הגיוני להתקבל לתפקיד בלי ראיון

הגיוני להתקבל לתפקיד בלי ראיון

באותה היחידה? אף אחד לא מזמן אותי לשום מקום
כבר מיליתי מנילה מזמן

barrelia

New member
אני חושבת שזה תלוי באיזה תפקיד

יש תפקידים שדורשים מיון כמו מודיעין ויש כל מיני תפקידים כלל צהליים שלא..

נ ו ע ה 12

New member
ובכל אופן, אם לא מיון אז לפחות ראיון,

עם המפקד העתידי או משהו בסגנון... אל תיקח את זה כמובן מאליו - תנסה להתקשר לתא מתנדבים (עם כמה שלא פשוט לתפוס אותם) או ליחידה עצמה ולברר שאתה אכן מיועד לשם

on and on

New member

הם ממש עושים בעיות

זה שאחראי עלי בתא אמר שהוא בקשר עם הבסיס ומחכה לתשובה עם הם רוצים אותי.. הגיוס עוד שבוע וחצי מתי הם רוצים שאני יעשה ראיון?
אני שומעת על מךא שכבר התראיינו ביחידות או התקבלו ואני מרגישה שנפלתי בין הקרשים אבל אני באמת מתקשרת כל כמה ימים

DreamOn1245

New member
תראי

אותי הביאו ליחידה שלי תוך שבוע וחצי, כך שממש לא הכל אבוד. אם הם באמת רוצים אותך אז הם יוכלו להביא אותך עד הגיוס בלי שום בעיה.
מה שכן, אל תלכי לשום מקום בלי שעברת ראיון (לא מדבר על מיונים וכאלה, אלא על שיחה עם המפקדים, שיראו לך את המקום ואת התפקיד) כי 2 שורות מילוליות על התפקיד ממש לא משקפות באמת את העבודה, ולהתחיל לעבור מקום באמצע השירות זה סתם טירטורים מעצבנים (מניסיון).

ואם לא נותנים לי? לדרוש?

יש דבר כזה להגיע לבסיס לפני הגיוס? חח בחיים לא שמעתי על זה

DreamOn1245

New member
ברור

אצלנו כל מתנדב שמגיע מגיע לריאיון קודם לראות את המקום, אם לא נותנים לך אז תגידי יפה שלום, יש מספיק מקומות שירצו אותך (בתכלס כל מקום ירצה אותך, את לא תופסת תקן) ואת יכולה להדפק אם תגיעי ליחידה בלי לראות את המקום קודם..

הבעיה שאני מפחדת שידחו לי תגיוס עוד :/

זה עוד שבוע וחצי ועוד לא ענו לי מהיחידה אפילו.
מה יש להם להתלבט כבר??

נ ו ע ה 12

New member
בטח, בראיון...

אחד היתרונות בלהיות מתנדב.

אני הייתי בראיון אצל מפקד הגף שלי (ראיון, הסבר על אופי היחידה ואופי השירות בה באופן כללי, היכרות עם האנשים, סיור בכל המחלקות ביחידה...) בדיוק 21 ימים לפני הגיוס. זה היה ככה - יום רביעי הייתי שם לראיון, יום רביעי שאחריו הייתי בתחקיר ביטחוני ושבועיים ויום אח"כ התגייסתי. על היחידה והתפקיד שמעתי ל ג מ ר י במקרה ובעצמי ניסיתי לקבוע לי ראיון לשם (ע"י יצירת קשר עם מש"ק מתנדבים בחיל האוויר). כבר היו מקרים מהירים כאלה, הכל אפשרי... אבל באמת שאל תלך למקום מסוים מבלי לעבור ראיון - גם כדי לוודא שהמפקדים העתידיים באמת מכירים אותך ורוצים אותך, ושלא סתם יתאכזבו ממך וירצו להעיף אותך חודש אחרי... כנ"ל לגבייך - שאתה לא תתאכזב, שתכיר את מקום העבודה ואת אופי התפקיד. ממש כמו עבודה באזרחות, רק שזה בצבא. :)

נ ו ע ה 12

New member
מידע חדש

התגייסתי לפני כשנה וחודש אז הפעם האחרונה בה נכנסתי לאתר "עולים על מדים" הייתה מ מ ש מזמן! חחח אבל נכנסתי עכשיו ולהפעתי גיליתי שינוי חיובי - כבר בדף הראשי ישנה לשונית המוקדשת למתנדבים, ובאזור זה באתר ניתן מידע רב על תהליך ההתנדבות, הן מהבחינה הרפואית והן לגבי השיבוץ. אני לא יודעת עד כמה זה חדש (שוב, המון זמן לא נכנסתי לאתר הזה), אבל זה מבורך לדעתי. לפחות שהמידע הבסיסי הזה יהיה כתוב ומצוין במקום רשמי כלשהו מטעם הצבא... אין ספק שזוהי התקדמות כלשהי. אז לעניין... כתוב שם, בפרק השיבוץ, את המשפט הבא - "המתנדבים אשר אושרו לגיוס ירואיינו בתא מתנדבים ע"י קצינת מתנדבים, יקבלו 4 אפשרויות שיבוץ אותם עליהם לדרג את עפ"י סדר עדיפותם,לאחר קבלת הדירוגים, המתנדבים ישובצו ללא ראיון ביחידה אלא על בסיס הראיון שהתקיים בתא מתנדבים, ראיון יתבצע כחודש לאחר שתיקו של המלש"ב הגיע לתא מתנדבים, ישנם מקרים בהם מלש"בים יישלחו לראיון ביחידות בנוסף לראיון אותו יעברו בתא מתנדבים". בכל מקרה, תמיד רצוי לנסות לבקש ראיון ביחידה עצמה, מהסיבות שכבר ציינתי. אני יכולה לומר שהראיון והביקור ביחידה שלי רק העלו לי את המוטיבציה לשרת בצבא וביחידה עצמה בפרט ולא שהיו לי חרטות בנוגע להתנדבות, אבל השלב הזה רק הוסיף לתחושת הביטחון שלי בהחלטה שעשיתי - הגעתי ליחידה מדהימה.
חפרתי קצת, אבל שוב... לדעתי זה חשוב לראות את המקום ואת האנשים לפני, וזה אחד מהיתרונות שיש לנו בתור מתנדבים, אז לנסות לא יזיק.

nitz94

New member
גם לדעתי רצוי להשיג ריאיון ביחידה עצמה

צריך לזכור ששתי שורות יבשות על תפקיד מסוים לא באמת מתארות אותו וגם לא מראות איך המפקדים, האווירה, המקום והאנשים. ברור שעדיף לראות את הסביבה לפני שמתחייבים לתפקיד... אבל זה לא תמיד מתאפשר.
נועה, אומנם המידע שצירפת כבר לא רלוונטי עבורי, אבל מעולה שיש אותו! לא הייתי ערה לו. תודה

למעלה