הגיוני שפריפ היה מושפע משוסטקוביץ'?

InMyTree

New member
הגיוני שפריפ היה מושפע משוסטקוביץ'?

שמעתי עכשיו את כל הString Quartet השמינית של שוסטקוביץ' בC מינור ואני מצליח למצוא איזשהו דמיון עם שירים של קרימזון כמו Fracture או Providence שאלה שירים שהייתי שומע ומתבאס אבל מעוד ועוד שמיעות גם התחלתי להבין יותר את השירים ומשמיעה של שוסטקוביץ' אני לא יודע באיזה אופן אני מוצא את הדמיון, אולי האפלה.. מישהו חושב כמוני?

elad15295

New member
כן!

זה בדיוק מה שאמרתי לעצמי כששמעתי את רבעיית מיתרים מס 14 של שוסטקוביץ' לדעתי יש הרבה קטעים של שוסטקוביץ' שמזכירים את קרימזון אני לא יודע להסביר אבל האפלוליות והקצב הפנימי דומה מאוד חשבתי שאני הוזה אם כבר דמיון מודרך- לדעתי אופת' מזכירים את שוברט בעלמה והמוות ורוזמונדה, משהו במלודיות השוצפות. (אבל זו באמת יצאה מוזרה שלי...)

אגב שוסטקוביץ

מסתבר שהמוסיקה אצלו היתה ממש מחלת עצבים. אסביר: במחלת העולם השנייה הוא חטף רסיס במוח. מאז האירוע, הוא החל לשמוע מוסיקה במוחו בכל פעם שהיה בתנוחה מסוימת. המוסיקה רדפה אותו, הוא כתב מה ששמע, וכך הפך למלחין פורה כל כך. יש מצב שזו תופעה נוירולוגית ש"חולים" בה מלחינים נוספים.

שבליאל

New member
קראת את "מוזיקופיליה" של אוליבר סאקס?

ספר שאפשר למצוא בכל חנויות הספרים שמספר על הרבה מאד מקרים אמיתיים של תופעות נוירולוגיות חריגות שקשורות במוזיקה, גם מקרים כמו של שוסטקוביץ'.

בדיוק, זה משם

קראתי את זה לראשונה שם, ואז מצאתי עוד חומר ברשת. מסתבר שהציעו להוציא לו את רסיס המתכת מהראש, אבל הוא לא רצה כי פחד שהמוסיקה תפסיק להופיע.

InMyTree

New member
מחלה נוירולוגית נחמדה אבל

הכל תלוי בסוג במוזיקה שנתקעת לך במוח, אני אסביר - אם שמעת על ליידי גאגא וזוועות דומות (אם לא תכתוב באנגלית את השם ביוטיוב אני מבטיח שתמצא) לא היית רוצה שמוזיקה כזאת תשמע בראש. אישית הייתי שם קץ לחיי.

אפשר לחיות עם זה

ולראיה - מחלה נוירולוגית נפוצה הנקראת גלגל"צ: מעטים מתאבדים בגללה, למרות שהיא בלתי פוסקת ומקיפה אותנו.

למעלה