הגיגים ומחשבות לסיום הטירונות

שויו

New member
הגיגים ומחשבות לסיום הטירונות

אתם בטח זוכרים את פנייתי הראשונה אלכם, הלחוצה משהו (בן "שנפל" לדעתו בשיבוץ לטירונות מ.צ). אז מחרתיים הטירונות מסתיימת. כבר שבוע וחצי ממזמזים אותם סתם שם וגולת הכותרת של השיבוץ לקורסים היתה אמורה להיות היום. הבן כאמור לא היה מרוצה מהחיל ורצה ועדיין רוצה לעזוב. אבל הוא הסתגל וברב המקרים אפילו הצטיין (הופנה למכי"ם ונפל בגלל האסטמה). אנחנו תמכנו כל הזמן ואמרנו לו" העיקר שתהיה חייל טוב, על תעשה בעיות גם עם אתה רוצה לעזוב.תצטיין, תקבל שיבוץ לקורס טוב". והנה הגיע רגע האמת. סחבו אותם כל היום בעוד מעט ועם ערב אמרו- מחר. הנשמה שלו יצאה. השיא היה ש-7 חבר'ה הוצאו מהחיל. החזירו כל סממן של החיל ומועברים אחר כבוד חזרה לבקו"ם. והבן מתקשר ואומר לי"את רואה? את מי שחררו , למי נתנו את מה שביקשו- לאנשים שעשו הכי הרבה בעיות פה.כל הטירונות איימו עליהם בעונשים, לא בצעו אף איום ובסוף הם מקבלים את השחרור הנכסף. העיקר לי אמרתם להיות ילד טוב". ואני שתקתי ואח"כ אמרתי שצריך להמשיך להיות חיל טוב. אבל אני יודעת שהוא את הלקח שלו על "איך צריך להתנהג בצבא בשביל לקבל את מבוקשך"- כבר למד. ואני פוחדת..........

oshiko

New member
חבל ... אין צדק בעולם

כל אחד מאיתנו עבר איזשהו שלב בחייו, בין הילדות לעכשיו, שבו נפל לו האסימון והוא הבין שאין צדק בעולם. נורא כואב לגלות את תובנת החיים הבסיסית הזו. בכל זאת, חבל שיוצא מוסר השכל כזה עקום. לא יודע מה הייתי אומר לו. לא רוצה סתם למרוח תשובות.

אימשל2

New member
לא ממש הבנתי

אני חוששת שלא הבנתי את ההגיון. למה חזרה לבקו"ם מהווה פרס בעיניו? נכון שהם לא יהיו במצ"ח אבל זה לא אומר שהם עוברים למקום שהוא טוב יותר בעיני הבן שלך. בשריון כל הטרבל מייקרים, שלא רוצים להיות בשריון אכן עפים משם. אבל לא לתפקידים שבעיני בחור כמו הבן שלך נחשבים לטובים יותר. הם עוברים להיות ג'ובניקים בתפקידים זוטרים. ישנם חיילים שמבחינתם ביציאה מהחייל הם השיגו את מבוקשם. כי מבוקשם היה לשרת בתפקיד שיעביר להם את השרות במינימום מאמץ ותרומה. איך שהוא התרשמתי שלא זו הייתה המטרה של הבן שלך כשהוא רצה לצאת מהמשטרה הצבאית. אני התרשמתי שהוא רצה שרות "משמעותי" יותר בעיניו ולכן העדיף שלא להיות במשטרה הצבאית. תנסי לברר עם הבן האם אכן משמעות החזרה לבקום היא "רשע וטוב לו". אם כן, כמו אושיקו, צר גם לי שהוא נאלץ ללמוד שלפעמים מתקבלות תוצאות טובות בדרכים נלוזות. אולי באמת באופן אבסורדי, בכך שאתה מוכיח שאין לך מוטיבציה לשרת בחיל, תגיע למקום שבו אתה רוצה להיות. לצערנו זה נכון בצבא ונכון גם בחיים שמחוץ לצבא. למרות זאת לא הייתי רוצה לחנך את הילדים שלי להיות אנשים שמשיגים את מבוקשם באופן שכזה. אני מעדיפה שהם ישארו "בני אדם" גם אם לא תמיד זה ישיג עבורם את התוצאה המבוקשת או יעשה אותם מאושרים. אני חושבת שגם מבעד ליאוש שלו, אם הבן שלך יהיה כן עם עצמו הוא יסכים שלא זו הדרך בה הוא היה רוצה להשיג את מבוקשו.

oshiko

New member
צר לי שאני לא יכול להגן על הצדק ...

אבל "לחזור לבקו"ם" זה אומר בדרך-כלל יציאה לדח"ש (דחיית שירות) עד למחזור הגיוס הבא בנובמבר. אז יפגישו אותם עם קצין מיון, ולכאורה כל האפשרויות נפתחות מחדש. אכן רשע וטוב לו.

סמדר בנ

New member
לא מחויב

הם חוזרים לשיבוץ מחדש - אבל בתור כאלה שהועפו מחיל מסוים. יש לשער שהאינפורמציה הזו גם עוברת לקצין המיון, ושלא צפוי להם שיבוץ מזהיר. ברור שהפרס על הצטינות כמו במקרה של הבן שלך לא יהיה העפה מהחיל - הם יחזיקו בו וירצו אותו לעצמם. אני מקווה שהשיבוץ יהיה טוב ושהוא יתעודד וימצא את מקומו.

אימשל2

New member
לחלופין

תמיד אפשר לעבור לתוכנית ב'. אומנם לא מתאים לכם ולבן שלכם, אבל זו גישה בריאה. הגישה הזו הובעה ע"י אחת המשתתפות בשרשור של הבחור שהגיע לתפקיד (מכונאי?) ולסביבה חברתית שמאד לא התאימו לו. גישה זו אומרת שהשרות הצבאי הוא חובה שצריך להעביר, איך שהוא, במשך שלש שנים ולא צריך לצפות לכלום. רק לסמן וי על השנים שהמדינה מחייבת אותנו לתרום עבורה. גישה זו שמעתי בסביבתי בתקופה שהבנים שלי היו מאד לחוצים מהשיבוץ שלהם בצבא. היו סביבנו כאלה שלא הבינו את ההתרגשות של הבנים סביב המיונים / הגיבושים והתשובות שקיבלו או לא קיבלו מהצבא, פשוט כי הם מאמינים שהשרות הצבאי הוא לא סמל סטטוס אלא חובה שיש למלא ותו לא.

שויו

New member
יציאה לבקו"ם מהווה עבורו פרס כי זה

מה שהוא רוצה- לצאת מהחיל הזה. הוא חושב (ואני לא שותפה לזה) שאז הוא יוכל להגיע לתפקיד טוב יותר ומספק יותר מבחינתו. הסברתי לו שזה בהכרח ככה אבל הוא חושב שזה נותן לו יותר סיכוי, כי יפתח בפניו הרבה אפשרויות. והיום- בעודי מחזיקה לו אצבעות (אוטוטו יקבל את השיבוץ שלו לקורס) אני יכולה להבין את החשיבה שלו - רוב הפלוגה שלו שובצה להיות במעברי -גבול . מסכימה אתכם שמתישהו לומדים שהחיים זה לא פיקניק ושאין צדק. חושבת שבצבא זה בא בבום כי לנו יש נטיה ל"רפד" אותם קודם. אני מסכימה שהצבא הוא חובה שיש למלא, הוא אכן לא סמל סטטוס אבל מבחינתי 3 שנים הם המון זמן ורצוי מאד להעביר אותם במשהו מועיל גם לחברה (צבא) וגם לעצמך מבחינת הסיפוק וההרגשה העצמית כי אז הרצון לתת ולתרום גדול יותר (בטח בגיל שלהם). לא אהבתי לראות את בני השכנים שלי מעבירים את זמנם בתפקידי ש.ג למינהם. תודה רבה על השתתפותכם איתנו, עדיין יש סיכוי לשיבוץ לקורס טוב. אעדכן בהמשך. יום טוב...........

שויו

New member
הבטחתי לעדכן....

השיבוץ הוא לקורס מאב"ים בקיצור איוש מעברי הגבול וסינון האוכלוסיה (בעיקר פלשטינאים) שרוצים להיכנס. נחשב לאחד התפקידים הכי גרועים במ.צ

סמדר בנ

New member
../images/Emo24.gif מתסכל

אחרי מה שסיפרת, בכל זאת קיוויתי שהשתדלותו תשתלם לו. נשמע תפקדי קשה - גם נפשית. אני יודעת מהבת שלי שכשהיתה במחסום זה היה לה מאוד קשה - ודוקא בעיקר לראות את מצוקת הפלשתינאים. אני מקווה בכל זאת שהוא ישתלב, ואולי ימשיך לפתפקיד פיקודי משם?

למעלה