הגיגים בנושא מעבר לבוסטון

הגיגים בנושא מעבר לבוסטון

שלום לחברי הפורום,
אני קוראת את דבריכם ומחכימה.
תודה על שפע האינפורמציה שאתם חולקים עם כולם.

אנסה לתת כמה שיותר פרטים עלינו, להקלת התשובות לשאלות..
אנחנו זוג בשנות הארבעים, עם שני בנים בני שמונה וחצי וארבע וחצי שאינם יודעים אנגלית עדיין.
בעלי עובד בחברת הייטק בתחום הביומד ואנו עתידים לעבור לאזור בוסטון.
טוב לנו מאד בארץ, חיים באזור עם קהילה מפותחת ועם רמת חיים טובה, עם זאת רוצים לעבור בשביל החוויה ואולי, אם יהיה לנו טוב בארה"ב , אף להשתקע.

בעלי בתחילה יעבוד מהבית. בנוסף יהיו ימים שייסע מידי פעם לבתי חולים ברחבי בוסטון.
עדיין הסכום אינו סגור כרגע, לכן אינני כותבת.

2 שאלות מרכזיות שעולות:
1. היכן למקם את ביתנו.
אנחנו פחות טיפוסים אורבניים. יותר טיפוסי הכפר. גם בארץ הבית שלנו במושב בצפון השרון, אותו אנו ממש מחבבים.
אם לא היו לבעלי ענייני התייצבות בבתי חולים בבוסטון, הרי ייתכן שהיינו בוחרים להצפין אף לניו המפשיר. אבל צריכים קירבה מסוימת לבוסטון.

דבר שני-מאד מאד חשוב לנו חינוך טוב לילדים. ועיירה שנחשבת בטוחה.
גם בארץ עברנו לגור באזור בו בית הספר נחשב מצוין ואנו מרוצים ממנו מאד.

אז בהינתן 2 הפרמטרים:
טיפוסי כפר וחינוך חשוב מאד, אילו עיירות מסביב לבוסטון הייתם ממליצים לנו לבדוק?

2. אורח חיים של הילדים-
האם כדאי לחפש עיירות עם ריכוז גבוה יותר של ישראלים, עם בתי ספר שמספקים תכנית ESL, לנחיתה רכה של הילדים, או שעדיף לזרוק אותם למים ויסתדרו...?
בגילאים האלה, תוך כמה זמן מניסיונכם הם יצליחו לקלוט את השפה?
( הגדול ייכנס לכיתה ג'- לא פשוט.. )
גם אנחנו ודאי נשמח לקצת חיי קהילה עם ישראלים, בדומה למה שמכירים מהארץ..

בארץ הילדים הולכים ברגל לבתים של חברים במושב, מסתובבים במושב עם החברים ללא השגחתינו הצמודה.
אני מניחה שבארהב העניינים קצת אחרת...?
נושא ה play date אכן קיים או הסיפורים מוגזמים..?
מציקות לי המחשבות איך יסתדרו חברתית..
איך מסתדרים בתקופת הקור הגדול עם שני ילדים, יש פעילויות המותאמות לחורף? נפגשים יותר עם חברים בבתים?

אשמח אם תוכלו לחלוק קצת מחיי היום יום שלכם עם ילדים קטנים..

המון תודה מראש למשיבים!
ושוב תודה על מלאכת הקודש שאתם עושים כאן..

ilanvag

New member
כמה מחשבות ראשוניות:

ראשית, קודוס ענק על הפוסט המפורט ועל המידע, זה מאוד עוזר כאשר צריך לענות. הלוואי וכל השואלים היו כותבים בצורה שכזו

באופן כללי, ברגע שיוצאים מתוך הגוש העירוני של בוסטון-קיימברידג'-ברוקליין (היחידה עם מערכת חינוך טובה היא ברוקליין), וככל שמתרחקים מהגוש הזה, כך האזור הופך להיות כפרי יותר, כלומר בתים פרטיים עם חצרות גדולות יחסית. בנוסף, ככל שמתרחקים, כך מחירי הדיור יורדים (אם כי יש יוצאי דופן, ויש עוד כמה אזורים יקרים מאוד - כי יש שם ריכוז תעסוקה גדול וכמה חברות ענק).

אז לפי הפוסט שלך, הרי כבר על ההתחלה הייתי פוסל את ברוקליין - היא מאוד עירונית ופחות מתאימה למה שאת מחפשת (למרות שיש בה המון ישראלים ומערכת חינוך מעולה).

מצד שני, וכמו שכתבת - בעלך יצטרך להגיע לבוסטון כמה ימים בשבוע, ולכן אתם צריכים לחיות במקום נגיש יחסית. השאלה המרכזית היא האם תהיה לו גמישות בשעות הנסיעה (כלומר נניח שהוא יכול להגיע בשעה 10 בבוקר), או שהוא יצטרך להתייצב שם מוקדם בבוקר, כמו ליום עבודה (נניח עד השעה 9, או אפילו לפני). יש לזה השפעה מכריעה על זמן הנסיעה (קומיוט באמריקנית).

במחשבה ראשונה, העיירות שעונות לתיאור שלך (חינוך מעולה, בטוחות מאוד, וגם די הרבה ישראלים וחיי קהילה), הן ניוטון, נידהאם, בלמונט ולקסינגטון - פחות או יותר מסודרות מהקרובה יותר לבוסטון, ועד לרחוקה יותר, אם כי ההפרשים בין חלקן הם לא מאוד משמעותיים (חפשי על המפה). אלו עדיין לא כפרים, אבל כן יישובים שיותר דומים ברוחם ליישובים בשרון או הרצליה פיתוח, קרי בתים פרטיים עם חצרות יפות (ולפעמים יפות מאוד) מסביב.

יש גם הרבה יישובים אחרים שעונים לחלק ממה שתיארת (חיי כפר + מערכת חינוך טובה), אבל יהיו בהן מעט מאוד ישראלים; ובנוסף, הקומיוט יהיה ארוך יותר. בטח תיכנס לפה איריס מאוחר יותר, ותוכל לכתוב לך על עיירות באזור פרמינגהאם, לדוגמה.

אבל בשורה התחתונה, הכל מתחיל ונגמר בתקציב שלכם. בהערכה גסה, עבור משפחה של 4 נפשות, ומכיוון שבעלך עובד מהבית, אתם תצטרכו בית עם לפחות 3 חדרי שינה, ואולי אפילו 3.5 (אין פה באמת חצי חדר, אבל יש חדרים שלא נספרים בתור חדר - למשל DEN, חפשי בגוגל).

בשביל לגור בניוטון, תצטרכו להוציא בסביבות 3500-4000 דולר בחודש עבור שכר דירה בלבד (לפני חשמל, גז, וכל שאר הוצאות המחיה). זה אומר שצריך משכורת ברוטו של 150-160 אלף דולר במינימום של המינימום, ורצוי מאוד שיהיה יותר.

בנידהאם, אשר צמודה לניוטון אבל היא בצד השני של אוטוסטרדת I-95 (מפה...) המחירים יהיו נמוכים בכ- 1000-1500 בחודש עבור בית דומה. אני מכיר פחות טוב את המחירים בבלמונט ובלקסינגטון, אבל מעריך שהם איפשהו באמצע, כאשר בלמונט כנראה יותר קרובה לניוטון, ולקסינגטון קצת פחות יקרה.

לגבי השאלה השנייה שלך - הילדים הספציפיים שלי נמצאים מארה"ב מגיל אפס, אז אתן לאחרים לענות לגבי "מה עדיף". אני כן יודע מניסיון של חברים, שהילדים מתחילים לקשקש באנגלית די מהר, ולרוב מדברים בצורה די שוטפת בתוך כחצי שנה, אולי קצת יותר (ולמרות מה שאת חושבת, הגילאים שבהם מדובר אצלכם הם יחסית צעירים; מעבר בחטיבת ביניים, לדוגמה, הוא הרבה יותר מורכב...)

פגישות עם ילדים אחרים - כן, סיפורי הפליי דייט הם אמיתיים. בארה"ב, לפחות באזור שלנו, ילדים לא מסתובבים "עצמאית" (בשכונה שלנו זה טיפה שונה - שכונה די סגורה בתוך ניוטון, אז הילדים כן הולכים עצמאית בתוך השכונה לחברים, אבל כל השכונה הזו היא בגודל של כמה מאות מטרים).

קור - יש המון פעילויות לתקופה הקרה (סקי, החלקה על קרח, הוקי, ועוד ועוד). וכן, יש הרבה פעילויות במקומות סגורים (מוזיאונים, פגישות בבתים, וכדומה).

לאילן המון תודה

תודה על תשובתך המהירה המפורטת!

תבורך, עזרת לנו מאד להתקדם..

חן חן וסופ"ש נעים ☺️

Boston Guy

New member
לא שזה ממש משנה לדיון כאן

אבל לפי מה שאני יודע לקסינגטון יותר יקרה מבלמונט.
ולמען האמת - בית מקביל (גודל ומיקום) יהיה יותר יקר בלקסינגטון מאשר בניוטון.

ilanvag

New member
זה מאוד מעניין אם זה כך...

השכרת בית של 3 חדרי שינה, לדוגמה, עולה בניוטון בגזרת 3500-4500 דולר, ויש גם יותר יקרים. אתה רוצה לומר לי שהמחירים בלקסינגטון יותר גבוהים?
(לא מכיר אותם, אבל יכול לברר די בקלות דרך חברים).
&nbsp
מהתרשמות בלתי אמצעית שלי, ממספר בתים שיצא לי לבקר בהם בלקסינגטון - הרושם שלי הוא שהבתים שם נוטים להיות גדולים יותר, וגם החלקות גדולות יותר, בממוצע... אבל שוב, זה ממש לא מדגם מייצג.
&nbsp
לגבי ההשוואה בין לקסינגטון לבין בלמונט, אני באמת לא יודע -- אבל מכיר כמה מהשכונות היותר יקרות של בלמונט, שבהן מחירי הבתים בשמיים, וכך גם מחירי השכירות (ואתה בטח יודע על מה אני מדבר).

iris mom of two

New member
המחירים עלו נורא

אבל מה שאתם אולי תרצו זה בית בקרבת תחנת רכבת, מה שיקל מאד על בעלך בימים שהוא נכנס לבוסטון.
&nbsp
עיירות שכדאי לבדוק:
Acton
Southborough
Ashland יותר זולה, והחינוך קצת פחות אבל עדיין מעולה, ולמיטב ידיעתי יש כמה עם כי מעט ישראלים
Sharon שיותר יקרה
Mensfield
Natick
Holliston
ככל שהעירה יקרה יותר, ובתי הספר טובים יותר, הסנוביזם עולה. לכן אני דווקא מעדיפה את אשלנד ומנספילד. אם כי סאוט'בורו שווה בדיקה. הופקינטון גם באזור, אבל עוברת תהליך לא מוצלח כרגע לדעתי ויקרה מדי למה שהיא נותנת.
&nbsp
הילדים שלי יותר גדולים וגדלו באזור מאד כפרי, בעיירה עם ישראלית אחת, אני. הילדים מכיתה ה' הלכו לבד לחברים בשכונה, היתה לנו בריכה בחצר, וילדים היו pool hopping, בקצור עוברים מבריכה לבריכה של השכנים. כמובן שלא שחו ללא השגחה עד גיל גדול יותר.
&nbsp
הקור...
&nbsp
הפרטיים שלי עשו ice skating על הpond מול הבית הקודם. היו שם לא מעט תחרויות הוקי שבהם הם לא השתתפו. הם עשו המון sledding בחצר, ויצאו לא מעט לשחק בשלג. דרך בית הספר הם למדו לעשות סקי, ושניהם אוהבים סקי.
&nbsp
מעברלזה, הבית כלל מרתף, המרתף היה מחומם ולא נגיש לאמא שלהם בגלל כל הלגו ששרץ על הרצפה כל הזמן. לא השגחתי מה הם ראו בטלויזיה.
&nbsp
גלוי נאות, לבת שלי היה קשה חברתית בגלל חוסר התאמה, ולהיות היהודיה היחידה בכיתה. היא לא היתה בדיוק חלק מהpool hopping. אבל היא תמיד היתה עסוקה. לבן היה תמיד חבר או שניים, והם התרועעו הרבה. אממה, אני זוכרת את הבן חוזר אחרי שני שניות אצל החבר. כששאלתי אותו מה קרה, הוא אמר, יותר נוח לנו להמשיך לשחק אונליין...

תודה על השיתוף, ועוד..

תודה איריס

לקחנו בחשבון שתהיינה לנו 2 מכוניות, בדומה לארץ. מי שגר בכפר זה דינו..
אבל אולי באמת לגור ליד תחנת רכבת זה רעיון. איננו יודעים עדיין איך ייראה אופי העבודה של בעלי מול בתי החולים. באיזו תדירות ובאילו שעות.. נדע למעשה רק אחרי שנעבור והוא יתחיל...

נשמע נחמד סיפורי הילדים שלך שעוברים מחצר לחצר. את שנים רבות שם נכון? הם נולדו בארה"ב בעצם?

אנחנו גרנו תקופה קצרה בבוסטון לפני עשר שנים, ברילוקיישן קצר מהעבודה הקודמת של בעלי (גם חברת ביומד). בגלל התקופה הקצרה הם דאגו להכל, כולל דירה שכורה ומרוהטת כשנחתנו.
בגלל שהיינו נטולי ילדים אז, היינו יותר קלילים.
גרנו ברחוב קטן ושקט (Greenwich park st)
ליד הפרודנשייל סנטר
הגענו בדיוק לתחילת החורף ומאד נהננו מהשלג. בעלי היה נוסע עם הרכב למשרד בבילריקה ואני הייתי מסתובבת ברגל עם המצלמה, (בימים בהם הטמפ' היתה מעל אפס מעלות) , כלל לא השתמשתי ב T , גומעת קילומטרים לנהר צ'ארלס, לבוסטון קומון..היו ימים...
ולא שמעתי עברית כלל
אבל
עם ילדים הכל משתנה. הפוקוס עכשיו הוא אחר. איך שאני רואה את זה קליטה טובה שלהם משליכה על קליטה טובה של כולנו
אנחנו נותנים לגדול, שבכיתה ב' כעת, שיעורים פרטיים באנגלית (בבי"ס כאן לא מתחילים בלימודי אנגלית לפני כיתה ג'), בתקווה שיקל עליו במקצת
(האם בכל בתי הספר בסביבה קיימת תוכנית ESL ?)
בתקווה באמת שהילדים יוכלו לרכוש לעצמם חברים כמה שיותר מהר
(אני מניחה שבהתחלה זה יהיה כלל לא פשוט).

לכן אולי כדאי בכל זאת להתמקד דווקא במקומות עם ריכוז הישראלים הגדול יותר, לפחות בשנים הראשונות, כדוגמאת ניוטון, לקסינגטון, בלמונט, נידהאם ?

המון תודה לך

iris mom of two

New member
ילדי באמת

נולדו בארה"ב.
&nbsp
ESL יש בכל עיירה. זה משהו שבתי ספר מחוייבים לתת למי שלא דובר אנגלית. העיירות שהזכרתי הן עם רכוז ישראלים נמוך, אבל עם יותר קבלה לאנשים מבחוץ. פשוט כי יש הודים, סינים אירים וכדומה

לדעתי יהיה לכם הכי נחמד בניוטון או בקיבוץ לפחות בהתחלה

כן, קהילה ישראלית תספק לילדים נחיתה רכה, מיום שיגיעו יהיו להם חברים שמכירים את המנטאליות שלהם ואת השפה, ויהיה להם יותר קל למצא חברים. אפשר למצא גם חברים אמריקאים, אבל זה יהיה יותר קשה ויקח יותר זמן. אם את אומרת שגם לכם יהיה נעים בחברת ישראלים אז נראה לי שהתשובה ברורה. אני מסכימה עם אילן שמרכז ברוקליין לא מתאים לכם, אבל יש שכונה בברוקליין שנקראת בפי הישראלים "הקיבוץ" וכשמו כן הוא... בתים להשכרה, 2, 3 או 4 חדרים. הבתים בנוים בצורת ח' ובאמצע דשא ציבורי והמון מקום לילדים לשחק ולהשתולל בחוץ, כמו בארץ...
https://www.chr-apartments.com/hancock-village-apartments/tour

מקום נחמד נוסף זה המלט בניוטון, יש פה כותב שיכול לספר על השכונה יותר כי הוא גר בה, אבל מדובר על שכונה נחמדה מאוד שגם בה יש דשאים וחצרות והרבה ישראלים, והילדים יכולים לשחק בחוץ כמו בארץ. שתי השכונות ירוקות עם מעט מאוד תנועה, רק תושבי השכונה ואורחים שבאים אליהם נוסעים שם.
https://www.apartments.com/80-hamlet-st-newton-ma/jq23ct5

מעבר לניוטון, לקסינגטון וברוקליין, בערים האחרות שהוזכרו יש הרבה פחות ישראלים, יהיו משפחות בודדות אבל בניוטון וברוקליין מדובר על קרוב ל-20%.

אכן בדקתי..

תודה לך!

ובכן כבר בדקתי את הנקוק (הקיבוץ) לפני כשבועיים, כשנתקלתי באזכור שלו כאן בפורום..
יש איזה אתר שנקרא ApartmentRating
והרבה מתושבי המקום כתבו שם חוות דעת מאד לא מלבבות על המקום- שנוגעות לבתים הישנים והטחובים ולהתנהלות של חברת הניהול
אז די ירדנו מזה..

מה שכתבת על המלט בניוטון- משום מה אינני מצליחה להיכנס מאף מחשב ללינק ששלחת ואף לא מהנייד, מוזר..
האם מדובר על רחוב המלט? מתחם שנקרא Houghton Village ?
לפי מה שאת מתארת נשמע מקום שעשוי להתאים לנו מאד, לפחות בשלבי הההתחלה, עד שניקלט
אני מניחה שזה מקום מבוקש מאד
מעניין אם יש בתים פנויים גם באמצע שנה (משמע בעיצומו של החורף, אחרי ספטמבר..)

מעניין אם באופן כללי ,בעיירות שהומלצו לנו מעלה, נותרים בתים פנויים להשכרה באמצע שנה או שרק אלה הפחות טובים שנשארו...

תודה!

אז ככה...

אני לא יודעת לגבי העיירות היותר מרוחקות שהמליצו לך עליהן, אבל בניוטון ובברוקליין השכרה באמצע השנה (חורף), תהיה יותר מאתגרת מלשכור דירה בקיץ. חלק גדול משוכרי הדירות בסביבה הזאת מגיעים בהקשר לאקדמיה (סטודנטים או מרצים) ולכן רוב ההיצע מתחיל מהאביב לכיוון הקיץ ונגמר עם תחילת שנת הלימודים... זאת גם העונה שהכל נראה יותר טוב כי הדשאים צהובים אפורים בחורף ובאביב הם נצבעים בירוק חדש ורענן.

לגבי המלט, כן התכוונתי ל Houghton Village, בהחלט מקום חביב ולפי מה שהבנתי הבתים שופצו בקיץ האחרון.
לגבי הקיבוץ, לא הייתי פוסלת אותו כל כך מהר, במיוחד כשאת לא בטוחה עד כמה גדול יהיה ההיצע לדירות להשכרה בחורף, אני מכירה די הרבה משפחות שגרו וגרות שם, והתאור שלך על ילדים שמשחקים בחוץ לבד על הדשא מתאים מאוד לשם, זאת תמונה די שגרתית בקומפלקס הזה ולכן קוראים לו הקיבוץ. לא גרתי שם אז אני לא מכירה את חברת הניהול, אבל לא שמעתי מהחברים שלי שגרו שם תלונות על בתים ישנים וטחובים. מה שכן, אם שוכרים שם, אז לוודא שהדירה נמצאת בצד של ברוקליין, כי חלק מהקומלקס הזה נמצא בווסט רוקסבורי, וזה כבר סיפור אחר לגמרי מבחינת מערכת החינוך.

לדעתי כדאי לכם לנסות לשכור דירה על בסיס חוזה חודשי ולא לסגור את עצמכם לשנה, בקיץ, כשהמבחר יהיה יותר גדול, תוכלו שוב לחפש אחרי שכבר תכירו את האיזור ותוכלו להבין מה מתאים לכם יותר ומה לא מתאים לכם.

ilanvag

New member
לגבי Houghton Village בניוטון, אני המשתתף שגר שם.

זו קהילה של בערך 50 משפחות, כשאני חושב שיש לנו פה כיום כ-10 משפחות ישראליות (פלוס-מינוס), הרוב הגיעו בשנה-שנתיים האחרונות, ואפילו בחודשים האחרונים. אנחנו המשפחה הישראלית הכי ותיקה (מעל 5 שנים פה במתחם).
&nbsp
מדובר במתחם מקסים, אבל גם עם רשימת המתנה לא קצרה. לא יודע אם יש כרגע בית פנוי, למיטב ידיעתי לא, אבל אני אדע בוודאות ביום שני. אני יכול להעיד שלא רק שהבתים פה אינם ישנים וטחובים, אלא שכל המתחם וכל הבתים עברו שיפוץ מקיף בחודשים האחרונים, בהיקף של כמה מיליוני דולרים... אז אמנם היה לנו רעש ובלאגן כל הקיץ (הקבלן ממש בשלבי סיום, אמור לצאת מהשכונה בשבועות הקרובים), אבל יש לנו גגות חדשים, כל צידי הבניינים והחלונות הוחלפו בחדשים ואיכותיים יותר ועם בידוד הרבה יותר טוב, ושיפצו פה כמעט כל דבר. יש פה אפילו מרכז נוער חינמי לילדי השכונה, אשר מופעל על-ידי החברה המנהלת -- והמרכז הזה עובר עכשיו שיפוץ מקיף, מגדילים אותו, וקונים ריהוט וציוד חדש (מחשבים, טלוויזיה, וכדומה).
&nbsp
ואגב, זה לא שחברת הניהול היא מושלמת ואין לי פה ושם תלונות קטנות עליהם (לדוגמה, אנחנו מתים לאמץ כלב, והם אוסרים להחזיק כלבים בשכונה... חתולים זה בסדר...), אבל בסך הכל הם ממש בסדר ועושים מעל ומעבר.
&nbsp
לפרטים נוספים, פני אליי בפרטי. יש לי קצת "דיבור" עם ההנהלה, אנסה לעזור לכם אם אתם מעוניינים...

למעלה