הגיג לסיכום השנה האחרונה

karen01

New member
הגיג לסיכום השנה האחרונה

בימים האחרונים יצא לי לחשוב על השנה האחרונה בחיי - שנה שקרה בה כל כך הרבה יותר משקרה בכל ה- 30 שקדמו לה! נכנסתי להריון קל ומאושר שנמשך 5+ חודשים, איבדתי אותו, ושבועים אח"כ איבדתי את אמא שלי המדהימה - האמהות והאמא נחתכו לי בסמיכות כה רבה. הגוף שלי יצא מאיפוס וחזר, נכנסתי שוב להריון, ניסו לפטר אותי ולפני כמה ימים נודע לי שהם לא קיבלו את האישור ואתמול חזרתי לעבודה, למקום ולאנשים שהיו מוכנים לבעוט בי החוצה בלי טיפת סנטימנט, ועכשיו לא יודעים מה לעשות איתי ואיך להסתכל לי בעינים. אם הכל יהיה בסדר אז בדיוק שנה מאיבוד ההריון הראשון ייוולד לו הילד שלי - השני בלב אבל הראשון בחיים. יש סיכוי טוב שנגור אז בבית חדש משלנו, ונהיה ממש משפחה. זה רק נדמה לי או שזה די עמוס? אני מרגישה כאילו עד לפני שנה הייתי במן חממה, ובשנה הזו התחילו "החיים האמיתיים". כל כך הרבה דברים חזקים וחדשים, כאלו טלטלות וטירופים. הסתכלתי בראי לא מזמן והיה נדמה לי שהפנים שלי השתנו - התבגרו (תמיד נראיתי צעירה בהרבה מגילי). לפעמים אני גם מרגישה זקנה ועייפה - אין לי כח למהלומות האלה, כולה רציתי ילד ואיך הכל התדרדר... ולפעמים אני גם מרגישה פשוט בוגרת יותר, אולי שלמה יותר, אחרי כל ההתנסויות האלה, המחוזות הנפשיים ההזויים שביקרתי בהם, עולם שלם של אבל וכאב שלא התקרבתי אליו לפני כן. האם באמת כאלו הם החיים? או שזה יירגע מתישהו? ולמה אני שואלת אתכן את השאלות חסרות התשובה האלו.... אולי כי התרגלתי לשתף אתכן בפינות האפלות שלי, אז חשפתי גם את הפינה הזו, שלא לגמרי קשורה לנושאים הרגילים שלנו, אבל בעצם כל כך כן קשורה.

karen01

New member
שעתיים אחרי...

חשבתי שיהיה משעשע לספר לכם ששעתים אחרי כתיבת ההודעה קיבלתי הודעה שעכשיו המעביד שלי פנה ללשכת העבודה לקבל היתר להוריד לי בשכר, אחרי שהוא לא הצליח לפטר אותי... סליחה על הקטנוניות - אני יודעת מאוד בבירור שזה לא מתקרב לצרות שהיו לי בגלל ההפלה, אבל זה פשוט מצטבר והייתי צריכה לפרוק קצת.

לא להאמין

לא להאמין!!! במקום עבודתך יודעים מה עברת? כמה זמן את עובדת שם? אם זה לא היה אמיתי זה היה מצחיק אני מקווה שהכל מעכשיו ייהיה טוב יותר למרות האובדן האיום והתהום שהוא השאיר ושייהיה שם תמיד.

ברודית

New member
../images/Emo166.gifלא לוותר

אני קוראת ולא מאמינה אבל גם אצלי במקום העבודה לאחר שהחסרתי חודש (עקב הפלה בשבוע 25 ) אף אחד מהעובדים לא טרח לשאול מה קרה בעוד שבוע אני חוזרת לעבודה(לא לאותה מחלקה) ואני יודעת שבמוסד בו אני עובדת היו מעדיפים לא להחזיר אותי אך אני מתכונת לעמוד על שלי ולא לוותר להם וע"פ חוק אין להם שום דרך או אפשרות לפטר. עצתי אלייך עמדי על שלך ואל תוותרי הם אלה שצריכים להתבייש על התנהגותם המבישה.

מחשבות טלפאתיות

גם אני לא מזמן עשיתי חושבים על שנת השלושים של חיי. וכל אותן השאלות עלו ויצרו בלבול חדש במוחי. כל כך הרבה קרה שזה כמעט קשה לעקוב. אני חושבת שללא ספק קרה יותר מבפנים מאשר מבחוץ. אני יעל אחרת. שונה כל כך מהיעל שהכרתי ואהבתי קודם. הזדקנתי. הקמטים יצאו מיד לאחר ההפלה. חשבתי שזה בלתי אפשרי שהגוף יכול להגיב כל כך מהר. ואני יודעת שהם לא היו שם קודם. וחוץ מזה התבגרתי. הלוואי ולא הייתי צריכה להתבגר ככה. הכרתי צדדים בי שלא חשבתי שיכולים להתקיים לטוב ולרע, ולמדתי לקבל אותם ולחיות איתם, בתקווה שיתנו לי את הכוחות הנפשיים להתמודד באופן שפוי עם כל מה שעוד מחכה לי. החיים נראים לי אחרת לגמרי היום. אני מקווה שהאסון שלנו יוכל לפחות ללמד אותנו לחיות באופן יותר מלא את חיינו, כי אנחנו לא יודעים מה מחכה לנו מעבר לפינה. השאר כבר ימצא את הדרך להסתדר. אני מקווה אוהבת את כולכן קרן, אני מקווה שהדברים יסתדרו. הכל קשור בסופו של דבר... ספרי הכל מתי שבא לך. יעל

גם אני עוד מעט מסכמת 30

וחושבת על זה ש"הריתי" ו"ילדתי" ב 9 החודשים האחרונים "זוהרה" אחרת. השנה הזו היתה כל כך אינטנסיבית בעוצמת הרגשות שנחוו בה ובעומקים של המחשבות שנחשבו בה. למרות הכאב הסבל והאכזבות שידעתי מאז אובדן ההריון (אני לא מצליחה שוב, למרות השם האופטימי....) אני בטוחה, ממקום מאוד נשי ואימהי שגם אם הייתי יודעת לפני 9 חודשים שיהיה כל כך קשה, הייתי עושה את אותו הדבר בדיוק. אני בנקודה כזאת, שאני מסוגלת גם להסתכל על הרווחים שלי מהחודשים האחרונים. מהרגישות שפיתחתי כלפי זולתי, מהפתיחות שהצלחתי לגלות ומהעבודה המאוד קשה והאינטנסיבית שעשיתי על עצמי. אני באה עכשיו ממקום הרבה יותר נקי ומשוחרר ורוצה להאמין, ש"ההריון והלידה של עצמי", יניבו בסופו של דבר גם פירות נוספים.

מירבא

New member
זהות

כל כך הרבה דברים שכתבת הדהימו אותי בזהות שלהם לתחושותי.

karen01

New member
ועוד דבר שקרה אתמול

ואולי יכול להסביר את הדכדוך הכללי שאפף אותי כל אתמול - אתמול ההריון החדש שלי הגיע לגיל שבו מת ההריון הראשון. רק עכשיו חשבתי על זה, ונזכרתי בהודעה של יעל (?) מפעם, על איך בכל חודש מחדש ביום ההפלה רע לה, גם אם היא לא זוכרת שזה היום הזה. היום אני מרגישה טוב יותר, ובעבודה יש נכונות להגיע איתי להסכם שישלמו לי מספר משכורות מסוים ואני לא אצטרך לבוא יותר. נראה שכך אני אפסיד קצת כסף אבל ארויח לא מעט עצבים, וזה יהיה לטובת שני הצדדים. פשוט נפלא שאתן פה. מקוה שכולנו יום אחד נסתכל לאחור על התקופה הזו ונסכם שצמחנו וגדלנו ממנה, ושבסה"כ שרדנו אותה טוב...

משבר גיל השלושים

גם אני קיבלתי את ההפלה (הראשונה) לכבוד משבר גיל השלושים ובדיעבד אני מרגישה היום כל כך יותר זקנה, וגם קודם לא הייתי בדיוק אדם "נערי" במיוחד. אני מרגישה איך קפצו עלי השנים, ממש פיזית. רוב האנשים חושבים עתה כי אני אחותה הגדולה של אחותי הגדולה (זה לא כל כך נורא בהתחשב בזה שהיא גדולה ממני רק בשנה וחודשיים). הקמטים פשוט כאן, ובגדול. כמובן שהגדילה האמיתית הייתה נפשית ובסופו של דבר אני מברכת עליה, למרות שכמובן, הייתי מוותרת על תהליך הבשילה המואץ הזה. אני מאמינה שאם כבר הגענו עד הלום, צריך "לנצל" את הסיטואציה למטרות גדילה ויש לי הרושם שזה אכן מה שקרה לרוב בנות הפורום. קרן, "הפינה האפלה" שלך יצאה לאור, וזה טוב. היא כל כך נורמאלית ומאוזנת ובריאה בעיני ואני מאמינה שזה יוסיף ערך סגולי רב לאמהות שלך. חיבוק גדול פילה סגולה

karen01

New member
דוקא ממשבר ה-30 לא סבלתי...

יום הולדת 30 שלי היה 5 ימים אחרי ההפלה, עם אמא מונשמת בטיפול נמרץ. דוקא חשבתי אז שזו דרך מקורית להימנע ממשבר - פשוט להיות בעיצומו של משבר אחר וגדול יותר...

משבר גיל 30

אני שמחה שהוצאת את זה, עד עכשיו רמזת אבל לראשונה כתבת לנו במפורש על אמא שלך. אני באופן אישי הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול, עברת משהו נורא נורא קשה (אני מדברת על אובדן אימך) - וההפלה שעברת, כמובן גם היא חוויה לא קלה, בלשון המעטה. ההריון החדש, שייגמר בשלום, לא ירפא את הפצע הזה! על האובדן של העובר תחשבי פחות ופחות, אבל אובדן אימך זה משהו שיילך איתך כל החיים ועל כל צעד ושעל, ואני מדברת מניסיון. דווקא בתקופה שאמורה להיות הכי מאופשרת בעולם, לאחר הולדת התינוק... יש הצפה כזו של רגשות שאת לא יודעת איך להתמודד איתה, עם כל האושר הזה ואין מאידך מי שיהיה כל כך מרוצה ממך ויתן פידבק חיובי , כי באיזשהו מקום כולנו עדיין ילדות ומצפות לחיזוק החיובי מההורים... "ממרומי" נסיוני היום בגיל 31.5 ועם שני ילדים, אני מרגישה כבר הרבה יותר בשלה ממה שהייתי לפני 5.5 שנים, לאחר שנולד בני הראשון, אז הרגשתי שאני בנאדם חדש, לא צריכה יותר את תמיכת ההורים, משהפכתי לאמא. יש בזה הרבה, האמהות נותנת אכן המון כוחות, אבל את תצטרכי לסדר לעצמך את המחשבות בראש, לשים את הדברים במקום המתאים. אבל עכשיו הכי חשוב לסיים את ההריון בשלום, תעשי כל מאמץ לעוף מהעבודה המגעילה הזאת (קחי בחשבון את הזכויות שלך לגבי דמי הלידה, וכמה חודשי עבודה את צריכה על מנת לקבל דמי לידה מלאים). המסקנה הסופית... אפשר בהחלט להיות מאושרים על אף הכל. אבל מצפה לך תקופה לא קלה של עבודה עצמית גם לאחר הלידה. ואנחנו כאן תמיד כדי לשמוע, גם לאחר הלידה.

לקרן...../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

מזדהה עם דברייך... כתבת כי...ולפעמים אני גם מרגישה פשוט בוגרת יותר, אולי שלמה יותר, אחרי כל ההתנסויות האלה, המחוזות הנפשיים ההזויים שביקרתי בהם, עולם שלם של אבל וכאב שלא התקרבתי אליו לפני כן. אין ספק כי התהליך הנפשי שאנו עוברים משנה אותנו, כל אחד בדרכו. מאחל לכולנו שכגודל העצבות והשכול נחווה בעתיד שמחה ואושר!!! ממני, תמיד איתנו

למעלה