הגינות, אומץ ותחכום - בהמשך

הגינות, אומץ ותחכום - בהמשך

להודעה של גיל גיל על סופו של אורי-כדורי, דג הכסף האמיץ (אגב, מה זה "דג כסף"?) שחוסל על-ידי חנה, אשר השביעה בו את רעבונה. להזכירכם, אורי כדורי הצליח לשרוד יותר משבוע מתחת לאפה של חנה, על-ידי כך שבכל פעם שהיתה רעבה הוא הסתתר מפניה (!) ובכל פעם שהיתה שבעה הוא היה מסתובב בכלוב שלה ואוכל מכל הבא ליד... גיל גיל הצביע על שלושה לוחמים מעולים, שכל אחד מהם הפגין סוג אחר של תכונת-לוחם: 1. אורי כדורי (דג הכסף) שהפגין תחכום רב והצליח לשרוד במשך יותר משבוע מתחת לאפה של חנה, עכבישת טרנטולה מזרת אימים; 2. נמלה אמיצה, שהתנפלה על חנה ונלחמה בה עד טיפת דם-החרקים האחרונה שבה; 3. חנה, שמפגינה הגינות ונוטלת חיים רק כאשר היא נאלצת לעשות זאת על-מנת לשמר את חייה-שלה - ולעולם לא לצורך שעשוע, או מתוך רוע. ורציתי לשאול את כולכם (ואני אענה גם, בקרוב) - עם איזה משלושת הלוחמים הללו אתם הכי מזדהים? - עם חנה, הציידת ההוגנת והעוצמתית? - עם דג הכסף, מלך התחכום? - עם הנמלה העשויה ללא-חת, שבעת שחנה עמדה לטרוף חיפושית, היא בחרה (הנמלה) להתנפל עליה (על חנה) בשצף קצץ, תוך נשיכות של רגלה, עד אשר חנה נפנתה אליה וחסלה אותה? האם רק אני מרגיש עצב? האם רק אני כועס קצת על כך שדג הכסף מת? גיל גיל, למה לא הוצאת אותו וגאלת אותו אחרי שהצליח לשרוד כמה ימים בקופסה? אוהב וכואב, בן

דז

New member
דג הכסף

אבל קודם אני אתחיל להיות לוחמת , סוג זה עוד רחוק . נויה

אני מזדהה עם...

אורי כדורי! אבל אני בהחלט מבין את מי שמעדיף להזדהות עם חנה. עוד מישהו?!

חוכמית

New member
ואני........

לפעמים יכולה לראות את עצמי חנה - שתטרוף רק אם צריך לפעמים, הנמלה שניסתה בכל כוחה להגן על קיומה ןלפעמים אורי כדורי שהצליח לשרוד כל כך יפה לידה ובסוף גם הוא חוסל. האין זה כך גם בחיים. זה כל כך סימלי בעיני מה שקרה והתאור והניתוח של הדברים. הרי כולנו עושים זאת כל יום כמה פעמים באופנים שונים לא? כך אני מרגישה בכל אופן. בכל פעם כשיש התמודדות שונה אני אשתמש בכל דרך כדי לגבור על המכשול. אם זה בהתקפה (שאני לא אוהבת אבל... לפעמים אין ברירה), אם זה בחוכמה , כדי לראות כמה אפשר ואם אפשר להתיש את האויב לפני שהוא מתיש אותי, ואם זה שני הדברים ביחד. כוח+מוח.

למעלה