הגיל הרך - האם נושא השואה

שמשון הגיבור, אין כמוך !

עד עתה ידענו שהנך חכם. מסתבר שיש לך שרירים ואתה גם גיבור. "לתפארת ישראל", כפי שאומרים אצלנו.

ומבחשבה נוספת...

האם אבירן הוא חריג? האין הוא משקף את גישתם של חלק מעולי המזרח? "השואה אינה שלנו" שמענו. בעוד השואה היא עצם מעצמותינו, לגביהם זה סיפור במקרה הטוב וקצת פחות אשכנזים במקרה הגרוע. שלא לדבר על כך שאין להם כל יחס לתרבות שהוכחדה. פוליטיקאים דאגו לפצל את העם הזה וזהו פרי הבאושים שמלווה אותנו כל העת. "אח ואחיותי" צרח לרמקול אותו פוליטיקאי שהשתולל אח"כ בככרות הערים. צריחות אלה זעזעו אותי. הן הזכירו לי מישהו אחר שצרח לרמקולים. ואלה התוצאות.

schlomitsmile

Member
מנהל
גם אותי זיעזעו הצרחות האלה מאותה סיבה. אבל לא נראה לי נכון למהר ולמנות את אבירננו לנציגו של מישהו. אני מכירה הרבה מזרחיים (אגב- מי אמר שא' מזרחי? וגם אילו היה, הוא לא העניין) שמכבדים מאד את זכר השואה, גם אם לא נגעה במשפחתם, ויש גם כאלה שהיא כן נגעה במשפחתם. היתה לי חברה מזרחית, שלא יכלה להרדם בלי אור קטן, כי החושך הביא לה סיוטי שואה, והקשר היחיד שלה לעניין היתה יהדותה וכל מה שנחשפה אליו בעניין, כילדה ישראלית. אז אני מניחה שתגובתה היתה בקיצוניות אחת, בשניה תגובתו של אותו יהודי ממוצא פרסי שמובחרת סיפרה עליו, ובאמצע, רוב המזרחיים, שזוכרים, מכבדים, חלקם נרגשים למשמע עדויות וסיפורי-שואה מצמררים, ורוב הזמן הנושא לא מעסיק אותם; וזה אך טבעי.

schlomitsmile

Member
מנהל
ועוד משהו- כחיילת, הייתי מורה לחיילים המכונים (בטעות) 'נערי רפול'. למעט אחד, כל תלמידיי היו מזרחיים. בשיעור היסטוריה על השואה הראיתי גם מפות בהן היו מסומנים מחנות ריכוז בצפון אפריקה, רשימות בהן מנו הנאצים את כלל יהודי העולם- כולם מתוכננים לשמד. כל זאת, בנוסף לסיפורי עדות אישיים ולביקור בלוחמי הגיטאות. אני מעזה לומר, שעיניהם נפקחו, הם הבינו ש"זה שלנו". הניכור שחשו בעבר, שהיה חלק מהניכור הכללי שלהם כלפי החברה (מדובר כאמור לא בבחורים מזרחיים גרידא, אלא בחתך סוציו-אקונומי מסויים), החל להתפוגג. נראה לי, שאם נושיט יד, נקדם את התפוגגות אותו "שד עדתי" יותר מאשר אם נתמקד בכעס ובעלבון שאנו חשים, כשאחרים מבזים את זכר שרופינו.

"חלק מעולי המזרח" כתבתי

וחדבר,לדעתי, נכון. אין ולא היתה לי כל כוונה להכליל או לדחות מישהו. אגב, ידידי הטובים ביותר נמנים על עולי המזרח.

kutz2

New member
הוא לא טיפש הוא אנישמי

כמוהוא לא צריכים פה שיחזור לאמריקה וירקב שם.

אבירן אני לא שייכת לפורום הזה אבל

נכנסנו לקבל עזרה ואני לא מבינה את העקשנות שלך לכתוב הודעות חסרות טעם! מי זה מישהו אחר? אתה לא יהודי? אתה מאלה שחושבים שהעולם התחיל ביום שנולדו?האם עצרתה פעם לחשוב על גודל האסון מימדיו לכל העם היהודי על כל תחומי החיים לדורותיו ? אתה יודעה מה , אפילו מהאנושות כולה נמנעו אנשים מבריקים שיכלו לעשות עולם טוב יותר דבר נוסף, אם השורשים שלך לא מעניינים אותך לפחות תכבד קצת את האנשים שכותבים כאן, את בני גילך שאתה מוציא להם שם רע ואת עצמך כי אדם ללא שורשים חסר עתיד. בדרך כלל אני אדם מאוד סובלני אבל אתה עובר באופן שיטתי על קוים אדומים.

אבירן171

New member
אתה מדבר ככה רק כי אתה מכיר מקרוב

אל תשכח, אומנם סבי ורבי סבי היו בזמן השואה, אך הם לחמו לצד הכוחות האמריקאים בתוך חיילים ומתו למען מטרה זו וקיבלו את ההוקרה לכך מהקונגרס. לא ולמשפחתי אישית אין שום קשר לשואה אלא יותר למלחמת העולם עצמה. אולי זה הסיבה שזה לא נושא הכי קרוב אלי ואני מדבר ככה, אולי אני מדבר ככה גם מסיבה אחרת של ראיה פחדנית של אחרים. ובשבילי, יהודי הוא כמו נוצרי וכמו אפריקאי וכמו כל יצור חיי אחר כולל חייה, אני מסתכל על כל מה שחיי כשווה, ואם אתה אומר לי כמה יהודים מתו בשואה, אני יכול להגיד לך אותו דבר על הרוסים, ועל כל החיילים שמתו לחינם, אבל כל החיות שנהרגו מבלי שבכלל ידעו על קיומה של מלחמה או לקחו בה חלק וכל מה שרצו זה לחיות. בניגוד לרוב האנשים בישראל, אני לא מתייחס לנוצרים ו\או למוסלמים כעל אנשים מפגרים עם אמונות מפגרות ולא מנסה לגרור אף אחד לדת(אני בעצמי לא דתי אבל לא אגיד את הדת שלי כדי לא לגרור מהומות). אבירן..

זו אמא של תומר ולא תומר!!

אני לא חושבת שיש אנשים טובים יותר או פחות לפי מוצא או גזע , אבל אני יודעת לאן אני שייכת. השואה לא פגעה במשפחתי כי הם ברחו בזמן ! רק שתדע , אני גדלתי באורוגואי והורי החליטו לעלות לארץ כי היה שם גל של נאונצים שהורי ראו בהם איום מעבר להיותם ציונים. המדינה שאתה משמיץ והעם שאתה מזלזל בו הם הגב שלך לתמיד ובכל מקום בו תבחר לחיות. וביחס לתומר אם יורשה לי - הוא מכיר את הנושא רק מתוך סקרנות ועיניין והרבה גאווה וכבוד לשורשיו. יעל

אבירן171

New member
טוב שבארצות הברית הורשה

להרוג נאו נאצים\ אנשי KKK(עדיין היום מקבל פרס גדול מי שמסגיר אחד וקטן יותר למי שהורג אחד)\ קומוניסטים(בהם ההמשלה טיפלה בעיקר. ראו ערך "מאקרטיזם"). מי שהרג אחד מהם לא הורשע ואף בית המשפט ניסה להעלים עין והרבה פעמים הוצאו אנשים שהרגו כאלה חפים מפשע על ידי חבר המושבעים. בישראל לעומת זאת, לא היה זמן לזה וגם כשהיה היית נחשב רוצח או אפילו לא כי לא היו אמצעים. הייתי מעדיף למות בניסיון להרוג את מי שמנסה להרוג אותי מאשר לתת לו את העונג בזה שהוא הצליח להבריח אותי מאדמתו. אבל זו רק דעתי. והם לא הגב שלי בכל מקום, בהיותי כזה הרבה פעמים ניסו להחזיר אותנו בתשובה, ולמזלנו, מפני שאנחנו חיים בארצות הברית, אפשר לתבוע ולהרוויח מספיק כסף ולהכניס את הדוס לכלא למספיק זמן וככה עשינו לכמה. אחרי הכל, אסור להכריח ואסור לדרוש ממישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה אלא אם ניתנה הוראה מפורשת מהממשל(במקרה הזה הכוונה לממשל ארצות הברית ולא ארץ מסויימת). רוצה עוד דוגמה? קחי את בית המשפט העליון הדפוק של ישראל, הם טעו בנושא "איוון האיום"(לא הצאר הרוסי אלא זה מטרבלינקה) והוא מצא מקלט בארצות הברית ששם גילו את זהותו והוא גורש למרות הידיעה שהוא ימות באוקרינאה(המקום היחידי שהיה לו בו אזרחות), מה שבישראל, בגלל הרחמנות לא היו עושים. אומנם הוא קיבל עונש מוות, אבל בית המשפט העליון הישראלי ביטל אותו. אבירן..

"בית הנשפט העליון הדפוק"

לא אכנס לשאלה מי דפוק, אך כדי לשמור על כבודו של פורום מיוחד זה, נראה לי שראוי שההנהלה תיכנס לפעולה.

אבירן171

New member
אני לא היחידי המודע בזה

אם אתה רוצה, אני אביא לך עצומה חתומה של 10,000 איש שאומרים אותו הדבר וקוראים לפירוקו. רק תגיד, תיתן לי שבוע ואני משיג לך את העצומה. אבירן..

אבירן171

New member
בנוסף

אני אמרתי את מה שרוב העם הישראלי חושב על בית המשפט העליון ועל בתי המשפט בישראל. אומנם אמרתי את זה ככה, אבל אני מבטא את תחושתו של רוב העם, ואני גם בטוח שאת שלך. אבירן..

מזמן לא קראתי כל כך הרבה שטויות

אבירן הפורום שלנו כותב רק על השואה של העם היהודי, אנו לא מתעסקים עם אסונות של עמים אחרים אפילו שקרו, אם כותבים במינון מסויים אפשר לקבל. נראה לי שאתה לא מתאים לפורום שלנו ופוגע ברגשות חברי הפורום. הודעות שהן מרגיזות או שטויות ימחקו מיידית.

אבירן171

New member
אם לא קראת כל כך הרבה אז הגיע הזמן

לראות עולם. אתה לא יודע מה חושבים. וגם אם כן, מי אתה חושב שעתיד לנהל את ישראל?! מי שאתם קוראים להם ילדים, וכל אחד מאלה(אפילו בגילאי 17-21) רוצה להיות דיקטטור אחרי שהוא רואה את הכוח שיש לאחד כזה. כל אחד רוצה שמה שהוא יאמר יעשה, לנוער של היום אין זמן לשטויות ו"חפירות". ותאמין לי, עם כל הרוסים שבאים, אתה יכול לשכוח מלהזכיר את השואה בעוד 10-15 שנה(אם ישרוד העולם עד אז). אבירן..

תניח לנו לטפל בעצמנו

את העולם הגדול ראיתי לפני שנולדת. הייתי בפגישות וקורסים עם בני עמים אחרים. הם כבדו את השואה ואת העם היהודי הרבה יותר ממך. אין לך שום זכות ולהטיף מוסר כאן בפורום, הנח לנו.

"הרוסים"

הם כנראה חורים לך ולשכמותך. "רוסי" היה מתבייש לכתוב הערות ברמה שלך. ולידיעתך: השואה פגעה ב- "רוסים" ומשפחותיהם לא פחות מאשר באחרים.

schlomitsmile

Member
מנהל
גרשון וכולם, ../images/Emo91.gif יעשה כמובן כל אחד כרצונו, אבל נראה לי שאין תוחלת לדיאלוג עם הבחור, הוא אינו מעוניין להקשיב ונמנה על סוג האנשים שבעלי אומר עליהם- הוא לא רק יודע הכל, אלא גם יותר טוב. כיון שחוץ מלהעכיר את רוחנו אין לו מה לתרום כאן, המלצתי היא להמנע מלקרוא או לפחות מלהגיב לו. כל תגובה לדבריו, מולידה עוד אימרות שפר מאוצרותיו, ואלה, כאמור, תרומתם היחידה היא העכרת רוחנו.

למעלה