הגיטריסט של פינק פלויד

יואב Z1

New member
הגיטריסט של פינק פלויד

אני לא יודע איך קוראים לו אבל הוא דיי טוב.. מה לדעתכם השיר שהוא מנגן בו הכי יפה ונותן סולו טוב??

oneman2

New member
דייוויד גילמור

לדעתי השיא שלו הוא Sine on, בעיקר- החלק השני (קטע הגיטרה הראשון). אחר כך אקוז, comfortably numb וטיים, שקשה לי להחליט מי מבניהם יותר.

The Walrus

New member
לא??

לך תשמע אותו שוב, הסולו הזה הוא גאונות לשמה. יותר טוב מהסולו בshine on לדעתי (למרות שהוא לא עובר את ארבעת התווים ההם).

MilkShack

New member
טיים באמת לא כזה..

הוא מתאים כמו כפפה ליד לאווירה של השיר.. ויחד עם כל האפקטים בכלל נשמע כאילו מוציאים צלילים על טבעיים מהגיטרה, אבל אני יודע לנגן את הסולו הזה ועוד רבים של דייויד.. והוא באמת גדול אבל לא כזה גאונות לשמה

The Walrus

New member
"אבל אני יודע לנגן את הסולו הזה" -

מה הקשר?? לא צריך להיות גיטריסט ענק בשביל לנגן שום סולו של גילמור, מבחינת טכניקה. אבל מבחינת רגש? אני מעולם לא ראיתי אף גיטריסט שהצליח. ובמקרה של time - אפילו גילמור עצמו לא מצליח לשחזר את האיכות של הסולו המקורי, בכל ההופעות של השיר שאני שמעתי. העוצמה שבו, המלודיה שלו, האווירה... הכל פשוט מדהים. אחד הסולואים החזקים ביותר שלו.

oneman2

New member
לא, דווקא לא

סולו(אים) יפה(ים), אבל לא עד כדי כך (לדעתי).

No Face No Name

New member
ואיך אפשר לשכוח...

את הסולו ב-Have a Cigar? אחד מהסולואים האהובים עליי.

MilkShack

New member
שמעו דייויד תותח, אין לו סולו וחצי

יש המון סולואים, אבל גדולה בקנה מידה היסטורי ועולמי זה באמת סולו כמו קומפרטבלי נאמ, או עבודה מעולה כמו בשיין און.

The Walrus

New member
כן, ברור,

ואיך אפשר לשכוח את הסולואים ב: On The Turning Away High Hopes On an Island Money Echoes Fat Old Sun Marooned The Blue Dogs Pigs (3 Different Ones) Callestorizon Mother Another Brick In The Wall, Part 2 Hey You The Final Cut והרשימה נמשכת ונמשכת... מה שניסיתי להגיד זה שיש לו עשרות סולואים טובים, אבל יש כמה באמת יוצאי דופן, ולדעתי הם אלה: Comfortably Numb Shine On Time On an Island On The Turning Away (הגירסה מpulse). לדעתי אלה חמש הגדולים האמיתיים שלו. אבל כל אחד והבחירות שלו...

CrazySheep1

New member
הבזק! חחח

אולי נעשה משחק הסולואים של גילמור, כמו עם האלבומים, עד שבסוף יבחר הסולו הטוב ביותר.

wish i was here

New member
כן הוא טוב

הוא לא האהוב עליי(זה משתנה כל הזמן,כרגע אני מאד אוהב את פרושיאנטה),אבל הסולו בhigh hopes הוא לדעתי הטוב ביותר של גילמור

למעלה