הגיל והדרגה

הגיל והדרגה

רציתי לשאול אתכם כמה שאלות במידה ותוכלו לענות לי. דברתי עם אנשים רבים ורובם לא יודעים או לא מבינים ולכן בד"כ אני מקבל כמה תשובות שונות המלוות ב"אבל אני לא בטוח כי זה לא ממש קשור אליי". אז ככה... הפרופיל שלי הוא 21 רפואי, יותר נכון נמצאתי לא כשיר לשירות בטחוני עקב המלצה של ור"ם ולכן אני מניח שזה הפרופיל שלי. אני מאוד רוצה לתרום למדינה אבל אני מאמין שיש דרכים לתרום ביעילות רבה יותר מאשר להתגייס בגיל 18. עד איזה גיל אפשר להתגייס? באחד המאמרים פה קראתי עד 21 אבל המד"נית בבית-ספר אמרה שבנים יכולים עד גיל 30. רציתי להיות בטוח... דבר שני, באיזו דרגה יגייסו אותי? מהם הסיכויים להגיע לקצין וכמה מהר? האם תואר ראשון או שני יעזרו? תודה :)

אקדמאי הוא קצין.

ברגע שאתה מסיים תואר ומתגייס אתה מוגדר כקצין מקצועי אקדמאי. גם בלי קורס קצינים. עם זאת הדרגות שונות. ארונות שטוחים. יש עוד המון הבדלים אבל התקן הוא של קצין.

כל אקדמאי?

הבנתי שחייבים לחתום קבע? אפשר ללכת לקורס קצינים בשביל לעבור לדרגות הקצונה הרגילות? (למרות פרופיל ה21)

בגיוס האחרון

היה בחור בן 24 שהתגייס. 21 זה בטוח מעל זה..תתקשר לאחראית מתנדבים ותשאל, זה הכל. אבל כשאתה מתגייס בגיל 19 כולם בגיל שלך

hlvo

New member
לגביו...

יש לו גם תואר.. ואני בספק אם מחשיבים אותו כקצין עכשיו. עכשיו שאני חושב על זה, יש איתנו בעובדי רסר אחד שסיים תואר ראשון במתמטיקה ושוב, לא חושב שמחשיבים אותו כקצין (לא שהוא\אני יודע). (דורון, אתה בטוח?)

אולי הוא לא רצה לחתום קבע

שמעתי על מישהו שבא עם תואר ראשון, הציעו לו להפוך לקמ"א בתנאי שהוא חותם קבע אבל הוא סירב ולכן לא הפך לקצין. לא אכפת לי לחתום קבע, אני רק תוהה אם במידה ואני אסכים לחתום בטוח אהיה קצין.

האמת שאני לא בקיא בזה עד כדי כך...

אני יודע שמי שיש לו תואר ומוזן לו במחשב התואר יכול לשרת בתקן של קצין. אם יעבור קורס קצינים, הארונות השטוחים יגדלו
.

tty2

New member
קצת סדר....

בעקרון, עפ"י חוק, ניתן לדחות את הגיוס ולהתגייס עד גיל 30 ובתנאי שהגיוס נדחה מסיבות מוצדקות כגון : שליחות של ההורים בחו"ל, לימודים אקדמאים וכו'. ברמת העקרון ניתן לדחות גיוס רק (!) אם התואר אותו אתה לומד נחשב לתואר נדרש בצבא והצבא "ירוויח" מכך שידחה לך את הגיוס כדי לאפשר את לימודיך. למשל, אם אתה לומד רפואת שיניים, ואחרי הלימודים תתגייס ותהיה רופא צבאי, הצבא יכול להרוויח מזה משהו... זה לא משהו שנתון לשיקולך והצבא יכול להחליט שיש לו מספיק אקדמאים בעלי תואר במקצוע זהה לשלך ולכן לגייס אותך בזמן. לגבי הדרגות : אדם שסיים תואר אקדמאי מוכר ונצרך בצבא, מקבל דרגות קמ"א (קצין אקדמאי) הדרגות נראות כמו דרגות קצונה רגילות (סג"מ וסגן) רק שהן שטוחות. קצין בדרגה הזו, יקבל סמכויות זהות כמעט לקצין רגיל מבחינת סמכויות הפיקוד אבל נדמה לי (וזה אני לא כל כך זוכר) שיש פער גדול בשכר בין קצין לאקדמאי.

זה לא בדיוק המצב...

לא מדובר בדחיית גיוס, מדובר בכך שנמצאתי לא כשיר לגיוס ו"נזכרתי" להתנדב רק אחרי שני תארים. האם גם כאן זה ניתן לביצוע עד גיל 30? הפעם בשכר הוא לטובת הקצין? והאם ניתן ואו כדאי לצאת לקורס קצינים כמתנדב?

תשובות.

1. עתודאים מקבלים חצי שנה מענק בגובה משכורת טוראי (קרי - תוספת של 300 ש"ח ב6 החודשים הראשונים). 2. כדי שיכירו בך כעתודאי, אתה צריך לחתום 3 שנים קבע. 3. ניתן לצאת לקק"צ כמתנדב.

למעלה