרלי שהפעם היה 13 ולכן לא עלה לגמר). סיני אחד סיים עם הכסף והסיני השני יצא מתמונת המדליות אחרי קפיצה שבה נכנס למים בצורה גרועה.

אורי לוי ציין שמתוך 4 מדליות זהב "בטוחות" של הסינים בקפיצות למים (לגברים יחידים) הם זכו רק בשתיים; גם בקפיצות מ-3 מטר הם לא זכו בזהב.

בקיצור, הסינים מנסים לשמר את ההגמוניה, אבל הם לא מושלמים (והנה עוד זהב לארה"ב "על חשבון" סין).
 

uma cuica

New member
כל מדלייה שנלקחת מסין היא בגדר מצווה


 

a221

New member
האולימפיאדה הזו תהיה טובה מאטלנטה!

מבחינה כמותית.. תכלס מבחינה איכותית אני לא יודע כי צריך לבחון כמה מדליות חילקו אז וכמה היום..
אבל ארה"ב יסיימו כבר היום עם 44 מדליות, בדיוק כמו באטלנטה, וכנראה שיזכו מחר בזהב בכדורסל..

אז אני לא יודע מה יהיה עוד 4 שנים, ואיזה אתלטים ושחיינים יהיו שם (יותר מחצי מהמדליות הגיעו מהענפים הללו) אבל ארהב תסיים מחר את אחת האולימפיאדות המרשימות שלה.

וסתם עכשיו בדקתי ומצאתי שממקסיקו 68 (מלבד לוס אנג'לס שבעייתי להתחשב בה) ארהב לא זכתה ב45 זהב.

שוב ההשוואות הן כמותיות ולא איכותיות, אבל לדעתי סין גזלה בעיקר מדליות שהיו בעבר מגיעות לאוסטרליה או ברה"מ אבל דווקא האמריקאים הצליחו ל"תחזק" את הענפים החזקים שלהם..
 
ב. בריטניה מצטרפת לרביעית הגדולות וגם תשאר

לפחות בעשור הקרוב

כמו כמעט כל אולימפיאדה, המארחת משדרגת מהותית את הישגיה הספורטיבים
מסורתית זה נמשך בד"כ עוד 2-3 אולימפיאדות אחרי.
רק שהבריטים שידרגו לא רק ענפים ספציפיים אלא ממש עשו חריש עמוק בכל שדרת האולימפיאדה.

כמו שזה נראה תיהיה לזה המשכיות.
 
ג. ברזיל מאכזבת

אפשר היה לצפות שתתן הצהרת כוונות ברורה לקראת ריו אבל היא נשארת עם אותם הישגים בינונים (לא, מקום שני בכדורגל זו לא הצהרת כוונות)
לא הולך להיות לה פשוט בעוד 4 שנים
 
למעלה