מידע חדש
התגייסתי לפני כשנה וחודש אז הפעם האחרונה בה נכנסתי לאתר "עולים על מדים" הייתה מ מ ש מזמן! חחח אבל נכנסתי עכשיו ולהפעתי גיליתי שינוי חיובי - כבר בדף הראשי ישנה לשונית המוקדשת למתנדבים, ובאזור זה באתר ניתן מידע רב על תהליך ההתנדבות, הן מהבחינה הרפואית והן לגבי השיבוץ. אני לא יודעת עד כמה זה חדש (שוב, המון זמן לא נכנסתי לאתר הזה), אבל זה מבורך לדעתי. לפחות שהמידע הבסיסי הזה יהיה כתוב ומצוין במקום רשמי כלשהו מטעם הצבא... אין ספק שזוהי התקדמות כלשהי. אז לעניין... כתוב שם, בפרק השיבוץ, את המשפט הבא - "המתנדבים אשר אושרו לגיוס ירואיינו בתא מתנדבים ע"י קצינת מתנדבים, יקבלו 4 אפשרויות שיבוץ אותם עליהם לדרג את עפ"י סדר עדיפותם,לאחר קבלת הדירוגים, המתנדבים ישובצו
ללא ראיון ביחידה אלא על בסיס הראיון שהתקיים בתא מתנדבים, ראיון יתבצע כחודש לאחר שתיקו של המלש"ב הגיע לתא מתנדבים, ישנם מקרים בהם מלש"בים יישלחו לראיון ביחידות בנוסף לראיון אותו יעברו בתא מתנדבים". בכל מקרה, תמיד רצוי לנסות לבקש ראיון ביחידה עצמה, מהסיבות שכבר ציינתי. אני יכולה לומר שהראיון והביקור ביחידה שלי רק העלו לי את המוטיבציה לשרת בצבא וביחידה עצמה בפרט ולא שהיו לי חרטות בנוגע להתנדבות, אבל השלב הזה רק הוסיף לתחושת הביטחון שלי בהחלטה שעשיתי - הגעתי ליחידה מדהימה.
חפרתי קצת, אבל שוב... לדעתי זה חשוב לראות את המקום ואת האנשים לפני, וזה אחד מהיתרונות שיש לנו בתור מתנדבים, אז לנסות לא יזיק.