הגיע במייל, ומה דעתכם?

הגיע במייל, ומה דעתכם?

קפה, קקאו, שוקולד, קולה - מוציא מינרלים מהעצמות. משקאות ואוכל דיאט - פוגע בזיכרון, להקציב משקה דיאט אחד ביום. מים עם לימון - מנקה את הגוף גזר - מגן על העור מהשמש, מי ששותה מיץ גזר צריך להוסיף כמה טיפות שמן זית כדי שהויטמין ייספג טוב. לכל ארוחה להוסיף ירקות ירוקים: בייבי סלט, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, שמיר - מונע עצירות, מאזן רמת סוכר, מעלה את הכולסטרול הטוב ומוריד את הרע. אכילה מהירה - גורמת ללחויות בגוף ולאלרגיות. אכילה מרובה של מלח - מוריד את רמת האשלגן בגוף ופוגע בכליות. פירות - עודף סוכר בגוף הופך לשומן, מומלץ לאכול עד שלוש מנות פרי ביום. ביצה - מומלץ גם למי שסובל מכולסטרול, בחלמון (הצהוב) יש חומר לציטין שמוריד כולסטרול רע בתנאי שאוכלים ביצה רכה או ביצה עין כאשר החלמון לא יבש. מוצרי חלב - מומלץ לאכול יוגורט טבעי רגיל ללא פרי או מעודן, יוגורט טבעי מכיל את מירב החיידקים הפרוביוטיים, ניתן להוסיף ליוגורט פרי או גרנולה. בשר בקר - לא מומלץ, לאכול פעם ב- 10 ימים, הבשר בקר סופג את כל התוספות והסטרואידים שמזריקים לבעלי חיים, בעוד שבעוף (תרנגולת) שכבת העור סופגת את כל הרעלים, כך שצריך לבשל את העוף ללא העור וללא שכבת הקרום מתחתיו, עדיף לאכול עוף!!! דגים - מומלץ מאוד בעיקר דגים מהים הצפוני:, דניס, טונה... בדגים יש שומן OMEGA 3 השומר על הלב ונגד דלקות! טונה בקופסה - מומלץ טונה במים, לסנן ולהוסיף שמן זית. שמן זית - מומלץ מכבישה קרה. שמן מטוגן - הופך לשמן מחומצן ומאוד לא בריא, אחרי כל טיגון, וטיגון צ'יפס חובה לזרוק את השמן. ניקוי הכבד - הכבד עטוף בשמן וכדי לנקות אותו יש לשתות שתי כפות שמן זית עם חצי לימון בבוקר, שתית מים לא מנקה את הכבד מאחר ומים ושמן לא נקשרים יחד. חיטה לבנה, פיתות, לחם לבן - לא בריא, בשעורי מלאכה (בבית הספר) מערבבים קמח לבן ומים כדי ליצור דבק, זה מה שקורה לבצקים בגוף שלנו, לעומת זאת מקמח מלא לא ניתן ליצור דבק. מומלץ לאכול חיטה מלאה ודגנים. תחליף חלבון לכל הצמחוניים - אורז ועדשים, חומוס וטחינה. בטן נפוחה - כנראה שחסר אנזימים במערכת העיכול שאחראים על פירוק האוכל, ניתן להשלים זאת ע"י אכילת פפאיה ואננס. צורך לאכול משהו מתוק אחרי האוכל,- כנראה שחסר ויטמין B2. הפרעות שינה- חלבה (ניתן להכין מ- טחינה דבש ולימון) עוזרת למי שסובל מהפרעות שינה, מזיק לשינה: קולה, תה ושוקולד - קופאין, בננה מרגיעה לפני שינה. אבץ - ניתן להשלים אבץ ע"י אכילת גרעיני דלעת וחמניות טבעי (לא פיצוחים!!!) כתוספת לסלט. האבץ עוזר לנשירת שער. מרגיע - אכילת צימוקים ושקדים, יש בהם גם ברזל. צבע מאכל - צהוב - טטראזין, אסון, בחו"ל חל איסור מוחלט לשימוש, רק בארץ עוד משתמשים בו. אדום - גורם לגידולים סרטניים, ניתן לאכול מאכלים שצבע האדום מופק מהסלק בלבד. פעילות גופנית: פעילות גופנית שלוש פעמים בשבוע מגבירה יציאת רעלים, גורמת לזרימת דם טובה יותר, מגדילה נפח ריאות, מורידה דופק, שומרת מפני בריחת סידן ומינרלים מהעצמות וממפרקים, מורידה לחץ דם. השפעה נפשית: בפעילות גופנית מופרש חומר כמו מורפיום שגורם לתחושה הטובה של אחרי הפעילות ול- high ולכן יש מי שמתמכר להרגשה ולספורט.
 
כל כך הרבה.... *לוקחת אוויר*

קפה, קקאו, שוקולד, קולה - מוציא מינרלים מהעצמות. לא מוציא שום מינרל משום עצם. קפאין יכול להפריע לספיגת סידן מהמזון, אבל הוא לא הולך לעצמות ומוציא מהן סידן שקיים בהן (או כל מינרל אחר). בקיצור, שטות. משקאות ואוכל דיאט - פוגע בזיכרון, להקציב משקה דיאט אחד ביום. שום בסיס שאני יכולה לחשוב עליו, אפילו לא בצורה של עיוות של מידע נכון (כמו שקרה בסעיף הקודם). שטות. מים עם לימון - מנקה את הגוף מקסימום מנקה את האסלה או את הקומקום החשמלי. וגם לא בצורה טובה במיוחד. שטות גזר - מגן על העור מהשמש, מי ששותה מיץ גזר צריך להוסיף כמה טיפות שמן זית כדי שהויטמין ייספג טוב. יש לויטמין ! (בטא קרוטן) חשיבות מסוימת בהגנת העור. זה אכן ויטמין מסיס בשומן וכדאי לצרוך עם הגזר קצת שומן, לא בהכרח דווקא עם מיץ גזר אלא כל גזר... לא ברור לי מה עניין המיץ לכאן. לכל ארוחה להוסיף ירקות ירוקים: בייבי סלט, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, שמיר - מונע עצירות, מאזן רמת סוכר, מעלה את הכולסטרול הטוב ומוריד את הרע. לכל ארוחה? גם לקורנפלקס עם חלב? עלים ירוקים וירקות ירוקים אכן יכולים להביא למה שנכתב כאן (ולדברים נוספים). אבל לא צריך להיסחף עם ההנחיה הזו, שיהיו בכל ארוחה... אכילה מהירה - גורמת ללחויות בגוף ולאלרגיות שטות. אכילה מרובה של מלח - מוריד את רמת האשלגן בגוף ופוגע בכליות. יש עניין של איזון בין רמות נתרן ואשלגן בגוף, ואכן הפרזה בנתרן יכולה לפגוע באשלגן. לגבי פגיעה בכליות... ממש לא. חצי אמת, חצי שטות פירות - עודף סוכר בגוף הופך לשומן, מומלץ לאכול עד שלוש מנות פרי ביום. עודף קלורי בגוף הופך לשומן, בלי חשיבות למקורו. עד שלוש מנות פרי... זה תלוי בהרבה דברים. אני לא אוהבת זריקה של המלצות כלליות, כי ברוב המקרים הן יהיו בעייתיות. ביצה - מומלץ גם למי שסובל מכולסטרול, בחלמון (הצהוב) יש חומר לציטין שמוריד כולסטרול רע בתנאי שאוכלים ביצה רכה או ביצה עין כאשר החלמון לא יבש. ממומן מטעם העמותה להפצת סלמונלה
אין שום סיבה לאכול ביצה כאשר החלמון אינו מבושל. אבל אכן, אכילת ביצים לא קשורה בהעלאת הכולסטרול בגוף. שטות חלקית אך מסוכנת מוצרי חלב - מומלץ לאכול יוגורט טבעי רגיל ללא פרי או מעודן, יוגורט טבעי מכיל את מירב החיידקים הפרוביוטיים, ניתן להוסיף ליוגורט פרי או גרנולה. לא ברור לי למה דווקא טבעי ללא פרי, ובטח לא ברור למה להמליץ על יוגורט בתוספת סוכר. החיידקים הפרוביוטיים ייכחדו להם בקיבה. בשר בקר - לא מומלץ, לאכול פעם ב- 10 ימים, הבשר בקר סופג את כל התוספות והסטרואידים שמזריקים לבעלי חיים, בעוד שבעוף (תרנגולת) שכבת העור סופגת את כל הרעלים, כך שצריך לבשל את העוף ללא העור וללא שכבת הקרום מתחתיו, עדיף לאכול עוף!!! המצאה מעניינת לגבי הפיזיולוגיה של בעלי החיים הללו. דמיון פורה בהחלט. שטות דגים - מומלץ מאוד בעיקר דגים מהים הצפוני:, דניס, טונה... בדגים יש שומן OMEGA 3 השומר על הלב ונגד דלקות! אכן, דגי מים עמוקים עדיפים על דגים אחרים, בגלל שיכילו אומגה 3. אומגה 3 לא עוזר נגד דלקות, ככל הידוע לי. טונה בקופסה - מומלץ טונה במים, לסנן ולהוסיף שמן זית. אני לא אוהבת את כל דיבורי הטונה האלה...
אבל אם כבר, אז אכן עדיף. השמן שמוסיפים לטונה הוא שמן מאיכות נמוכה. שמן זית - מומלץ מכבישה קרה. הו, לשם שינוי משהו נכון במלואו שאין לי עליו שום הסתייגות
שמן מטוגן - הופך לשמן מחומצן ומאוד לא בריא, אחרי כל טיגון, וטיגון צ'יפס חובה לזרוק את השמן. אני רואה שהם משתפרים ככל שמתקדמים פה... אכן, להחליף שמן אם מטגנים. לא להשתמש באותו שמן לטיגון הבא. ניקוי הכבד - הכבד עטוף בשמן וכדי לנקות אותו יש לשתות שתי כפות שמן זית עם חצי לימון בבוקר, שתית מים לא מנקה את הכבד מאחר ומים ושמן לא נקשרים יחד. ואני כבר חשבתי שהם השתפרו... צק צק צק. שטות חיטה לבנה, פיתות, לחם לבן - לא בריא, בשעירי מלאכה (בבית הספר) מערבבים קמח לבן ומים כדי ליצור דבק, זה מה שקורה לבצקים בגוף שלנו, לעומת זאת מקמח מלא לא ניתן ליצור דבק. מומלץ לאכול חיטה מלאה ודגנים. המיתוס הזה מסרב לגווע? בדיוק היום הכנתי לי לחם מקמחים שאינם חיטה, וכמובן שהבצק היה דבק לכל דבר. זה נכון שחיטה מלאה בריאה יותר מלבנה, אבל אין שום קשר לסיפור הדבק הזה, ובצק לא הופך לדבק בגוף. היה עדיף הסבר קשור למציאות, לגבי ערך תזונתי למשל. לא שטות, אבל ההסבר שטותי תחליף חלבון לכל הצמחוניים - אורז ועדשים, חומוס וטחינה.
שילובי דגנים וקטניות, כמו שהזכרנו רבות בפורום. (נו, זה לא נגמר כבר? בטן נפוחה - כנראה שחסר אנזימים במערכת העיכול שאחראים על פירוק האוכל, ניתן להשלים זאת ע"י אכילת פפאיה ואננס. אבוי לעצות כאלה. בטן נפוחה יכולה להיגרם מהרבה גורמים - חיידקים, וירוסים, בעיות במערכת העיכול, רגישות למזון, צליאק, קרוהן, מעי רגיז ועוד ועוד ועוד. יש בפפאיה ובאננס אנזימים מעכלים מסוימים, אבל זה לא פיתרון לבעיה שיכולה להיות בעיה רפואית. צורך לאכול משהו מתוק אחרי האוכל,- כנראה שחסר ויטמין B2. הא? *הרמת גבה* הפרעות שינה- חלבה (ניתן להכין מ- טחינה דבש ולימון) עוזרת למי שסובל מהפרעות שינה, מזיק לשינה: קולה, תה ושוקולד - קופאין, בננה מרגיעה לפני שינה. זה לא סוד שקפאין הוא מעורר. חלבה זה טעים, אבל לא בעל תכונות מרדימות כלשהן. אבץ - ניתן להשלים אבץ ע"י אכילת גרעיני דלעת וחמניות טבעי (לא פיצוחים!!!) כתוספת לסלט. האבץ עוזר לנשירת שער.
מרגיע - אכילת צימוקים ושקדים, יש בהם גם ברזל. לא יודעת מה אמור להרגיע בהם.... והם לא מקורות מי יודע מה לברזל. צבע מאכל - צהוב - טטראזין, אסון, בחו"ל חל איסור מוחלט לשימוש, רק בארץ עוד משתמשים בו. גם בארץ כבר לא משתמשים בו הרבה, אבל בכל מקרה - אכן חשוד כמסרטן. אדום - גורם לגידולים סרטניים, ניתן לאכול מאכלים שצבע האדום מופק מהסלק בלבד. תלוי מה מקור הצבע. לא כולם סרטניים. ולסיום - החלק על פעילות גופנית נכון, החומרים המופרשים בפעילות אירובית ממושכת הם אנדורפינים. להגיד שהם ממכרים זה קצת מרחיק לכת והלוואי והיה נכון... פעילות גופנית: פעילות גופנית שלוש פעמים בשבוע מגבירה יציאת רעלים, גורמת לזרימת דם טובה יותר, מגדילה נפח ריאות, מורידה דופק, שומרת מפני בריחת סידן ומינרלים מהעצמות וממפרקים, מורידה לחץ דם. השפעה נפשית: בפעילות גופנית מופרש חומר כמו מורפיום שגורם לתחושה הטובה של אחרי הפעילות ול- high ולכן יש מי שמתמכר להרגשה ולספורט.
 
זה לא קשור להשכלה, זה קשור לדת

הדת הנפוצה בפורום הזה היא המדע. בדיוק כמו שהדתיים (ניקח לדוגמא את היהדות) מסכמים כל דבר ב"הרב אמר" כאן כל דבר נגמר ב"המדען אמר" או "המדען לא אישר" ובזה נגמר העניין. בדת של המדע סבורים שהעולם היה פעם שטוח, עד הרגע שהמדענים גילו שהוא עגול ובאותו רגע הוא הפך לכזה. הוא אפילו התחיל להסתובב בזכות המדענים. לפני זה אף אחד לא חשב על זה אז מן הסתם זה לא היה נכון לאז. לפני כמה מאות שנים אם היית אומרת שקיימים יצורים זעירים ובלתי נראים שכיום נקראים חיידקים, היו חושבים שאת משוגעת. ובצדק. הם לא היו קיימים אז. המדענים בראו אותם. מכאן שהמדע הוא אלוהים בכבודו ובעצמו והמדענים הם השליחים שלו. (בדיוק כמו המלאכים ביהדות או הנביאים בתקופת התנ"ך). לכן, מה שהמדע לא אישר לא קיים, על פי הדת של המדע.
 

d a p h n a

New member
איזה קשקוש מוחלט

מדע הוא לא דת, למרות שחובבי הדת ושאר האמונות אוהבים להציג זאת כך. ההבדל העקרוני בין מדע לדת הוא שמדע כל הזמן משתנה. מדע מציג תמיד את הידע הטוב ביותר שיש לו באותו הרגע על סמך המחקרים שנעשו עד אותה הנקודה והתיאוריות הקיימות, אבל הוא תמיד פתוח לאפשרות שאותו ידע ישתנה כאשר יגיע מידע חדש. זאת בניגוד לדת שקובעת אמונה אחת קבועה ולא מוכנה להשתנות ולהתגמש. ההבדל בין קביעות מדעיות לקביעות שמגיעות מכל מיני תורות רפואיות לא מדעיות הוא מאוד פשוט: למחקר מדעי יש כללים. כאשר מחקר מדעי מבוצע כיאות ומפורסם כיאות, כל אדם עם הבנה בתחום יכול לקרוא את המחקר, ולראות בדיוק כדי הוא בוצע, והאם הוא עומד בכללים שהופכים אותו לאמין. זאת בניגוד לכל מיני תורות חסרות ביסוס שמסרבות בתוקף להעמיד עצמן למבחנים בעלי קריטריונים מדעיים.
 
גם כן קשקוש

שנובע מחוסר ידע והבנה לגבי אותן מסורות שאת מדברת עליהן וגם מחוסר הבנה לגבי המדע. המדע הוא אכן אינו דת ומדענים אמיתיים באמת אינם לוקים באמונה עיוורת במדע. אבל יש אנשים, בעיקר כאלה שאינם מבינים דבר וחצי דבר במדע שאכן הופכים את המדע לדת. בשביל אותם אנשים מה שהמדע לא גילה אינו קיים. ואכן המדע משתנה כל הזמן עד שבסופו של דבר, אחרי שנים רבות של מחקר מגיע לאותן מסקנות שהתורות העתיקות שאת מזלזלת בהן, יודעות כבר מזמן. למשל באותן תורות כבר ידוע מזמן הקשר שבין גוף לנפש ושאחד משפיע על השני. זה משהו שרק לאחרונה המדע מתחיל להיחשף אליו ולהבין אותו. הרפואה הטבעית כבר יודעת מזמן את הקשר שבין תזונה למחלות. זה משהו שהרפואה המודרנית גם כן חסרה את הידע הזה ורק לאחרונה מתחילה להבין אותו. סטודנט לרפואה היום, לומד 7 שנים על תרופות אך לא לומד דבר על תזונה. ייקח עוד זמן עד שהמדע המודרני יגיע לאותה מסקנה שיש קשר אדוק בין תזונה לבין המצב המנטלי והפיזי של האדם. אמנם נהוג לחשוב שרופאים היום מבינים בתזונה. אם כן, את מוזמנת להביא לפה רופא קונוונציונאלי אחד שמוכן להצהיר שבעת לימודי הרפואה שלו הוא גם למד על תזונה. ועד שהמדע יגיע למסקנות שהרפואה הטבעית כבר יודעת מזמן, יש את אלה שיעדיפו לחכות (כי מה שהמדע לא גילה לא קיים) ויש את אלה שיתנו לעצמם צ'אנס להיות בריאים יותר, גם אם זה בא בדרכים שהתגלו כבר מזמן על ידי "תורות" שאינן המדע.
 
ואגב:

לא מעט רופאים קונווניונאליים הם דווקא אלה שפונים לעיסוק ברפואה האלטרנטיבית, אחרי שמבינים שלרפואה הזאת יש פתרונות וידע שלרפואה המודרנית עדיין אין.
 

C H 4

New member
ולכן יש הרבה מנתחי מוח אלטרנטיבים בעולם

נורא קל לסלף ולעוות דברים רק כדי להוציא מהם את המסקנות המתאימות. רופאים לא יודעים הרבה על תזונה (לא נכון ששום דבר) ולכן רופא רציני לא מייעץ בענייני תזונה אלא מפנה לתזונאי בעת הצורך. הרפואה המשלימה מכילה הרבה מאוד תחומים- גם לחלקם רופאים קונבנציונאלים מפנים. אחת הבעיות הגדולות עם רפואה משלימה היא ששום דבר לא מוכח, כאשר כן נבדקו דברים נמצא כי בחלק מהמקרים ההשפעה של רפואה משלימה היא השפעת פלסיבו בלבד (במקרים אחרים מצאו השפעה אמיתית, גם פיתוח תרופות מבוסס לעיתים שיטות ריפוי טבעיות מסורתיות). אם אני צריכה לסמוך באופן עיוור על רופא או על מטפל אלטרנטיבי תמיד אבחר ברופא, לפחות למה שהוא אומר יש חיזוקים והוכחות. בפועל, אגב, אני מרשה לעצמי להנות משני העולמות לפי הידע שלי. מה שמעצבן אותי זה שהרבה מהדברים שנכתבו שם היו קישקושים גדולים, ואז הטיעון שלך הוא "ועד שהמדע יגיע למסקנות שהרפואה הטבעית כבר יודעת מזמן, יש את אלה שיעדיפו לחכות" קצת שכחת שיש דברים שלא כל דבר שהמדע לא מקבל הוא נכון ועוד לא הוכח יש דברים שהמדע הוכיח כלא נכונים. כאן בפורום לא הגיב אף רופא, כן הגיבו שני כותבים (לא כולל אותי) עם השכלה ביולוגית רחבה. הם לא כתבו דברים כמו "הרופאים אומרים ש.." אלא כתבו "יש מאזן הפוך בין חומצה זרחתית וסידן" (סתם דוגמה), הם כתבו על מנגנונים מוכרים ועל דברים שהם כן מוכחים. זה שהרפואה הטבעית וכל מיני שקרנים שמנסחים מיילים ברשת, עדיין מתעקשים על כל מיני מיתוסים, לא עושה את המיתוסים האלו נכונים אם הם כבר הוכחו כלא נכונים. אף תגובה כאן לא נראתה כתגובה של סגידה דתית, התגובות הכילו מידע מפורט . הזילזול של אנשים במדע מצחיק אותי, והיה מצחיק אותי עוד יותר אם זה לא היה עצוב.
 

TheFinalCut

New member
קצת מכל דבר

לפעמים אי אפשר שלא לחשוב שאם העולם היה פשוט, זה היה הרבה יותר נחמד (או משעמם?). אבל כיוון שזה אינו המצב, שתיכן צודקות. מחד, ישנן שגיאות למכביר בגישות מסורתיות שונות, שלעיתים מטעות (ואף מסכנות) את אלו הפועלים לפיהן. וזה לפני שבכלל התחלנו להזכיר את השרלטנים שמנדבים עצות בהתאם לחוקי הכלכלה ולא הרפואה הטבעית או הקונבנציונלית. לולא החקירה המדעית המסודרת וההתפתחות המדעית, לא היה ניתן לזהות את המקרה הראשון או השני, או לצבור את הידע שדרכו התגלו הטיפולים הקונבנציונליים שרבים מהם עובדים היטב. מאידך, לעיתים קרובות אכן יש קיבעון בממסד המדעי והתנגדות קשה לשינויים תפיסתיים (בעיקר כשאלו גדולים ומהותיים). וכפי שהאונירונאוטית הזכירה, יש את בעיית של ביטול כל מה שטרם נמצאה הדרך לאשר (או לבטל) בצורה מדעית פורמלית. אבל אין צורך לנקוט בגישה אנטי-מדעית או בגישה שמבטלת מראש גישות מסורתיות. מה שצריך זה פשוט חשיבה ביקורתית, ושקילה של כל רעיון על בסיס הראיות התומכות בו. לעיתים זה לא מאפשר לקבל הכרעה חד משמעית, אבל זה הטוב ביותר שאנחנו יכולים לעשות. אחרי הכל, למרות היוהרה האופיינית למין שלנו אנחנו עדיין מוגבלים למדי.
 

d a p h n a

New member
בדיוק כתבתי מאמר ארוך

במסגרת אחד מהקורסים שלי כדוקטורנטית להיסטוריה, שמפרק לגורמים את הטענות ההיסטוריות של תומכי הרפואה הטבעית. אין לי כח לחזור על כל הטיעון כאן, אבל בגדול כל הטענה שהרפואה הטבעית "עובדת כבר אלפי שנים ואולי יום אחד הרפואה הקונבנציונאלית תגלה את זה" הוא פשוט בבל"ת. הרפואה שקיימת כבר אלפי שנים היא א) לא במיוחד טבעית. וב) היתה לא יעילה בעליל וגרמה לסבל ומוות ברמות שאנחנו לא מסוגלים היום לתאר בכלל.
 

d a p h n a

New member
כדי לפשט עניינים

אם אתם מעוניינים לקרוא אותו, שלחו לי מסר עם כתובת אימייל, ואשלח לכם עותק.
 

lightflake

New member
אגב אותי אכילת צימוקים ממש מעצבנת ../images/Emo6.gif

ועוד אגב, דגי ים מכילים מתכות רעילות עד כדי כך שבארה"ב יש המלצה מפורשת לנשים הרות להגביל את צריכת הטונה מחשש לפגיעת הכספית בעובר.
 

TheFinalCut

New member
ויי זמיר ../images/Emo5.gif כמה תוספות

כבר נאמר כאן איפשהו שדברים שנשלחים במייל צריך לקחת בערבון מוגבל, כן? בכל מקרה, אני מסכים עם הרוב הגדול של מה שאלפקה אמרה. הנה כמה תוספות: קפה, קקאו, שוקולד, קולה - מוציא מינרלים מהעצמות יש קשר בין קוקה קולה לבריחת סידן, כיוון שאחד הרכיבים במשקה הוא חומצה זרחתית. אני לא זוכר בדיוק את הסיבה, אבל יש מאזן הפוך בין זרחן וסידן ועודפי זרחן גורמים לבריחת סידן. לכל ארוחה להוסיף ירקות ירוקים: בייבי סלט, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, שמיר - מונע עצירות, מאזן רמת סוכר, מעלה את הכולסטרול הטוב ומוריד את הרע. חומר צמחי אינו מכיל כולסטרול ולכן לא סביר שיעלה את ערך הכולסטרול, גם אם הוא כולסטרול "טוב". מה שיותר סביר הוא שהיחסים בין הטוב והרע משתנים לטובה (לא בדקתי, לא יודע בוודאות). אכילה מרובה של מלח - מוריד את רמת האשלגן בגוף ופוגע בכליות אני חושב שיש קשר בין צריכת המלחים לבין אבנים בכליות, ובאופן כללי עודפי מלחים מעמיסים על הכליות ועשויים לפגוע בהם בכמויות ממש מופרזות. פירות - עודף סוכר בגוף הופך לשומן, מומלץ לאכול עד שלוש מנות פרי ביום מסכים על כך שההמלצה השרירותית להגביל את מספר המנות ל-3 היא שטות. מה שצריך לשים לב הוא לסך הצריכה הקלורית ולהתייחס גם לכמה קלוריות מבוזבזות במאמץ גופני. אי אפשר לבנות כלל שרירותי, זה תלוי במקרה ובשאר המזונות שנצרכים. ביצה - מומלץ גם למי שסובל מכולסטרול, בחלמון (הצהוב) יש חומר לציטין שמוריד כולסטרול רע בתנאי שאוכלים ביצה רכה או ביצה עין כאשר החלמון לא יבש ביצים הם המקור התזונתי הגבוה ביותר לכולסטרול. בביצה קשה אחת יש משהו באזור 230 מ"ג כולסטרול, שזה מקביל ל-200 גר' גבינה שוויצרית, 15-16 כפיות חמאה, 10 כוסות חלב, 250 גר' חזה עוף, 25 פרוסות נקניק בקר וכו'. למי שרוצה ערכים מדויקים יותר, יש טבלה שצירפתי לפני זמן מה בפורום. מספר סוגי לציטין (שם כללי לקבוצת חומרים שלהם תפקידים שונים, ולעיתים ספציפיים לחומר) אכן נמצאים בחלמון של ביצה, אך הורדת כולסטרול ע"י לציטין מביצה תתרחש בעיקר אצל אנשים שרמות הכולסטרול שלהן גבוהות, ושנוטלים ניאצין (ויטמין B3). מלבד במקרים אלה, לציטין שמקורו בביצים עשוי אף להגביר את רמות הכולסטרול. בסה"כ, אכילת ביצים היא רעיון רע עבור אנשים שרמות הכולסטרול שלהם גבוהות, או למי שמנסה להמנע מכולסטרול באופן כללי. בשר בקר - לא מומלץ, לאכול פעם ב- 10 ימים, הבשר בקר סופג את כל התוספות והסטרואידים שמזריקים לבעלי חיים, בעוד שבעוף (תרנגולת) שכבת העור סופגת את כל הרעלים, כך שצריך לבשל את העוף ללא העור וללא שכבת הקרום מתחתיו, עדיף לאכול עוף!!! בע"ח (כולל בני-אדם) המקבלים במזון כמות גבוהה של חומרים מסוימים בהחלט עשויים לצבור אותם בגופם, בייחוד ברקמות מסוימות (שומן למשל). הודגם והוכח כי בבשר אכן יש שאריות של הורמונים, אנטיביוטיקה, חומרי הדברה וחומרים נוספים (כתלות במה שחוו ואכלו במהלך חייהם). בתרנגולות לא רק העור יספוג חומרים זרים, אך ידוע שהוא אכן צובר חומרים מסוימים בכמויות גבוהות יותר. זכור לי מאמר שצירפתי כאן מתישהו שעסק בנושא, ובו נמצא שאלו שאוכלים עוף עם העור נמצאים בסיכון גבוה יותר לסוג מסוים של סרטן, ואחד ההסברים האפשריים לתופעה אכן התייחס לעניין השאריתיות של חומרים מסוימים. צורך לאכול משהו מתוק אחרי האוכל,- כנראה שחסר ויטמין B2 חסר בריבופלבין (ויטמין B2) הוא נדיר, בייחוד באוכלוסיה שאינה קשישה או בגיל ההתבגרות. לא מצאתי שום קשר בין הצורך במשהו מתוק לאחר האוכל לחסר בויטמין, זה נשמע כמו שטות גמורה. אכילת מזון מתוק לאחר הארוחה גורמת להפרשת אינסולין, מה שמזרים סוכר לתאים ובאופן כללי מקל מעט על הרגשת העייפות, שעשויה להתלוות לארוחה כבדה. הצורך במשהו מתוק לאחר האוכל הוא רפלקס מותנה: כלומר טבעי לחלוטין, אך ניתן ללמוד לדכא או לאפשר אותו.
 
../images/Emo45.gif לגבי הנתרן והכליות, אך רק לגבי כאלה

שיש להם בעיות של אבנים בכליות. (בדומה לכך שעודף צריכת חלבון בעייתי לכליות רק לכאלה שיש להם כבר בעיה כלשהי בתפקוד הכליות, ולא לבעלי כליות בריאות ומתפקדות). עשיתי עכשיו חיפוש זריז והעליתי איזה מחקר או שניים שהראו שיש קשר בין צריכה גבוהה של נתרן (ושל סידן) לאבנים בכליות, אצל כאלה שיש להם נטיה לאבנים בכליות. אחת הבעיות בהנחתת כמויות מידע שכאלה, היא שזה מאוד מגביל מבחינת הבדיקה שלהן. אם רק לכתוב תשובות ממה שזכור לי באופן כללי לקח לא מעט זמן, הרי שלשבת ולבחון כל אחת במאגרי מידע זה עניין של יום שלם. ורוב האנשים כמובן לא יעשו את זה, ויעדיפו לקחת אותן כמו שהן. לגבי הביצים - זכורים לי כמה מחקרים שהראו שדווקא אין קשר משמעותי בין צריכת ביצים לכולסטרול, בכמות של עד ביצה ליום. זה היה באיזה שרשורפלצת שדן בצריכת ביצים אי שם בפורום תזונה, אולי מתישהו אני אשב לחפש אותו כי היו שם למיטב זכרוני עוד כמה קישורים מעניינים. ולכנרת - לא ברור לי למה זכיתי בטון המזלזל. את תמיד מוזמנת לשאול מה ההשכלה שלי או כל שאלה אחרת שמעניינת אותך, אבל אותי זה מאוד מעליב שאת נכנסת לפורום, מבקשת עזרה, אני ואחרים טורחים מזמננו כדי לענות לך, וזו הצורה שאת מוצאת לנכון לענות. אי אפשר לשאול את אותה השאלה בלי טון מזלזל ומעליב? עשיתי לך משהו רע? את החשק להתייחס להודעה השניה שפרסמת פה, הוצאת לי לחלוטין. ההשכלה שלי - שנה שלישית בתואר ראשון בביולוגיה במסלול של מדעי המוח. מתעניינת כבר שנים בנושא תזונה מהפן המדעי שלה, מה שמתבטא בקורסי בחירה שלקחתי, קורסים שנכחתי בהם כשומעת חופשית, בקריאת מחקרים, מגזינים מדעיים בנושא, השתתפות בפורומים שונים וכן הלאה. לא נאה לך? לא צריך. באמת. לא מכריחה אף אחד לכתוב כאן. אבל נסי להראות קצת בגרות וכבוד בסיסי למי ענה על שאלה שאת שאלת, ועשה את העבודה השחורה שאת לא רצית לעשות בעצמך. (כי הרי יכולתי להגיד לך שאת מוזמנת לשבת כמה שעות או ימים על האינטרנט, להפנות אותך לאתרים עמוסי מידע באנגלית ולמאגרי מחקרים, ולהגיד לך שאת מוזמנת לשבור את הראש בעצמך אם זה כל כך חשוב לך. כנראה שזה באמת מה שאעשה בעתיד).
 
למעלה