הגיל לדרגה ה

הגיל לדרגה ה

שלום לכולם הייתי מעוניינת לדעת מאיזה גיל מתעמלת יכולה להתחיל להתחרות בדרגה ה' ועד איזה גיל היא יכולה להשאר בדרגה זו? שמעתי שילדה שלא מלאו לה 6 שנים (במועד התחרות) אינה יכולה להרשם לתחרות. (שינוי חדש) האם ילדה שלא מלאו לה 8 שנים יכולה להתחרות בדרגה ה (למשל ילידת אוקטובר)? תודה על המענה.

שנתונים

השנה, 2011, ילדה יכולה להתחרות בתחרות התעמלות מכשירים בנות דרגה ה', אם שנת הלידה היא אחת מהבאות: 2003,2004,2005. אין קשר לתאריך התחרות (כל עוד התחרות כמובן בשנת 2011) ואין קשר אם לילדה כבר היה יום הולדת או לא.

ede1

New member
שאלה לנועה

אם אני מבינה נכון, אז ילדה שהשנה היא בת 8, ז.א. ילידת 2003 לא תוכל להתחיל להתעמל, היא כבר "זקנה" לענף ספורט זה?

Tammie

New member
להגיד "זקנה" זה קצת יותר מדי

בכל זאת, לא מדובר פה על ילדה שתתחיל להתחרות בדרגה ב או ג. בסך הכל מדובר עדיין על להתחיל להתחרות בדרגה ה. יכול להיות שיהיה לה חסרון מסויים מול מתעמלות אחרות שזו השנה השנייה שהן מתחרות בדרגה זו. מצד שני, אם היא מאוד מוכשרת, היא תוכל להדביק את הפער.

ede1

New member
אבל היא לא תוכל להתחיל ברמה ה' בשנה הבאה

ובשביל ג' תיהיה לא מספיק טובה. האם בחלוקה לדרגות יש שיכלול הן של גיל והן של יכולת, או מדובר בגיל בלבד? איך זה במדינות אחרות?

Tammie

New member
לא הבנתי שאת מדברת על שנה הבאה

בכל מקרה- שנה הבאה היא תתחיל ברמה ד'. זה עדיין לא מופרך לחלוטין. השאלות המשמעותיות כאן היא האם היא התעמלה לפני, וכמה היא מוכשרת. הדעה האישית שלי היא שאת צודקת, השיטה בארץ היא לא אופטימלית. אני מכירה רק את השיטה בארה"ב בה כדי להתעמל ברמה מסויימת צריך לדעת לבצע אלמנטים מסויימים, כמו כן, כדי להעלות רמה, לא מספיק רק לדעת את האלמנטים, צריך לקבל מעל ציון מסויים בתחרות קרב הרב ברמה הקודמת. אני מאמינה שזו שיטה הרבה יותר טובה שמאפשרת ליותר מתעמלות להישאר במסלול התחרותי לאורך השנים גם אם הן לא יגיעו לרמה עולמית אף פעם. כמו כן, יש אפשרות לבנות מוכשרות להגיע גם בגיל מעט מאוחר יותר ולהתחיל להתחרות ואף להדביק את הפער בצורה קלה יותר. אני לא מכירה את התוכניות במדינות נוספות...

יכולה להתחיל להתעמל, לא בדרגה ה'

ילידת 2003, בשנת הפעילות 2012 תשתייך לדרגה ד'. היא יכולה להתחיל להתעמל בדרגה זו. ילדה שמתעמלת בדרגה ד', יש לה אפשרות לבצע תרגילים של דרגה ה', אך ב"תשלום" של הורדת 1.0 נקודה. נוסף על כך התרגיל של דרגה ה' מראש בעל ציון התחלתי של נקודה פחות מדרגה ד', כך שהיא תתחיל מציון התחלתי של 2 נקודות פחות משאר המתעמלות. בשל כך אין לה סיכוי לזכות בתחרות, אך היא מקבלת אפשרות עדין להשתתף בתחרות, להתנסות , לצבור ניסיון, להשתפר ולהצליח יותר בשנה הבאה. או שהיא יכולה פשוט להתחיל להתחרות בדרגה ד', אם היא מספיק מוכשרת ומסוגלת למלא אחר הדרישות של דרגה זו. כפי שנכתב בישראל אין ממש שקלול של יכולת וגיל. הרעיון בארץ הוא לאפשר גם לילדות בנות 6-7 לזכות בתחרות, והחשש הוא שאם יפתחו את האפשרות לילדות גדולות יותר להשתתף, הסיכויים שהן יזכו הם גבוהים והקטנות לא יצליחו לזכות בשום דבר. ולכן ה"פשרה" היא לאפשר לבנות בדרגה מסוימת להתחרות בדרגה נמוכה יותר אך בכל זאת בהורדה של ניקוד, כדי להבדיל אותן מהבנות שכן התאמצו והתחרו בדרגה הגבוהה יותר (לא רוצים שיקרה מצב שילדה שהתחרתה בדרגה הגבוהה תקבל אותו ציון כמו ילדה שעשתה פחות, בדרגה הנמוכה). לא בכל המדינות זה כך. לכל מדינה יש את החוקים שלה. יש מדינות שבהן יש 12 דרגות, שמתחלקות לפי רמות בלבד, יש מדינות שבהן כדי להשתתף בתחרות יש לעבור מבחן ורק מי שעוברת את המבחן זכאית להשתתף בתחרות, יש מדינות שבהן יש מספר מוגבל של ילדות שיכולות להשתתף ואז רק הטובות ביותר נשלחות, יש כאלו שבהן יש כמה מסלולי תחרות, אחד לפי גילאים ואחד לפי רמות ועוד.

ede1

New member
תודה לנועה על ההסבר המפורט.

זה אומר שכל מדינה יכולה להתאים את עיניין של תחרויות לפי צרכייה עם מגבלות מסוימות. בפיראמידה שנבנתה יש מעגל סגור ונדמה לי כי לא לטובת הענף. במצב הנוכחי השוואה בינלאומית לא לטובתינו וזה אומר כי כאשר שואלים איזה ענף יקבל יותר סיבסוד אז בוחרים בענפים אחרים, אבל ענף ספורט זה דורש השקעה במכשירים, בעולם ספורט לפי הסנדרטים, באימונים רבים. אז מה קורה? משפחה שמעוניינת משלימה את החסר. מה זה אומר? ילדות מוכשרות לא עוברות את שלב ה"תקציב". בנוסף, בתנאים הקיימים, למה לאירגון/מאמן להשקיע ב-20 בנות, כאשר יודעים כי יש 2-3 בנות שהן טובות יחסית? מה יעשו עם השאר (כאשר ברקע יש שאלה תקציבית)? ז.א. אין מוטיבציה להגדיל את כמות המתעמלות מקצועיות מ-2 צדדים! בנוסף מבנה כזה סוגר את אפשרויות להתחיל לילדות גדולות יותר מגיל 7 ואז גם אין תקציבים, הרי למה להשקיע במיעוט! תמיד אפשר להגיד שיש חוגים במתנ"ס..... אך זה לא עוזר למתעמלות שיכולות ורוצות לנסות להיות מקצועיות ולענף ספורט עצמו.

זה לא בדיוק כך

זה נכון שענף ההתעמלות דורש תקציבים גדולים, המדינה לא משקיעה בו מספיק, ומי שמשלם את המחיר אלה ההורים שצריכים לממן. כמובן שישנן ילדות מוכשרות דלות אמצעים שלא עוסקות בהתעמלות בשל סיבה כלכלית. אבל דווקא בשל כך, למאמנים ולאגודות שווה להשקיע בכמה שיותר ילדות, מכיוון שכל אחת מהן משלמת הרבה כסף. אף אגודה לא תאשר למאמן לאמן 2-3 ילדות וזהו. השכרה של שעת אולם, ציוד יקר, שעת עבודה של מאמן ועוד עולה הרבה כסף ודרושות הרבה מתעמלות כדי לכסות את ההוצאות. האגודות כמובן מעדיפות שהקבוצות יהיו כמה שיותר גדולות. זה רק מההיבט הכספי, אבל גם מההיבט הפראקטי, אם מאמן ייקח לדרגה ה' 3 בנות, בדרגה ג' לא יישארו לו בנות בכלל, מכיוון שיש נשירה ופרישה טבעית. אם הוא ייקח 20 בנות בדרגה ה', יישארו לו 15 בדרגה ד', 7 בדרגה ג', 3 בדרגה ב' ואולי אחת בדרגה בינלאומית.... שלא לדבר על ההיבטים החינוכיים והערכיים שעומדים לנגד עיניהם של המאמנים, שהרי אף מאמן לא הגיע לענף בגלל הכסף, מכיוון שלא מרוויחים הרבה כסף בהתעמלות תחרותית, ומשקיעים המון. מאמנים הגיעו בגלל חזון.

על מסלול ה"ליגה" שמעת?

ישנו מסלול נוסף להתעמלות התחרותית, והוא מסלול שנקרא פעם מסלול ליגה והיום נקרא המסלול העממי. במסלול זה הבנות מתאמנות עד 10 שעות שבועיות, ומתחרות בתחרויות המסלול העממי, שהן תחרויות ברמה די גבוהה, אבל עם דרישות קלות יותר. מסלול זה מיועד לבנות שלא מתאימות למסלול התחרותי, או מכל מיני סיבות לא מתחרות בו. היעזרי במנוע החיפוש של הפורום וחפשי על כך פרטים, כתבנו על כך הרבה.

למעלה