הגיע במייל:

הגיע במייל:

מרד צרכנים מרד צרכנים כפי שכולכם יודעים הבנקים החליטו החודש לגבות מאיתנו דמי שימוש על כרטיסי האשראי שלנו. אז בואו נלמד אותם קצת לקח בהלכות צרכנים טובים ולמען הבנת הענין נפרט קלות. 1) הבנקים יגבו בין 5 ל - 6 ש"ח דמי שימוש חודשיים וכדי שתבינו זה אומר בין 50 ל - 70 מליון ש"ח דמי שימוש שנתיים !!!! לכל אחת מהחברות - ויזה כ.א.ל. , לאומי וישראכרט. 2) חברות האשראי גובות מהסוחרים עמלה על כל קניה שאנו מבצעים. כלומר העובדה שאנו מוכנים לשלם בכרטיס אשראי "דופקת" את הסוחר בעמלה של כ - 2% ואילו אנו שהסכמנו להשתמש בכרטיס האשראי ולייצר הכנסה לחברת האשראי , לא רק שאיננו מקבלים תמורה על כך אלא שחברות האשראי אף מטילות עלינו מס חודשי של 5-6 ש"ח !!!. במקום שהן יחלקו לנו כרטיסים חינם ויעודדו אותנו להשתמש בהם ( ע"מ לזכות בעמלות נוספות ) הם מטילים עלינו מס חודשי . אז חישוב פשוט מראה שאם נקנה כל חודש בכ - 500 ש"ח - ולא ע"י כרטיס אשראי - אלא ע"י תשלום במזומן או בצ´ק , הרווח של חברות האשראי ייצא בהפסדן . אז קדימה להשתמש במזומן או בצ´קים וכך אף נחסוך לסוחרים קצת עמלות (ואולי אף יורידו לנו במחיר - את אותם 2% .... ) שילחו מסר זה ככל הניתן הלאה ואף לכתובות ה e-mail המצורפות ואולי הבנקים יתעשתו ויירדו מהעץ עליו טיפסו ( במידה וזה לא יעזור לפחות "יעברו" על ה e-mail -ים שלנו ויעבדו קלות עבור אותה עמלת שירות ....). [email protected] ויזה כ.א.ל. [email protected] מוקד שירות בנק פועלים [email protected] לשכת פניות הציבור - בנק לאומי

מירי,

New member
מה הפיתרון?

צ´קים? כמה עולה כל צ´ק? וכמה עולה שורה בחשבון? (חיוב כרטיס האשראי הוא שורה אחת!). אם יש פתרון יותר ראלי....

shlomit s

New member
בתקופה כזו של מוסר תשלומים נמוך

הרבה מבעלי העסק מעדיפים כרטיס אשראי ולא צ´קים.מזומן!? מה זה בכלל...

האמת היא שבמידה מסויימת גם אני

זה נח - כל הוצאותי כמעט נרכשות בכרטיס האשראי ואני בכלל לא מסתובבת עם צ´קים (לאוטו החדש - זו ההזדמנות לאחל לי עליו
- חיפשתי שעה את פנקס הצ´קים כי פעם אחרונה שהשתמשתי בו זה היה מתישהו לפני שנה, למעט פנקס ייחודי שמנהלת החשבונות משתמשת בו למס הכנסה ומע"מ
). בקיצר - צ´קים זה לא זה. כרטיס אשראי זה נח. ומי שרוצות להתחיל לחסוך (גם עמלות) - אני מכירה לא מעט אנשים ונשים סביבי שעברו למזומן. ה-כ-ל במזומן. הוראות הקבע בוטלו, כרטיס האשראי הוחזר לבנק, הצ´קים נגרסו - ותוך חודשים ספורים נעלם ככה האוברדראפט. האמת - הרעיון קוסם לי משהו, אבל מתקשה לראות את עצמי מסתובבת בלי כרטיס אשראי. יותר סביר שמה שיקרה לי זה שאשכח להוציא מזומן (בלי כרטיס אשראי צריך לגשת לבנק - מותו של הכספומט) ואתקע כל הזמן. זה דורש בגרות ורצינות שכנראה שאין לי

מירי,

New member
אפשר לחזור לבנקט

עלותו גם יותר נמוכה, והוא מיועד למשיכת מזומנים בכלל (כן,כן עדיין יש כאלה). ואם ממש מתעקשים על מזומן בלבד בנק הדואר הוא פיתרון לא רע בכלל - גם לא מאפשר מינוס בחשבון גם לא גובה כלל עמלות , וגם יש סיניפי דואר (לא בנק הדואר) שעובדים אחה"צ בימים שבנק הדואר לא... אבל מזומן? ראי תשובתי למטה!

BooBee

New member
זה עניין עקרוני

פנקס צ´קים עולה בערך 16 שקלים, שורת תדפיס עולה בערך חצי שקל-שקל. ואני בעד להשתמש במזומן. לפני שנתיים החזרתי את כרטיס האשראי שלי. אם אין כסף, לא קונה. זה אגב, עזר לי מאוד למצמם חובות ומינוס בבנק. כרטיס אשראי זו אשליה אחת ענקית. תחשבו על זה ככה. אני מעדיפה להוציא פעם בשבוע סכום גדול של מזומן ולהשתמש בו במהלך השבוע. הרבה יותר עדיף, הרבה הרבה יותר. תנסו בעצמכם/ן. קחו נסיון של חודש, חודשיים ואל תשמשו בכרטיס אשראי, תראו איך יותר קל ככה לנהל את התקציב שלכם/ן. רויטל.

nirdagan

New member
אמצעי תשלום שונים

לקונה +++++ מזומן: 1. שורת חשבון על כל משיכה בכספומט (בערך 1.14 שקל ולא חצי שקל) 2. זמן המתנה בכספומט וחיפוש אחרי כספומט 3. סיכון של אבדן או גניבה או שוד. 4. אין אפשרות לשלם בתשלומים צ´קים: 1. בתי עסק רבים לא מקבלים 2. כל צ´ק לפחות חצי שקל, וכל שורת חשבון 1.14 סה"כ 1.64 לכל צ´ק. 3. זמן הכרוך בכתיבת צ´קים כרטיס אשראי: 1. שורת חשבון אחת בחודש 2. עמלה של 5.75 בחודש 3. אפשרות לתשלומים (דורש עמלה נוספת, שהיא יותר קטנה מעלות של צ´קים דחויים). 4. ניתן להשתמש בטלפון פקס ואינטרנט. 5. נקודות 6. דחיית התשלום ללא ריבית או עמלה לבעל העסק +++++++++ מזומן: 1. סכנה של אובדן או שוד, עלויות אבטחה. 2. צורך להפקיד בבנק לעיתים מזומנות. עמלה על הפקדת מזומן, בנוסף לשורת החשבון. 3. צורך להחזיק מזומן במגוון שטרות ומטבעות כדי לתת עודף. צ´קים: 1. עלויות גבייה גבוהות במקרה של צ´קים חוזרים 2. עלות הפקדת צ´ק דחוי למשמורת כ-10 שקלים לחודש 3. צורך להפקיד בבנק לעיתים מזומנות. שורות חשבון על הפקדות. כרטיס אשראי: 1. תקבולים בטוחים, כולל בתשלומים 2. עמלה על כל התקבולים בין 1.5% ל-3.5% 3. אפשר לעשות עסקאות בטלפון בפקס ובאינטרנט. 4. תקבול באיחור ללא פיצוי. כל אחד שיעשה את החשבון שלו.

BooBee

New member
תגובה

אוקיי, התקשרתי עכשיו לבנק. פנקס צ´קים עולה בערך 8 שקלים. שורת תדפיס עולה 1.21 (ולא חצי שקל כמו שחשבתי). ואני מעדיפה להוציא פעמיים בשבוע סכום גדול של כסף ולתת צ´קים מזומן, כי ככה אני יודעת בדיוק מה קורה עם הכסף שלי בבנק ולא מחשבת את כל העניין של תשלומים לעתיד. אני משלמת בצ´קים חשבונות בדואר(בזק, ארנונה, חשמל, מים, גז). יש לי הוראות קבע לביטוח, לטלפון הנייד ולכבלים. אני רושמת צ´ק מהיום להיום, ולא מופתעת בעשירי לחודש בכל פעם מחדש שפתאום ירד לי מכרטיס האשראי 2500 שקלים בבום אחד. כאשר אני משלמת כל חשבון בנפרד, בזמן שצריך, החשבון שלי ישר מתאזן ואני יודעת בדיוק מה המצב של העו"ש שלי. היום בכל מקום יש כספומט. אני בדרך כלל מוציאה כסף בשעות הערב, אחרי שאני חוזרת מהעבודה ואף פעם אין תור לכספומט. יש תורים בבקרים, בעיקר בימי שישי ובערבי חג. גם כרטיס אשראי יכול להגנב. לי יש כרטיס משיכה כבר שנתיים ואני מברכת את עצמי על ההחלטה לוותר על כרטיס האשראי. אני אמנם מוציאה בחודש הרבה כסף מזומן ומשלמת איתו בסופר, במכולת, וכל ההוצאות הרגילות שיש לי (ספרים, דיסקים, מתנות וכו´). אני מוציאה פעמיים בחודש תדפיס ובוחנת את ההוצאות שלי. פנקס הצ´קים שלי מסודר, על כל ספח צ´ק יש לי הסבר מה וכמה ולמי ומתי. אני חושבת שלעבוד עם מזומן וצ´קים זה הרבה יותר נבון לאנשים שצריכים לכסות מינוס או נמצאים בחובות וכרטיס האשראי לפעמים הוא דרך להשתולל בלי ששמים לב. עוד לא נתקלתי בחנויות שלא מקבלות צ´קים. שבוע שעבר קניתי בגדים ב 300 שקלים ונתתי צ´ק לאותו היום. אני לא נותנת צ´קים אם אני לא יכולה לכסות עליהם. יש לי תקציב חודשי ואני משתדלת לעמוד בו. כל הקטע של ניהול אפקטיבי של הכסף שלי חשוב לי, כי אני נוטה לפזרנות יתר. הכל מדוד ומחושב. אם יש כסף, קונים. אם לא, מחכים לחודש הבא כשתהיה משכורת. העניין עם כרטיסי אשראי זה שזה מספק לך סוג של פיקציה. כשחברה שלי מספרת לי שהיא עשתה קניות בסופר ושילמה בשלושה תשלומים שווים, אני מתפלצת, כי הרי עוד שבועיים או חודש היא שוב תערוך קניה גדולה ושוב תעשה שלושה תשלומים, כך שבחודש הבא ירדו לה שני תשלומים. אני חושבת שמי שיש לו בעיות עם כסף(כמוני) ואף פעם לא מבין על מה הולך כל הכסף, חשוב להתחיל לפקח על העניין וכצעד ראשון לוותר על כרטיס האשראי. לפעמים זה מעצבן. אני יודעת. כרטיס אשראי זה נוח, אבל שוב, יש לי בעיה עם לגלות פתאום בעשירי לחודש שיורד לי 2500 שקלים, כי הכנסתי לשם את החשבונות ואת הקניות. כשיורד לך סכום כל כך גדול בבום אחד, במקום לחלק את זה כל פעם מה שרק צריך, זה הרבה יותר טוב. אני גם נגד תשלומים ואני יודעת שזה בעייתי בקניות גדולות כמו מכשירי חשמל או לימודים. מאחר ואת מכשירי החשמל שיש לי רכשתי עוד בתקופה שהיה לי כרטיס אשראי, אז אין לי תשובה ממשית. אולי כשיש משפחה ויש הוצאות הרבה יותר גדולות, כדאי שיהיה כרטיס אחד, אבל רק לשימושים מיוחדים, כמו קניות של מכשירי חשמל ולימודים. להתחייב שזה יהיה רק לשם הוצאות מהסוג הזה. אני גם חושבת עכשיו על להתחיל ללמוד לימודים לא זולים בכלל ואני חושבת על כרטיס אשראי רק מהסיבה הזו. לא להחזיק את הכרטיס בארנק, שלא יהיה זמין. להשתמש בו רק למטרת חלוקה לתשלומים ללימודים. אגב, אם ת´ק חוזר לך(עמלה של כ 40 ומשהו שקלים פר צ´ק), סימן שלא היה כדאי במיוחד לקנות מה שקנית, שזה מחזיר אותי לעניין של "אם אין כסף, לא קונים". גם ביטול כרטיס אשראי על ידי הבנק כרוך בתשלום לא קטן, קנסות, ריביות ושאר מרעין בישין. רויטל.

מירי,

New member
מזומן? יש חיה כזו?

למשל כשרוצים לקנות מכונת כביסה? למשל כשרוצים לשלם קורס שעולה 5000 ש"ח ומעלה (יש גם כאלה שעולים מעל 15000). מזומן זה אידאל מה זה יפה.....

dani09

New member
יותר מכך

בזמנו,כשהיינו יותר צעירים (בעלי ואני)היינו עורכים רשימה לסופר וליד כל מוצר הייתי רושמת את עלותו (בערך),היינו לוקחים מזומן בהתאם וככה היינו "חייבים" לקנות רק מה שברשימה ולא יותר. מנסיון,זה פטנט טיפשי-אבל מעולה.

nirdagan

New member
הטעות העיקרית במכתב היא

שהכותב\ת סבור\ה שחברות האשראי לא נותנות שירות: "לא רק שאיננו מקבלים תמורה על כך" ישנה תמורה רבה בשימוש בכרטיס אשראי גם לקונה וגם למוכר. יתרה מזאת העלות של כרטיס האשראי לקונה היא נמוכה מדרכי תשלום אחרות, וכנ"ל למוכר. (יש לשקלל גם הוצאות גבייה של צ´קים חוזרים וכדומה). משום שחברות האשראי אכן נותנות שירות, זה די נורמלי שהן יגבו עליו תשלום.

tookmy

New member
אני כבר מזמן רוצה לבטל

עוד לפני העמלה המטופשת הזו... לדעתי העמלה הזו היא חוצפה וזלזול בלקוחות, כיון שהאינטרס של חברות האשראי הוא שימוש בכרטיס. אני משתמשת בו כמה שפחות ובכל זאת משתמשת: חשבונות טלפון שמגיעם וכמובן הוראת קבע לסלולרי (שגם אותו הלוואי והיה לי אומץ להעיף) . לגשת כל פעם לבנק לא תמיד נוח לי כיון שאני גרה במקום נידח יחסית, אבל הייתי שמחה לכרטיס בנק שאפשר לשלם איתו כמו שהיה לי כשגרתי בארה"ב. היתרון: לא צריך להסתובב עם מזומנים ואפשר לשלם ישירות עם הכרטיס, אבל מדובר בתשלום ישיר ומיידי, לא בעוד חודש, אלא ברגע הגיהוץ. בנוסף, כמה שאני לא אוהבת את האמריקאים הרגשתי שהבנק שלהם במידה רבה הוגן יותר מהבנקים כאן- גבו ממני סכום מסויים שאמרו לי מראש וגם הכריחו אותו להזמין 12 פנקסי צק´ים עם פתיחת החשבון, לא נתנו לי להזמין פנקס או שניים, אין אפשרות להיכנס למינוס (טוב בשביל ישראלים. האם אני היחידה בארץ הזו שאין לה מינוס וגם לא היה לה כבר שנים?!) . לא היו על כל פעולה. סכום קבוע ששולם מראש ושגם אותו אפשר היה לבטל אם הייתי מבטיחה לשמור להיות מעל פלוס מסוים בחשבון תמיד, כלומר מי שקבוע בפוס גבוהה מקבל פרס מהבנק- אין עמלה כלל! וככה זה צריך להיות, שהרי הם משקיעים את כספינו כך שזה לא רק שהם שומרים עליו עבורנו, אלא גם נהנים מאיתנו. שיתחילו להתנהג כמו בני אדם, וגם , אם אפשר, שיתחילו להשקיע בניקוי נחלים ולא בחוצה ישראל....

למעלה