הגיגים על טיול בבני ברק...

בוזיקית

New member
הגיגים על טיול בבני ברק...

לפעמים אני עושה את זה. בעיקר כשאני כבר בדרך לאיזה שהוא מקום. מטיילת שם, חוזרת במכה אחת ש נ י ם אחורה. למדרכות אפורות, משובשות. לריחות אחרים. מכולת של פעם, עם מאוורר בתקרה. מוצרי חלב ודברי מתיקה שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר, עם שמות אחרים... הכשרים... על לוחות המודעות פשקווילים, קריאות ספק נוזפות ספק מפצירות בבנות ישראל לשמור על צניעותן. מדווחות על הלוויה של מאן דהוא. מאפיות עם ריחות של עושר. ומנגד, אנשים עניים, פושטי יד עלובים, מלוכלכים, יושבים / שרועים על המדרכות, מבקשים רחמים... כבישים צרים, סימטאות עתיקות... אפילו השפה אחרת בבני ברק. קשה לי להבין. פה לאדינו, שם יידיש... ערב רב ובליל של ריחות מראות וקולות נטמעים בעיר המופלאה הזו. ריח של קדושה שזור בה, מהול בליכלוך וריחות צחנה (שוב לא פינו שם את הזבל...). כמו פטריות אחרי הגשם - חנויות של תשמישי קדושה וספרי קודש, חנויות של בגדי גברים (חליפות) ושל כובעים ופאות לנשים. והמון המון חנויות צעצועים "בשני שקל". אפילו הצעצועים הם של פעם - משחקי פאזל צבעוניים, משחקי לוח וקופסה... הכל בזול בבני ברק. הירקות, המוצרים לבית... הכל באריזות גדולות, חסכוניות, שהרי משפחות מרובות ילדים מתגוררות שם לרוב... לבני ברק הילה מיוחדת בחורף. האפור מתעצם שבעתיים, והקודש מנסה לבצבץ ולהבקיע בינות לחול ולקדרות. מכל פינה ניבטים אליך ישיבות. אנשים שלא מישירים מבט אלי, כי אני אשה. המון ילדים קטנים חנוטים בחליפות ומתבגרים עטורי פיאות לחיים מסתלסלות. בכל פינה, למי שיש זמן פנוי, תיראו אנשים קוראים תהילים, כאילו בנפשם הוא... עולה על אוטובוס, נוסעת חזרה הביתה - כאילו שבתי מביקור קסום בחו"ל... ו ו"הופ" נוחתת למציאות שלי בעיר שלי החילונית הנעימה, הממהרת... ולמה אני כותבת לכם את כל זה פה? כי אותי זה פשוט מרגיע... מרגיע אותי לטייל שם, לשכוח את עצמי, להתבונן בעיניים גדולות, קרועות, כמו תיירת... להתבונן ולא להיטמע... לשנות אווירה, לטעום, להריח משהו אחר... עוד דרך להרגע...

איזו איכות של כתיבה../images/Emo25.gif

הכנסת אותי לרגע לסימטאות, לתחושות... אלופה 1 :)

בוזיקית

New member
לכולכם... ../images/Emo51.gif

בסוד בסוד, בשקט בשקט, אגלה לכם, שאני עוסקת בכתיבה לפרנסתי. ותתפלאו כמה אני לומדת כל יום, כמה עוד אפשר להשתפר... רק שהבוס שלי ימשיך להחזיק אותי שם ולא להתייאש, כי בזמן האחרון אני ממש לא לעניין... לא ישנה בלילות אז לא מתרכזת, עושה דברים אחרים תוך כדי עבודה, לא קוראת חומר מקצועי, חסרת סבלנות באופן בולט... כל כך קשה לי עם הריכוז בזמן האחרון, והבוס שלי מעיר לי ובצדק (זה מחוץ לעובדה, שהוא מניאק בכל מקרה וללא שום קשר)... אז תודה לכולכם, והלוואי שיום יבוא ויהיה לי אומץ לפרסם מה שכתבתי (4 ספרי פרוזה והמון ספרי שירים - יותר מכפי שאני מסוגלת לזכור. אולי אני אפתח בלוג כתוב... מה דעתכם??

בוזי!!

איך הזכרת לי את ירושלים.... שנתיים גרתי שם, והעיר הזו שמכניסה את רב האנשים הממהרים מהמרכז לדכאון, השרתה עליי שלווה שאין כמוה, ירושלים היא עיר שהרגשתי בה את יציבות הקרקע, בתי האבן והמבנים העתיקים, הכל משדר יציבות, ופתאום כל תחושותיי הכבדות הופכות קלות, כמעט רחפניות, יש מי שאומר שירושלים גוררת אותו למטה ואותי להפך, היא מעלה ומשחררת, גם בחלקיה המודרניים של ירושלים האנשים ממהרים אחרת, הדיבור מתארך, שוטטות ברחובות העיר גם לאחר יום עבודה מאומץ הזכיר לי טיול רגוע בחו"ל, ובמיוחד בחגים, לעבור בימי חנוכה בשכונת גאולה החרדית בשעות הלילה, כל החלונות מאירים מחנוכיות רבות, בכל בית יותר מ-3 חנוכיות, פשוט מקסים, ובראש השנה דוכני הגלויות הנוצצות ובסוכות שלל מדהים של קישוטי סוכה... אני אשמח לשוב לגור שם ביום מן הימים....

בוזי...

פעם אחת נכנסתי בירושלים לשכונה כזו בטעות כמעט העלו אותי על הגרדום בגלל שהייתי עם מכנסים קיללו אותי, ירקו עלי, אמרו לי שאני טמאה, הם גרמו לי להרגיש שנאה על הדרך על החיים על הצורה בה הם חיים. כתבת כאן כל כך נפלא גרמת לי להרגיש כאילו שוב אני שם מטיילת להנאתי.

למעלה