הגיע גם תורי להתייעץ סופסוף - מיקסר :)

lirshon

New member
הגיע גם תורי להתייעץ סופסוף - מיקסר :)

סופסוף הגיע גם תורי לקנות את המיקסר הנכסף.
אני מאוד מתלבטת.
יש היום בשוק כ"כ הרבה סוגים וחברות...
מישהו שמע על המיקסר של סאוטר?
בעקרון, אני חושבת שאלך על קנווד. פשוט לא יודעת מה כדאי...
מתלבטת בין ה-KMIX המפוספס לבין ה-770 או ה-710.
מה ההבדלים בניהם? מי יותר חזק ועמיד, שקט ואפקטיבי?

אשמח לתגובות מורחבות והסברים.
רק לשם הרקע- אני מאוד אוהבת לאפות. בעיקר בצקי שמרים ולפעיתים יותר רחוקות גם לחמים, אבל לא בסדרי גודל של יותר מ-1 ק"ג.

תודה לכל העוזרים :)

er2900

New member
תשובה

הי
KMIX לא מומלץ, חוץ מהיותו "רהיט" יפה, המנוע שלו חלש משמעותית מסדרת ה 7XX.
ממליץ בחום על ה 710.

בהצלחה.

dani666

New member
כל עוד שלא מדובר על בצקי שמרים -

כל מיקסר יהיה טוב. קני משהו סביר של חברה רצינית ולא צריך את היקרים.

בהנחה שאת אכן גם מתעסקת בבצקי שמרים (אבל משקל בצק עד כקילו ורבע (שזה סביב 700 ומשהו גרם קמח), כדאי כבר לבחור משהו רציני יותר מדגמי הכניסה של קיצ'ןאייד (מעוצבים ככל שיהיו) מצד אחד אבל לא צריך להשקיע הון מצד שני.

אישית, ההמלצה של היא על הבוש MUM4405 (באמריקה נקרא Compact) -
http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=8759
שישאיר לך עודף מ 440 ש'ח ועדיף על מכשירים גדולים בהרבה ממנו.
יתרונות נוספים :
קטן (ובכלל הזרוע העליונה מתקפלת כשהוא לא בשמוש)
לא שוקל כלל
עושה אחלה בצק (עד לכיכר אחת).

אמנם מפלסטיק (כולו) אבל במקרה שלו זה ממש לא חסרון.

bali

New member
מנהל
כמה דברים

אני לא מכירה את המיקסרים של סאוטר, מה שחשוב לבדוק זה את הספק המנוע שלהם ושהם לא "רוקדים" על השיש.

לגבי הקנוודים, יש לי KMIX וקצת התאכזבתי ממנו. זה לא שהוא לא יכול ללוש בצקי שמרים כבדים מקילו קמח, אבל זה לא כל כך קל לו. צריך להקפיד לעבוד איתו במהירות נמוכה כשלשים בצקים, ולהיות איתו עדינים. הספק המנוע שלו הוא 1000 ואט בנעילת מנוע מקסימלית, מה שאומר שרוב הזמן הוא לא מגיע להספק הזה.

במובן הזה, המיקסרים מסדרת המייג'ור, ביניהם 770 ו 710, מתמודדים עם משימות כאלה בקלות רבה יותר, כי הספק המנוע שלהם הוא 1000-1200 ואט אמיתיים.

המייג'ור יותר חזקים ועמידים. מבחינת רעש/שקט לא יודעת מה ההבדלים. לי לא מפריע שהמיקסר עושה קולות של מיקסר.

החסרון של המייג'ור, שאפשר לטפל בו, הוא שבגלל שהקערה שלו 7 ליטר (לעומת 5 של הקיימיקס) היא צרה ועמוקה יותר, והווים לא מגיעים לתחתית הקערה, כך שלפעמים צריך לעצור ולגרד עם מרית את התחתית, בעיקר אם עובדים בכמויות קטנות. אבל המיקסר בא עם מפתח ברגים שמיועד לכיוון של הווים, ואפשר לכוון אותם כך שכן יגיעו לתחתית הקערה, והבעיה אמורה להיפתר.
עוד חסרון קטן הוא שלעומת הקיימיקס, שיש לו ידית אחיזה גדולה ונוחה בצד הקערה, למייג'ורים אין ידיות כאלה וזה פחות נוח להעביר תערובת מהקערה לתבנית ביד אחת. צריך לחבק את הקערה קצת בשביל זה.

עם כל זאת, ההמלצה שלי היא על המייג'ורים. לגבי 770 או 710, זה עניין של העדפה עיצובית בעיקר, כי מעבר לזה המפרט הטכני שלהם דומה. מה שכדאי לראות זה כמה מהירויות יש לכל אחד. עדיף כמה שיותר, כדי שתהיה שליטה יותר טובה על צורת העיבוד של מה שמכינים בו.

לא יודעת אם יש הבדל גדול במחירים של שני הדגמים הללו, לרוב ההבדלים הם כי לפעמים דוחפים לעסקה תוספות כמו מטחנת בשר, מסחטת מיצים וכיו"ב. אם את לא רואה בהם צורך, נסי למצוא עסקה שלא כוללת אותם. עוד משהו שיכול לייקר הוא אם המכשיר עשוי נירוסטה או לבן. נירוסטה יהיה קצת יותר יקר (אבל אולי יותר יפה).

בהצלחה! מציעה לך ללכת לראות אותם בחנות חשמל כדי להתרשם מהכובד, הגודל, המראה שלהם, ואז לחפש את המחיר הכי טוב באינטרנט, כי באינטרנט תמיד יותר זול.

ואם יש לך עוד שאלות אנחנו כאן.

dani666

New member
הערה לפיסקה האחרונה - באינטרנט *לא* תמיד ...

... זול יותר. מניסיון אישי.

bali

New member
מנהל
בשמחה

למעלה