הגיל שאפשר להתחיל?

אבצע

New member
הגיל שאפשר להתחיל?

שלום,

מאיזה גיל לדעתכם אפשר להתחיל התעמלות מכשירים?

הילדה הקטנה שלי שתחיה, אלופת עולם בטרמפולינת מיטת הורים(*) וכבר ביצעה קפיצת סלטו 0/0 במתיחה עם בורג של 0 מעלות משולחן הסלון לספה(**) (כנראה בהשראת האולימפיאדה).
ראיתי שיש חוגים כבר מגיל 4 - זה באמת סביר??

(*) ענף לא אולימפי
(**) היא לא קיבלה ניקוד בגלל שלא חיכתה להרמת היד שלי

אבצע

New member
אה והסיבה שאני שואל

"I got involved when I was two years old when my mom put me in 'Mommy and Me' classes, I always had a lot of energy so it was the perfect fit! I have always loved it ever since!"

- Aly Raisman

אמא לה3

New member
אהבתי...ביג לייק

אז כן..הילדה בהחלט ראוייה להתחיל להתעמל לקראת ריו 2016..טוב, אולי גם בזאת שאחריה. וברצינות, גיל 4 זה ה-גיל להתחיל בהתעמלות מכשירים..בהצלחה!!!

אבצע

New member
ובקצת יותר רצינות

מבין גדול אני לא אבל פיסית נראה לי שבגיל 4 אתה לא יכול לעשות שום דבר על אף מכשיר - בקושי להחזיק את עצמך אפילו על גירסה מוקטנת של איזשהו מכשיר.
מצד אחד, היא קצת היפראקטיבית וזה נראה לי מאוד מתאים שהיא תוציא שם מרץ. מצד שני, אימונים זה הרבה מתיחות ותרגילים שגרתיים. אם היא תהיה כמו אבא שלה, היא לא תוכל להתמיד באף חוג יותר משנה-שנתיים.

את יכולה לפרט קצת איך נראה חוג כזה?? יש עצות איך לגרום לילדה להתמיד במשהו (גם בהנחה שהיא אוהבת חלקים ממנו)?

אמא לה3

New member
חוגים לקטנטנים..

קוד כל מתחילים בתרגילי יסוד הכוללים המון משחקונים שכייף לילדות לשחק, הדבר בונה את היכולות שלהם, תוך כדי המשחקים הילדים מתחילים להכיר את המכשירים השונים. בהתחלה לא מצפים מהילדים לעשות הרבה, יותר ללמוד את הבסיס, איך ללכת נכון, איך לעמוד נכון.
אם תפנו להתעמלות מכשירים, הבנות לומדות ללכת על קורת אימונים נמוכה (עם יד או בלי..), להתלות ולהתנדנד על המקבילים ולנתר ניתורים בסיסיים על מקפצה, להתגלגל ולהשען על הידיים...והכל תוך כדי משחק ובתחנות עבודה (כל מאמנת יש לה את השיטות שלה...)
לאט לאט עם הזמן, הילדה תלמד תרגילים בסיסיים כמו גילגול, עמידות ידיים וכד'.
מבחינתי המטרה היא שהילדה תאהב לבוא לחוג, עם ההתמדה תבוא ההתקדמות.

אבצע

New member
תודה רבה עזרת לי מאוד

שאלה אחרונה - אחרי כמה שנים בחוג היא חוזרת הביתה דוברת רוסית שוטפת?

אמא לה3

New member
תלוי באיזה קב'

אם אתה מתחיל איתה בקב' התעמלות מכשירים תחרותית, יש סיכי שאת האלמנטים המוצגים היא תעשה, גם בחוגים "רגילים" יש את האפשרות הזאת, צריך לבדוק קודם. המלצה שלי, אם אתם קרובים למרכז התעמלות מכשירים תחרותי - לך על זה, בעממי היא תמיד תוכל להיות

אבצע

New member
היצע החוגים כאן

יש חוג התעמלות אמנותית שלידו רשום 'ענף אולימפי'
חוג "התעמלות ואקרובטיקה" - לא רשום 'ענף אולימפי'
חוג 'התעמלות מכשירים' שלידו רשום 'ענף אולימפי' אבל גם 'לא תחרותי'.

יש איפשהו רשימה של כל הערים שיש בהם חוג התעמלות תחרותית?

אמא לה3

New member
קב' התעמלות תחרותיות

יש ברעננה (על"ה רעננה)
תל אביב (הפועל ת"א)
קריית אונו
בצפון - מכבי צפון
בירושלים - הפועל ירושלים
ויש עוד קב'..לא זוכרת כרגע

אבצע

New member
מנסים ביום רביעי הקרוב

נראה איך יהיה. בינתיים מתקדמת גם במיטות מדורגות (מבצעת קפיצה מעל הבר המפריד ביניהן)

למעלה