הגיג: שמתם לב לתכניות המציאות?

הגיג: שמתם לב לתכניות המציאות?

שמתם לב כמה תכניות המציאות המציפות אותנו - הן למעשה לא מציאותיות בעליל? למשל: כמה מציאותי לשהות בארון קבורה מלא תולעים או לקפוץ בין שני גגות משאיות נוסעות בשביל קצת כסף? כמה מציאותי להגיע לטירה ולבחור את אביר חלומותיך מתוך 15 שנבחרו, כאשר גם את וגם המיועדים נראים כמו ברבי וקן, בשביל "קצת" כסף (מיליון דולר זה הרבה או מעט?)? כמה מציאותי שחמישה גברים בעלי נטיות מוצהרות יגיעו משום מקום בפתאומיות ויסדרו לך את החיים ממסד עד טפחות (הלוואי עלי אמן!
)? אבל! וזה אבל גדול - חלקן תכניות אימון נהדרות! (חוץ מזאת עם התולעים...). תכנית אימון חביבה אך שטחית: דוגמנית העל הבאה, בהנחיית טיירה בנקס. תכנית אימון מעניינת ומשעשעת: חמשת הגייז המופלאים. תכניות אימון מדהימות בערוץ 8: * טניה הפסיכולוגית מדריכה הורים דרך האזניה, כיצד לשפר את הקשר עם ילדיהם ואת התנהגות הילדים. * תכנית ישנה אך נהדרת: במשך חודש אדם לוקח על עצמו להפוך למישהו אחר לגמרי: למשל כומר שהופך למוכר מכוניות משומשות, או ספרנית ביישנית שהופכת לברמנית אסרטיבית וקולנית, ובעקבות ההתנסות משנה את חייה. בכלל ערוץ 8 מספק בזמן האחרון יופי של תכניות. בית ספר לאימון: ד"ר פיל!
מה דעתכם? האם טלויזיה, ובכלל כלי התקשורת הפופולריים, שחלקם עד רובם מקבלים יחס של בוז מצד ה"אינטלקטואלים" ה"רציניים", יכולים להוות פלטפורמה ללמידה?

כן ולא...

מכל דבר יש אפשרות ללמידה,וגם מהטלויזיה. בנושאים מסויימים הטלויזיה בהחלט מוסיפה ובמיקרים אחרים אני חושבת שנותנת אשליה. את כל התוכניות שציינת אני לא ראיתי לעולם והכן תודה על האינפורמציה אנסה השבוע להשקיע במדיה הזאת יותר (אגב באיזה יום ושעה התוכנית של פיל ?) בכל מיקרה ראיתי לאחרונה תוכנית שאין לי מושג באיזה ערוץ ובאיזה יום על בחור ששינו אותו לחלוטין באימון מבחינת אופי לבוש התנהגות. בלשון המעטה ממש לא אהבתי !!! לדעתי ממש לא מציאותי וברור לי שהוא אישית לא הרגיש טוב עם התדמית שיצרו בשבילו. באימון אני מנסה להעצים את העוצמות של המאומן ולא לשנות אותו..... שבת שלום לכולםםםםםםםםםםםםם

למעלה