הגיוני? לדעתי ממש לא!

chenshotokan

New member
הגיוני? לדעתי ממש לא!

מצורפת כתובת של עצומה שמטרתה להפנות את 100,000,000 !!! (כן!!! מאה מיליון!!!) השקלים שמיועדים להתבזבז על חגיגות ה-60 של מדינתנו למטרות חשובות, צודקות וערכיות יותר. לא חראם לשפוך את כל הכסף הזה על זיקוקים ? להקות מחול ? ומקורבים למיניהם ? טיפלו כבר בכל החולים, הרעבים והאומללים ? תקדישו חצי דקה ותחתמו http://www.atzuma.co.il/petition/ronavni/1/0/1/ שיהיה יום עצמאות שמח

sitvaniyot

New member
ממש עולם שלישי

כשטיילתי בקמבודיה אחת הארצות העניות ביותר בעולם, היה חג המים, כמה כסף הוציאו על שלושת חמי החג הזה,תצוגות אור וחושך זיקוקים וכו.. וברחובות שכבו הרעבים, והילדים חיים שם משירותי מין לפדופילים.

shoom12

New member
זה לא כזה הרבה כסף כמו שזה נשמע לכם

היי בחרתי הפעם לכתוב את דעתי .. 100 מליון ש"ח נשמעים לנו המון המון כסף, אבל לא כך ברזולוציה של המדינה. אני חושב שדווקא חשוב שהמדינה תדע לחגוג את יום חגה. לא הכל מושלם, עוד יש המון מה לעשות, אבל מותר פעם בשנה לפרגן לעצמנו על כל מה שכבר עשינו וכל מה שהשגנו. וההשגים רבים הם. סתם נקודה אלטרנטיבית למחשבה. יוסי.

אם אני זוכרת הנכון התקציב קרוב ל-140 מליון

הייתי מעדיפה לראות את הכסף הזה מושקע היכן שצריך, וצריך: חינוך/בריאות/עוני/קשישים/ביטחון להמשיך? התקציב הזה איננו קשור לתקציבים שמקצות הרשויות המקומיות שבהן חוגג כל העמך. התקציב הזה הוא ראוותני ומוגזם ומיועד לפוליטיקאים ולבעלי ההון בלבד! למה מקצצים בקצבאות השונות ובמשרדי הממשלה השונים, על מנת לבזבז במקום אחר? זה בדיוק כמו הדיון שהתקיים כאן בפורום לגבי ימי הולדת לילדים, תקציבים מפוצצים מול מסיבות צנועות ומוצלחות לא פחות. זו דעתי בכל אופן.

goldy

New member
יותר זול להחליף פתק

מי יחתום על העצומה? אלו שהצביעו לח"כים שהחליטו לישפוך את הכסף על זיקוקים? המצביעים באמת חושבים שאים ישתלו זית יצמח מנגו?

בואו ניקח את הדיון הזה צעד אחד קדימה

מה כל אחד עושה? ואני לא מדבר על חתימה לעצומה או שלא אלא איך היה נוהג כל אחד לו הוא היה המחליט היחיד? או מה הוא עושה במשפחתו?. תעמידו את עצמכם כמשפחה צעירה עם משכנתא וחובות, חוסר פנסייה לעתיד.... האם הייתם מבטלים יום הולדת לילדכם בני השנתיים, לא אופים עוגה? לא קונים מתנה? בלי בגדים יפים? כי יש צרכים חשובים יותר במשפחה כמו שאמרתי חיסכון לפנסיייה החזר חובות תשלומי משכנתא קניית תרופות? הדילמה הכן קשה והשאלה מהו הסכום הראוי להוציא מתוך סך התקציב? האם לא נוגעים בהוצאות האחרות ונוגעים רק בחגיגת יום הולדת? ונחזור למאקרו למה עצומה רק נגד החגיגות , כי אנו חוגגים יותר מידי? האם שאר ההוצאות הממשלתיות מוצדקות? האם ה"רמאות בנושא עלות תרופות מצילות חיים לא מקומם יותר? או עלות בכירים בשרות הציבורי? או........? כמו בכלכלת המשפחה, כאן נידרשת ראייה כוללת ולא נקודתית. מה דעתכם?

shoom12

New member
אריק..

אני איתך. :) הוצאת לי את המילים מהפה. אני אגב, מאוד אוהב את המדינה, ומאוד מחכה לחגוג עם כולם ביום העצמאות. אני לא חושב שצריכים סתם להוציא כסף, אבל באמת מותר לחגוג פעם בשנה על הניסים והנפלאות שחוללנו.

chenshotokan

New member
לא טוענת שאסור לחגוג או לוותר על החגיגות

אך הסכום ממש מוגזם. וגם לא טוענת שזה הדבר היחידי שצריך לשנות.... ברור שיש עוד הרבה דברים... אבל עם כל הזמן נגיד למה דוקא כאן לחסוך הרי יש המון דברים שאפשר לשפר, ולא נעשה כלום עקב כך, תחשבו לאיזה מצב נגיע? לדעתי המדינה יכולה לחגוג בצורה מהממת גם בהרבה פחות. וכמו שהיו כאן שירשורים לגבי חתונה ראוותנית וימי הולדת... מה השוני כאן?

chenshotokan

New member
בו נקח את אותה משפחה צעירה עם משכנתא

וחובות, חוסר פנסיה לעתיד, האם היית מייעץ לה כחלק מאותה חגיגה לטוס למקום הכי יקר לחודשיים ? ולבזבז שם כאילו אין מחר? בשבילי ה 100 מליון ש"ח זה בדיוק זה. או שהיית מייעץ לה לחגוג אך בצורה סולידית לקנות עוגה, לקנות מתנה נחמדה, לקנות בגדים אך לא כאלו שבגללם למחרת לא יהיה למשפחה מה לאכול במשך כמה שבועות..

לא מדובר על ביטול אלא על הקטנת הסכום

בהחלט חייבים לחגוג אבל למה חייבים לחגוג ב-140 מליון ש"ח, מה קרה אי אפשר ברבע מהסכום. ואני מזכירה לכם שוב שלא מדובר בתקציב שמיועד לחגיגות ברחבי הארץ אלא רק לאירוע המרכזי בירושלים. מה שאתה אומר נוגד לגמרי את כל כללי המשחק- אנחנו לוקחים הלוואות עתק מהאמריקאים ומבזבזים אותם על מופעי ראווה. זה בדיוק כמו שאותה משפחה שאתה מתאר שנמצאת בחובות תיקח עוד הלוואה רק לצורך מסיבת בר מצווה גרנדיוזית. אם אין- חוגגים בצניעות!

הבהרה שלי

א. לא הבעתי דעה לגבי הסכום ואני מצטער אם העברתי מסר כזה. ב. כל שכתבתי זו הייתה התרסה בכדי לעורר את הדיון ולפתוח אותו מעבר ל 140 מיליון. לגבי 140 מיליון אין לי כלל כלים לצורך ההחלטה אם זה המון ואם אפשר בפחות . לפי הדעות שנכתבו כאן הכן יש צורך לחגוג באופן מיוחד את חגיגות ה 60 שנה אך לא ברור כמה צריך להשקיע, גם אני איני יודע. בסכומים כאלו , לו קבעו מראש 280 מיליון ובעקבות לחץ חברתי היו מקצצים בחצי ל 140 מיליון הייתי מרגיש דיי שבע רצון. מה שאני רוצה להגיד שוב שאין לנו את הכלים (להבדיל מהמצב המשפחתי בו אנו שולטים בכל סעיפי התקציב) לקבל החלטה על גובה הסכום לסעיף זה. אחד הנושאים החשובים שכדאי להמליץ עליהם והם נכונים מאוד בכלכלת משפחה זה אם מחליטים על הוצאה חריגה בסעיף אחד צריך במקביל להחליט על קיצוץ בסעיפים אחרים באותו גובה בכדי להשאר מאוזנים, אלא אם זה תוכנן מראש וחסכנו למענו טרום ההוצאה.

למעלה