הגיגי לילה

gils33

New member
הגיגי לילה../images/Emo96.gif

גם על חצי יום לא שלא עבר טוב צריך להגיד תודה. על לחץ בבוקר וחוסר בזמן. פגישות חשובות שהתבטלו ברגע האחרון, על עצבים ולחץ מטורף בעבודה. וגם על החצי יום השני שהוצאתי את הילדים בשתיים מהקייטנה והם הורידו לי את כל הלחץ עם האנרגיות הטובות שלהם(חיבוק מילד שווה הכל) תודה לאשה שנתנה לי לישון אחרי היום המטורף הזה. וגם לספר ולשתף שליצור מציאות חדשה זה קשה. דפוסי ההתנהגות והחינוך המושרשים בתוכנו מקשים עלינו לעשות מה שאנחנו רוצים,תמיד חינכו אותי להסתפק במועט ושלהיות עשיר זה קצת לא בסדר,שמנהלים גדולים אנחנו לא נהיה,עשירים גדולים לא נהיה,נמשיך תמיד להישאר במעמד הבינוני מינוס,צריך לעבוד קשה מאד בשביל להתפרנס,בילויים הם בגדר פיקנקים בטבע בלי להוציא הרבה כסף,כל הזמן דוחק ואין כסף וצריך להסתדר עם מה שיש. לספר לכם קצת על משהו שדיברתי עם אישתי השבוע: לטוס לחול כשהייתי ילד לא הייתה אופציה כזו בכלל,המחשבה אפילו לא עברה במוחנו,כשהתבגרתי והכרתי קצת אנשים שסיפרו לי שבילדותם טסו לחול לא הצלחתי להבין איך הם עשו את זה,עכשיו שלא תבינו לא נכון,אין לי טענות להורים שלי,אני חושב שהם עשו עבודה מצויינת(בלי להשתחצן)
. כשטסתי לחול בפעם הראשונה היו לי ממש נקיפות מצפון,היום אני מחפש כל הזדמנות לטוב לחול ולבלות. אני טיפוס נהנתן,אוהב את החיים,נהנה לחיות אותם,עד שנפל לי האסימון שזה בסדר לקח המון זמן,קשה ליישם את זה שזה בסדר לחיות כך,שזה בסדר להנות מהחיים,שזה בסדר לרצות להיות עשיר,שזה בסדר להצליח במה שאתה עושה,שזה בסדר להרוויח משכורת גבוהה,גם ההערכה העצמית שלך עולה ככל שאתה מייצר לעצמך את המעמד,ככה גם מעריכים אותך מבחוץ. לסיכום - קשה מאד לצאת מדפוסי החשיבה אבל חייבים לצאת מהם כי שוב זה בסדר!!!! אשמח לראות תגובות - המון אהבה ולילה טוב לכם.

kikona126

New member
הגיגי לילה זה תמיד טוב ../images/Emo13.gif

גם אני מאמינה שיש להגיד תודה גם על הדברים הרעים. אחרי הכל ככה לומדים. אחרי תקופה רעה מפיקים לקחים, ולומדים מה יש לשנות. זה באמת קשה לשנות גישה בקשר לדברים ואני חושבת שכאן בעצם העבודה הקשה של כולנו. לדעת לבלום לפני מעשה, לדעת להקשיב לאני העצמי, מול ההקשבה לצרכים החיצוניים. לדעת לאזן ביניהם ולבחור בצעד הנכון ברגע הנכון. מבחינה מסויימת אני חושבת שדפוס המחשבה שלך לא קשור ל- "יאללה בא לי ליסוע" אלא "אני זקוק לחופש" ונכון אפשר ליסוע לחופש בארץ, אבל גם גילוי עולם הוא חשוב. אני לא זוכרת מי כתב את זה אבל זה פתגם שאני אוהבת. (מתורגם מצרפתית) העולם הוא כמו ספר, ומי שלא קרא אפילו עמוד אחד, כאילו ולא טייל בו. ודרך אגב, זה בסדר להיות עשיר ולהרוויח ולהצליח, כל עוד זה לא בא על חשבונו של מישהו אחר. אותי רצו להשאיר לשירות קבע בצבא. אני ידעתי שזה יבוא על חשבונה של הנגדת שהיתה במשרד שלי, אמא לשלושה ילדים אחד מהם בעל צרכים מיוחדים, אישה ללא תואר והשכלה על תיכונית (ולא בגלל שלא רצתה, אלא בגלל שהצבא לא תמיד מאפשר) לאיפה היא היתה מגיעה אם היו משחררים אותה? ולי יש עוד חיים שלמים לפני, אני רציתי ללמוד, וידעתי שאם אני אחתום אני אשאר בדיוק שנה ולא יותר מזה. אז בשביל שנה שאני יכולה לתת אני אהרוס למישהו אחר את החיים? לפעמים צריך לדעת לחשוב על דברים .

ע ו פ ר ה

New member
שינוי דפוסי חשיבה

לפני שעושים שינוי, לדעתי, רצוי ללמוד לקבל את החשיבה הקיימת. לדעת לקבל אותה ולהסכים להיות בה. ואז אפשר לעשות שינוי. דבר נוסף לגבי שינוי: רצוי לבדוק איזה רווח יש לנו כשאנחנו מחזיקים בחשיבה הישנה. כשמבינים את הרווח הרבה יותר קל לשחרר אותה ולמצוא דרך אחרת לקבל את הרווח ובמקביל ליצור חשיבה חדשה. כשקשה לשנות מחשבה, אפשר לבדוק מה האמונה שמחזיקה את המחשבה. שינוי אמונות אולי מעט קשה יותר משינוי מחשבה אבל שניהם ניתנים לביצוע בדרכים שונות. ואכן מותר להנות מהחיים (אפילו רצוי). מותר ורצוי להרוויח הרבה כסף. באהבה עופרה

liza26

New member
זה בסדר להיות יותר מבסדר../images/Emo13.gif

קשה מאוד להתשחרר מדפוסי חשיבה ישנים אם זה בכסף, אם זה בהנאה, אם זה בהכל אולי לדור הקודם היתה חשיבה מאוד צרה כי ככה הם גדלו אני לא אוהבת את הפסיקה הזו של "כל החיים נהיה פועלים קשי יום" אני כן מאמינה בהצלחה, במשכורות הגבוהות, בנהנתנות- למה לא? ואכן- אין כמו חיבוק של ילד

למעלה