הגיל שבו רצוי להתחיל....

ריטה1

New member
הגיל שבו רצוי להתחיל....

היום דיפדפתי בחוברות של רמדיה ששלחו לי וגיליתי שהם ממליצים על החמיות שלהם מגיל 4 חודשים, התקשרתי לשם ודיסקסתי את זה קצת יותר לעומק. הם המליצו לי לתת לילדה טעימות כל יום 2 כפיות בערך בין הארוחות (שי היום חגגה 4 ח´). האמת שהיא לא אכלנית גדולה, והיא די רזונת (ומסתלבטת על אמא שלה שאיבדה את הצורה אחרי הלידה), אז אולי כדי באמת לתת לה קצת השלמת תזונה באמצעות המחיות, או שעדיף אולי לבשל ירק, אבל אם מבשלים האם לבשל אותו ללא תבלינים או שצריך להוסיף קצת טעם. היא ניזונה כבר חודש מדייסות (לילה טוב בלילה ודייסת מטרנה קורנפלור ביום).
 
רצוי קודם לבשל ירק אחד בכל פעם.

בהתחלה תפוח אדמה, בטטה, גזר, קישוא. כל אחד בנפרד כמובן כדי לראות אם שי לא אלרגית לאחד מהם. תוסיפי גם קצת מלח שיהיה טעים. אל תצפי להצלחה בפעמים הראשונות. יהיו הרבה יריקות, פרצופים מצחיקים ונעילות פה. לאט לאט הם תופסים את העסק וזה משתפר. נראה לי שארבעה חודשים זה קצת מוקדם. בטיפת חלב ממליצים מגיל חצי שנה. רמדיה גם ממליצים על הבסקוויטים שלהם מגיל חצי שנה וזה ממש מסוכן בגיל הזה.
 
ריטה, לדעתי שי קטנה מדי למוצקים

ההמלצה היא להתחיל עם טעימות מוצקים מגיל חצי שנה. אני זוכרת את הדיון על האוכל של שי בפורום הורים ועדיין חושבת שאת לא צריכה לתת לה דייסה, זה סותם לה את התאבון (בלילה אין בעיה). בכל מקרה, השתדלי לתת לה רק ירקות ופירות טריים. אני לא מוסיפה תבלינים לאוכל של זיו ואפילו לא מלח,להעשרת מי הבישול אני מוסיפה פטרוזיליה וכוסברה ולפעמים שורש סלרי. האוכל שלו עשיר וטעים ללא תוספות. את יכולה להתחיל עם בטטה ואח"כ עם קישוא ואז לתת לה את שניהם ביחד, זה שילוב מאוד טעים.בתאבון.
 
אני התחלתי עם אלה בטעימות לפני גיל

5 חודשים, ולא היתה שום בעייה... ריטה - המון סבלנות ואורך רוח, בלי לחץ... תרצה לטעום - יופי, לא תרצה - גם יופי.... תתחילי עם בטטה, גזר, דלעת - המתוקים, ולא קישוא ותפו"א שהם חסרי טעם... בהצלחה!
 

ריטה1

New member
קודם כל תודה על התגובות

ציפיתי אכן שיהיו כאלו שיגידו שזה מוקדם מדי, אבל אחרי שקראתי את הפרוספקטים ודיברתי עם רמדיה בטלפון, הסתכלתי בספר "המדריך השלם לטיפול בתינוק ובילד" וגם שם רשום ואני מצטטת"לקראת גיל 4-6 חודשים אתם יכולים להוסיף מזון מוצק.תינוקות אחדים מוכנים לאכול מזון מוצק כבר מגיל 3 חודשים.....רוב התינוקות מאבדים את רפלקס דחיפת הלשון בגיל 4 חד´, בד בבד גוברים צורכי האנרגיה בגיל הזה ולכן זהו הזמן המתאים להתחיל להוסיף קלוריות באמצעות מזון מוצק". שלב הדייסות שהתחלנו בגיל 3.5 חודשים עבר בהצלחה, אני מדי פעם נותנת לה ללקק פרי או ירק שאנחנו אוכלים ונראה שהיא די נהנית מזה. אז נראה לי שכפית-שתיים ביום זה לא נורא (וזו המידה גם בהמלצת רמדיה). מחר או מחרתיים אני בטיפת חלב אז אני אברר גם שם (למרות שאני לא מתה על האחות שם וההתיעצות איתה).
 
זה תלוי בשי

בעיקרון, משרד הבריאות ממליץ להתחיל מוצקים בגחל חצי שנה ולא פחות. אני התחלתי עם עומר בגיל חמישה חודשים בערך, כי הוא נראה מעוניין באוכל שלנו, ואכן תוך זמן קצר הוא התרגל לעניין ועכשיו הוא אכלן מוצקים מושבע (9 חודשים וחצי). התחלנו עם תפוח, בננה, אגס מרוסקים (בהתחלה יום-יומיים כל אחד בנפרד, ואח"כ מעורבב יחד), והתקדמנו אח"כ למרק (זה לא ממש שינה הרבה. הוא אוהב הכל). עם יובל זה היה יותר מסובך. התחלתי לנסות קצת לפני חצי שנה והוא ממש לא הבין מה אני רוצה מהחיים שלו. חיכיתי חודש, ניסיתי שוב והוא הסכים, אבל ההתקדמות שלנו (עד היום) מאוד איטית. עכשיו הגענו למצב שהוא מוכן לאכול די ברצון את הפירות שלו ועגבניה מרוסקת, אבל טועם כמה כפיות מהמרק ומתחיל להתעצבן ודורש את התמ"ל שלו. בקיצור, זה תלוי מאוד בילד. שי נראית לי קצת קטנה. מה הלחץ? מבחינת קלוריות, נראה לי שתמ"ל עם קורנפלור הרבה יותר משמין מפירות וירקות.
 
למעלה