הגיגים של מאומצת בוגרת (2)

למהלא11

New member
הגיגים של מאומצת בוגרת (2)

לא מאמינה שעברה כבר יותר משנה מאז שכתבתי את הפוסט הזה:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=171677584#171728510
שנה שלמה שבה הספקתי כל כך הרבה דברים וגם כל כך הרבה דברים בחיים שלי השתנו. סיימתי תואר ראשון, התחלתי לעבוד במקצוע, עזבתי את הבית של ההורים ועכשיו אני גרה לבד. מתחילה לבנות את ה"חיים האמיתיים", מתחילה להבין מה זה להיות אדם בוגר, מה זה להיות ברשות עצמי. והעצמי הזה מביא איתו הרבה שאלות, הרבה מחשבות וגם הרבה סיפוק.
פתאום אני חושבת לעצמי למה אני מרגישה שוב את הצורך לכתוב פה. ואז אני חוזרת לפוסט הקודם וקוראת אותו, וקוראת את התגובות והשאלות שעלו בעקבותיו, ומרגישה טוב. טוב לקרוא ולשמוע מה אנשים חושבים, מה אנשים עוברים, אנשים שהתמודדו או מתמודדים עם מצבים דומים. טוב גם לדעת שבאיזה שהוא מקום יש עוד מישהו שמרגיש דומה או אותו הדבר. וואלה טוב גם לדעת שהחוויות שלי יכולות לעזור ולהרגיע אנשים אחרים. הצורך הזה לכתוב פה הוא גם מתוך התחושה שפה לא שופטים אותי, ואני יכולה לכתוב מה שאני מרגישה וחושבת, וזה בסדר.
לפני כמה זמן גיליתי במקרה שמישהו שהכרתי בלימודים גם כן מאומץ והתחלנו להחליף חוויות מהילדות ומתקופת ההתבגרות. גיליתי שאנחנו קצת הפכים בצורה שבה גדלנו ובדעות שלנו, הרגשתי שאני מדברת למין "אימוץ מראה" שלי. ראיתי והבנתי כל מה שהוא אומר, רק שאצלי הכל הפוך. אני, כמו שכבר סיפרתי, מאומצת עם שלט (וואחד שלט J ), והוא מאומץ שדומה להוריו. אני עדיין לא הגעתי לשלב שבו אני רוצה לפתוח את תיק האימו ממש ואולי אף ליצור קשר עם ההורים הביולוגיים, והוא לעומתי כבר נפגש עם האמא. משהו בשיחה הזו טלטל אותי קצת, טלטל אותי לגמרי. באיזה שהוא מובן השיחה הזו הייתה כמו קריאת השכמה אבל לא כזו שגרמה לי לעשות מעשה, אלא העירה בי מחשבות שהיו חדשות לי. אני! זו שלא דומה להורים וכביכול אמורה להרגיש לא שייכת מרגישה כל כך במקום שלי, עד לרמה שלא רוצה לפתוח את תיק האימוץ כדי לא (אולי) להרוס את הטוב הזה שיש לי. ואולי זו בעצם הנקודה שאני חותרת אליה. יכול להיות שאי שם יש איש / אישה / בחור / בחורה שמחפשים אותי? שמבקשים להודיע להם אם ארצה אי פעם לפתוח את התיק ולהפגש? יכול להיות שעבורם אני יכולה להיות סגירת מעגל? תשובה לשאלה כלשהי?
כבר כמה זמן שאני מתחבטת בדברים הללו. בתחושה הזו שטוב לי ואני שלמה עם המקום שלי בחיים, אבל שיש לי אחים ביולוגיים שלא אומצו ושככל הידוע לי גדלו במערכת. שכנראה (מדברי העו"ס) שהם נמצאים במקום פחות טוב בחיים, ושלא זכו להזדמנויות שאני זכיתי להן. בתחושה הזו של מצד אחד "אשמה" על כך שזכיתי להורים כאלו מקסימים ומצד שני הידיעה שגם אני נפלתי "קורבן" לאותם מעשים אלימים כמו אחי הביולוגיים. בתחושה הזו שאני מפחדת לפתוח את התיק כי אני לא רוצה לפגוע בטוב הזה שיש לי, ובתחושה הזו שאולי, ורק אולי, זה מעשה קצת אנוכי?

סביון1

New member
שלום לך למהלא, טוב שחזרת!

מענין מאד לקרוא אותך, את המחשבות וההתחבטויות. אני חושבת שאלה מעידים על תהליך טבעי שעובר עלייך. אל תאיצי בעצמך. כשיגיע הזמן ותרגישי שלמה עם ההחלטה, לכי ופיתחי את התיק. אני אישית חושבת שאין שמץ אנוכיות בדחית הרגע הזה. את לא אמורה לפתוח את התיק למען מישהו אחר, אלא נטו למענך, וכנ"ל לגבי קשר עם המשפחה הביולוגית. בעיני זה צעד חשוב מאין כמותו למאומצים באשר הם, אבל חשוב גם לעשות אותו בזמן ובמקום שמתאימים לך, אחרי שהבשלת לרגע הזה.
&nbsp
תמשיכי לכתוב לנו בבקשה!
&nbsp

למהלא11

New member
תודה רבה סביון1

אני בהחלט לא מאיצה בעצמי, וכמה שאני חושבת על זה אני מתחבטת בשאלה אם בכלל אקח את הצעד הזה. מה שבטוח הוא שהיום הלבטים האלו צצים יותר מבעבר ואני מניחה שזה בגלל הגיל והרצון להקים גם כן תא משפחתי יום אחד. אני גם עומדת מאחורי כל מה שכתבתי בעבר לגבי הקשר הנהדר שלי עם ההורים שלי, ומרגישה שדווקא החוזק של הקשר הזה הוא מה שמאפשר לי לשתף אותם בהתלבטויות האלו לשמוע את דעתם.

זואילי

New member
אני נהנית כ"כ לקרוא אותך

אינני יכולה להכנס לנעלייך, גם לא לנעלי הביולוגים.
אישית, אינני רואה בהחלטתך לא לפתוח את התיק - מעשה אנוכי.
זכותך להחליט מה שנכון לך, באותו רגע או בכלל. אני לא חושבת שאת צריכה לעשות צעד זה בשביל אף אחד אחר. רק בשבילך. ואם אינך מעוניינת בזה עכשיו, אם לא תהיי מעוניינת בזה לעולם - זה בסדר גמור. עניין שלך בלבד.

כאמא, מעניין אותי מאוד לקרוא את דברייך. אני מקווה שאזכה לשיתוף כמו שלך מבתי, לשמוע על חיבוטי הנפש וחוויות אישיות.
(כמובן לא מצפה לדין וחשבון בדיוק כמו שאני בוחרת במה לשתף את הוריי ובמה לא).
ואת יודעת מה? אם בתי גם תחליט מתישהוא שלא מתאים לה "לפתוח את התיק",
(אומצה מחו"ל, לי יש את כל הפרטים אותם אספר לה בהמשך. עכשיו היא בת 2.9 וכבר יודעת שלא היתה לי בבטן, יודעת על בית הילדים ועל ארץ "אוסיה") - זה דווקא ישמח אותי מאוד.
מניחה שלא כולם יסכימו איתי אבל מביעה רק את דעתי.

ומצד שני, היה והיא תרצה, כולל לטוס לחפש ולהפגש, אני אתרגש מאוד אם היא תבקש ממני ללוות אותה במסע הזה.

תמשיכי לכתוב. את נהדרת והכתיבה שלך ככ יפה ומרתקת.

למהלא11

New member
תודה רבה זואילי

אני מסכימה ויודעת שזו החלטה שלי, אבל לפעמים קשה שלא לחשוב על זה שאולי יש מישהו אי שם שמחכה שאקבל את ההחלטה הזו (ואולי גם לא... אולי זה גם "מתכון לאסון" הציפייה שמישהו יחכה לך וזה עלול לא לקרות).
מבחינת השיתוף, אצלי זה קורה בעיקר עם אמא, בפגישות עם העוס"ית היא גם התלוותה אלי. השיתוף הזה נובע מתחושת הבטחון שהורי העניקו לי תמיד, ואני חושבת שדווקא זה שתמיד נתנו לי את החופש שלי ואת הבחירה אם לשתף או לא, זה מה שגרם לי בסופו של דבר לרצות לשתף. בגיל ההתבגרות הייתי שואלת את ההורים שלי לפעמים אם היה מפריע להם אם הייתי מחפשת את המשפחה הביולוגית, והם תמיד אמרו שזו ההחלטה שלי והם יתמכו בכל דרך שבה אבחר. בגלל זה הרגשתי שאני יכולה לבקש מאמא שלי להתלוות אלי כשהתחלתי את התהליך (כפי שסיפרתי בעבר עצרתי אותו ממש בהתחלה). בכל מקרה אני תמיד יודעת שההורים המאמצים שלי הם ההורים שלי, וממשיכה לתקן אנשים שאומרים שיש הורים מאמצים והורים אמיתיים, כי מבחינתי הם ההורים האמיתיים. אני יכולה גם לספר לך שכשהעו"סית ישבה וסיפרה לי את נסיבות האימוץ הרגשתי כאילו היא מקריאה לי סיפור, לא הרגשתי שמדברים עלי בכלל, מכיוון ואיני זוכרת את האירועים שתיארה. אבל, באותו היום כשחזרתי הביתה הדמעות פשוט החלו לזרום והרגעים האלו שישבתי בחדר שלי ובכיתי ואמא שלי הצטרפה אלי ובכתה איתי, והרגישה את הכאב שלי, ושתינו בכינו ובכינו, הרגשתי כל כך קרובה אליה, היום אני זוכרת את הרגע הזה בפשוט סוג של הערצה כלפיה, כי רק פתיחות וכנות ואהבה אמיתית יכלה לגרום לנו לכאוב ביחד באותו הרגע. ורגעים כאלו עם ההורים שלי (והיו לא מעט), של ההבנה הזו ב- 100%, והקבלה הזו שלי כמו שאני, בגלל מי שאני, בזכות מי שאני - זה מה שאני יכולה לאחל לכל מאומץ (וכל ילד בכלל), ואת הקרדיט אני נותנת לגמרי להורים שלי (מקווה שכל מה שכתבתי מובן... אלו המחשבות שעולות בי ממה שכתבת)

China8

New member
ברוכה השבה

השאלות שלך כל כך מובנות ואם הייתי גם אני מאומצת אז קרוב לודאי שהיו עולים בי הרהורים דומים.
לפתוח את תיק האימוץ זו החלטה מאד אישית שעלייך לקחת לבדך. יכול להיות שמישהו מחפש אותך, זו אולי התקווה של כל מאומץ אבל יכול להיות גם שלא.
אחד מחבריי הקרובים אומץ בילדותו בישראל והיום בשנות ה-40 לחייו. כשחשבתי להתחיל בחיפוש קרובים עבור בתי שאומצה בחו"ל התייעצתי איתו בעניין והוא התנגד לרעיון בכל תוקף. לדעתו פגישה שכזו היא חסרת סיכוי מפני הנסיבות הקשות של המשפחות ברוב המקרים, השנים שעברו והמון בעיות נוספות. אותו למשל לא מעניין לפגוש את אימו הביולוגית.
כדאי להגדיר היטב לפני פגישה או רצון לפגישה מה המטרה, כדי אולי להתאכזב פחות. אין דרך מסויימת בה את אמורה להרגיש, כל אחד ורגשותיו הוא. מה שמתאים לבחור שלומד איתך לא בהכרח יתאים לך.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי!

למהלא11

New member
תודה China8

בהחלט מסכימה שאם הולכים לכיוון הזה כדאי לעשות "תיאום ציפיות" או "הנמכת ציפיות". אחת מהמחשבות שעולות לי בראש היא באמת הנסיבות של האימוץ והעובדה שמתוך האחים הביולוגיים אני היחידה שאומצתי. ואני לא יכולה שלא לחשוב על הצורה שבה הם גדלו, על מה שאני קיבלתי והם לא, ואולי אפילו על זה שקיימת אפשרות שנוטרים לי טינה. ולכן אני מעלה פה את הדברים (חוץ מהתייעצות עם ההורים / חברים קרובים), כי זה דיון שנעים לי לפתוח בקבוצה כזו שחלק מחבריה מתמודדים עם אותן המחשבות (גם אם זה מכיוון ההורה וגם אם מכיוון המאומץ)

נתנאלה2

New member
זה לא מעשה אנוכי , כי אם מעשה אנושי !

ואני תמיד אומרת, הכי חשוב להיות שלם עם עצמך,
לכל אחד יש את הקצב שלו והבשלות שלו ,
נראה לי עם זאת שנפער סדק קטן בך.
טבעם של סדקים להתרחב, ושל האור להכנס ולהרחיבם עוד ועוד.
עם זאת , כדאי לתת להם להתרחב בקצב שלהם, מבלי להאיץ,
שהרי אם לא יווצר חור גדול......
חזקי ואימצי (מעניין מה פרויד היה אומר על כך ....)

למהלא11

New member
תודה נתנאלה

אני חושבת שהסדק הזה תמיד היה קיים ותמיד יהיה. לפחות במקרה של אימוץ. הרחבתי כל כך הרבה על היחס שלי עם הורי ועל ההערכה שלי כלפיהם והאהבה, אבל אני כמובן לא מתכחשת ל"משקל" שאני סוחבת כמו כל ילד מאומץ (אני מניחה, אני מכלילה). אני גם חושבת שככל שעוברות השנים והרצון להקים משפחה גדל, הרגשות האלו נהיים טיפה יותר חזקים. ולכן אני לוקחת את הזמן ומנסה להכיר בהם וללמוד אותם. וכמובן לנסות ולהיות שלמה עם עצמי.

KallaGLP

New member
ברוכה השווה

ומצטרפת למה שכתבו לפניי: זה לא מעשה אנוכי, בטח לא יותר מאשר כל מעשה אחר שאנו עושים כדי להפוך את חיינו בעולם הזה לנסבלים, ולפרקים אף יפים, רחמנא לצלן. בסופו של דבר, עלינו לחיות את חיינו ולא את חיי אחרים. כמובן תמיד טוב לסייע לאחרים במסגרת האפשר, כל עוד זה לא כרוך בפגיעה עצמית. אך קודם כל את צריכה לדאוג לעצמך, במיוחד בסיטואציה שבה רב הנסתר על הנגלה. כדי לקחת צעד כזה את צריכה להיות מוכנה ובשלה לכך לגמרי, כי אין ממנו דרך חזרה. הרגשות שלך טבעיים ומעידים עלייך כעל אדם בעל לב רחב, שאינו מסוגל לחשוב רק על עצמו, אך אל תתני להם להאיץ בך. פתיחת התיק צריכה להיות בראש וראשונה עבורך ואת צריכה להיות משוכנעת שזה הדבר הנכון *עבורך אישית* לפני שאת מקבלת החלטה לעשות זאת. בהצלחה בכל אשר תחליטי.

למהלא11

New member
תודה רבה KallaGLP

מילותייך בהחלט תומכות ומעודדות, ואני חושבת שנגעת בדיוק בנקודה: "כדי לקחת צעד כזה את צריכה להיות מוכנה ובשלה לכך לגמרי, כי אין ממנו דרך חזרה". אני מניחה שהאין דרך חזרה הזו היא בדיוק הסיבה שמונעת ממני כרגע לעשות את הצעד (וכמוני בטח גם רבים אחרים). תודה רבה לך על המילים הללו, ובהצלחה גם לך

יסמין@

New member
ברוכה השווה

מאוד מרגש מה שכתבת בשתי ההודעות שלך! מאוד. שמחתי לקרוא על הקשר הנפלא עם הורייך, על הפתיחות, ההכלה, ההבנה, השיתוף ובעיקר על האהבה.

מצטרפת לכל מה שכתבו לך בנוגע לפתיחת התיק. גם אני חושבת שזו צריכה להיות החלטה שלך עבור עצמך שבה את צריכה להתחשב בעצמך ובהשלכות האפשריות. את יכולה לבקש לפתוח את התיק בכל שלב בחייך. את לא חייבת להחליט עכשיו. עצם זה שיש לך התלבטויות וחששות וכו' וכו' מראה שכנראה זה עדיין לא מתאים לך ברגע זה. גם אני מסכימה שלא כדאי לך להאיץ בעצמך. מאוד טוב שיש לך עם מי לדבר על נושאים אלו, ובעיקר חשוב שאת יכולה לשוחח על כך עם הורייך.

מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי, מאחלת לך הרבה אהבה ושלווה, וחושבת שלכאן (כמו להרבה מקרים בחיים) מאוד מתאימה תפילת השלווה:
אלוהים, תן לי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנות
את האומץ לשנות את מה שניתן
ואת החכמה להבחין ביניהם

למהלא11

New member
תודה יסמין

אכן לוקחת את הזמן עם ההחלטה ואין לי ספק שזה לא משהו שיקרה בזמן הקרוב.

למעלה