הגיע הזמן להיפטר משיטת ההפניות- שרק מזהמת....

LoveBeing

New member
הגיע הזמן להיפטר משיטת ההפניות- שרק מזהמת....

אני לא יודע אם שמתם לב או לא לתופעה המסוכנת הזאת.. (וכן כבר כתבתי את זה בפורום תמיכה אבל לפי דעתי זה מתאים לכאן!) ההפניות מלאות בספאמרים! פרסומות של זבל, פרסומות לאתרי סקס וזוהמה... אנשים "כאלו" עושים חיפוש ומגיעים לבלוגים שלנו! כל אחד יכול בעצם לשלוח פרסומות ולזהם מבלי אפילו להיות רשום בתפוז! אני לא יודע איך הם עושים את זה אבל זאת ממש פירצה באבטחה. אני לא יכול כל היום לעבור רשומה רשומה- (ויש לי כמעט 400 כאלו!) ורק למחוק את מאות ההפניות (לרשומה!) לא זה רק אי אפשר בגלל עוד תקלה למחוק את הכל במכה אחת אם זה מעל ל-100 הפניות. ואז צריך ידנית לספור עד 100 בכל פעם ולמחוק! ואז שוב פעם לחכות הרשומות יתעדכנו, שוב פעם לחכות שכל רשימת ההפניות האדירה תעלה.. לסמן ידנית.. למחוק.. וכו'!! אני ממליץ שהגיע הזמן לעשות סקר בבלוגיה ולשאול אם הבלוגרים מסכימים להיפטר מהשיטה לתמיד. כי גם אם תמנעו מהספאמרים להגיע- זה לא יעזור.. עדיין נצטרך כולנו למחוק את כל ההפניות!! רק כדי למחוק את ההפניות מה-10 הרשומות הראשונות שלי בבלוג לקחה לי כמעט שעה! גם אם יש תועלת בהפניות היא לא קרובה בכלל לנזק שיכול להיגרם. זכרו שיש ילדים מתחת לגיל 18 בבלוגים.. וכולם! מזוהמים בספאמים האלו! ש לי רשומות ישנות שמגיעות ליותר מ-300 הפניות! ויש אחת שיש לה- 854!! יכולים לתבוע אתכם הורים על העניין הזה וזה גם מחוץ לחוק שיופיעו תכנים כאלו באתר.. אפילו האתרים למבוגרים שואלים את הגיל של הגולשים אבל במקרה הזה לא! הגיע הזמן לעשות מה שנכון- להודות בטעות ולהיפטר משיטת ההפניות. אני כמעט ולא מכרי אנשים שמשתמשים בזה ואין בזה טעם!!! הרע גדול מהטוב.. ופשוט צריך לעשות את המעשה. במקום לבזבז זמן בלחשוב איך לתקן את זה- פשוט תוותרו על זה.. וכולנו נסכים!
מקווה שתקשיבו לעצתי.. נ.ב. אולי הגיע הזמן לשפר את מערכת החיפוש בעורך הבלוג? אני חייב ממש לדייק עד הפסיק כדי שימצא לי את הרשומה.. לא כדאי לתקן את זה- כמו החיפוש בבלוג עצמו? לילה טוב! גיל

0r0r

New member
...........

להפטר מזה זו לא הדרך להתמודד (ותפוז גם לא יעשו את זה). פרצת אבטחה זו לא. ספאם לכל דבר שצריך להתמודד איתו זה כן.

LoveBeing

New member
כן אבל אם למשהו הזה אין כמעט ערך- מה הטעם?

זה לא כמו תיבות דואר שבעצם תלויות במה שנכנס ויוצא מהן... כאן זה בלוגים- המהות שלהם הראשונית היא הבלוג עצמו, התוכן! אם אין שום הכרח לעניין ההפניות האלו (שאני בקושי מכיר אנשים שמשתמשים בהן..) וזה רק יכול לגרום לנזק- ונזק רציני!! (תחשוב על ילדים סקרנים) למה להתעקש? מה כבר יקרה אם יסירו את זה? מישהו ישים לב בכלל? ואם אני לא רוצה שיהיו בבלוג שלי הפניות בכלל- אין לי זכות לבקש שאצלי לפחות זה לא יהיה? יש לי רשומות ישנות שאילו משום מה אין "ניהול הפניות" אז מה נאי צריך פשוט להשאיר את זה? אפילו באימייל אפשר תמיד למחוק לפחות. זה כאילו אתה כותב ספר- או יותר מדוייק- יומן איש, ומישהו בא ומקשקש לך בו! ואתה לא יכול יכול אפילו למחוק את זה! אז מה תעשה? תגובות זה מספיק לפי דעתי- מישהו המליץ על הרשומה שלך- שפשוט יודיע לך בתגובה- מה כבר קרה? ותכל'ס זאת כן פריצת אבטחה של תפוז- במיוחד אם אנשים מבחוץ נכנסים, מבלי אפילו לדעת לאיזה בלוג או אתר (ישראלי או אפילו מצרי מצידם..) הם פלשו- הקוד שמשתמשים בו כנראה חשוף מידי- אז למה להשתמש בזה? אני תומך גדול בתפוז ותמיד הייתי.. אבל לפעמים יש גבול לכל תעלול ולכל "רעיון חדש" כי לפעמים צריך לכבד את הדיעות של הבלוגרים ולכבד אותם. ולהבין שאם משהו הלך טוב ולא היו בעיות מיוחדות- בשם "החידושים" לסכן את הכל? מספיק עניין העורך החדש שמאוד האט לי את הבלוג מאז.. וגם קצת הרס את העיצוב.. עכשיו עוד משהו שאני צריך כל יום להתעסק איתו? לא מספיק? באמת לאנשים לא כל כך אכפת מהגדג'טים האלו.. בלוגרים אמתיים באמת לכאן לכתוב! והקוראים לקרוא- מה עוד צריך? לא תמיד צריך לקבל את הדברים כמו שהם.. כי אם לא נלחמים על מה שמאמינים שנכון או במה שמאמינים שפסול- מה בכלל הטעם לחיות? מה זהו? סתם לקבל את הגזירות כמו שהן? אם אתה היית רואה משהו שמסכן את הציבור- היית יושב בשקט? ותחשוב על זה.. אני פשוט רואה נרחב יותר.. ואת ההשלכות בעתיד.. לילה טוב...

0r0r

New member
אין לזה ערך - בעיניך

בבלוגים אחרים (בפרט העצמאיים, אבל לא בהכרח) הם כלי פופולארי ושימושי. תפוז לא יסירו כלי שקיים בכל מערכת בלוגים שמכבדת את עצמה. המקסימום שתפוז יעשו (וצריכים לעשות) הן האפשרויות של סגירת פוסטים ספציפים מתגובות ע"י הבלוגר ומניעת (או צמצום) ספאם כשהאפשרות פתוחה. אני לא יודע מה אתה יודע טכנית על איך שהפניות עובדות, אבל הפניות הן סה"כ מימוש אחיד ושקוף (בדיוק כמו RSS) של טכנולוגיה קיימת וידועה. אין כאן פרצת אבטחה. אף אחד לא צריך לדעת מה הולך בקוד של תפוז, כי מנגנוני שליחת ההפניות וקבלתן זהים בכל המערכות מבחינה רעיונית ואלגוריתמית (וזה מה שמאפשר להם לתקשר אחד עם השני). בפועל כל אחד יכול לשלוח מכל דף אינטרנט הפניה לכל דף אחר שתומך בקבלת הפניות. הרעיון כאן הוא שיישלחו הפניות כשיש בהן צורך וכדי למנוע בהן ספאם יש לתפוז מספיק מה לעשות.

0r0r

New member
סגירה מהפניות הכוונה.

(כמו שקיים בתגובות.)

LoveBeing

New member
כן אבל הפניות של הספאם מאיטות את הבלוג ממש!

עכשיו ברגע זה אני מוחק את ה-400 ומשהו הפניות שהיו לי לרשומה אחת! והיא רק אחת מבין עשרות אם לא מאות שאני צריך או לעבור עליהן ולמחוק את ההפניות.. אם לתוז יש המון דרכים לחסום- אז למה הם מחכים? קדימה! ואהבתי את הרעיון שלך של חסימת הפניות. מצידי שיעשו הפניות אלי- אבל אני לא רוצה ולא צריך גם שיהיו אצלי בבלוג! אם אי אפשר לחסום את אותן אתרים מלהגיע אלי- לפחות שלא יופיעו אצלי בבלוג בלי רצוני! תאר לך שזה רק יחמיר? הרי בעצם זה רק יכול להחמיר.. לבלוג שלי יש הרבה מבקרים אז אצלי זה ממש חריף.. אבל תן לזה רק עוד כמה חודשים וזה יהיה מגיפה אצל כולם! כדאי שתפוז מהר מאוד ילכו עם הרעיון שלך לחסום את ההפניות. זה גם תופס פחות זיכרון וזמן להעלות.. וזה בדוק. וזה גם מסביר למה הרשומות שלי כל כך איטיות.. זה פשוט בגלל טונות ההפניות האלו. אם בעורך זה לוקח כמעט חצי דקה שהרשימה עולה, בטוח זה גם ככה ברשומה עצמה.. תודה על היחס בכל מקרה.. אני ממשיך למחוק הפניות- לפחות בעמוד הראשון של הבלוג.. לילה טוב!

0r0r

New member
....

טכנית, אין בעיה לאפשר לחסום פוסט או בלוג ספציפיים מקבלת הפניות ככה שלא יוכלו לשלוח אליהם. אפשר גם להתבסס על זיהוי מילות מפתח, מקור הפניה, כמות הפניות ו1001 הצלבות. למה תפוז לא עושים משהו? אני לא יודע (וגם לא בטוח שלא עושים, רק שכמו כל דבר במערכת כזו - זה לוקח זמן). אגב, לטעון הפניה לוקח בדיוק אותו זמן כמו לטעון כל טקסט אחר מהמסד. כמו כל דבר, זה בעייתי רק כשכמות המידע גדולה.

LoveBeing

New member
יש לי הפתעה רצינית- הפניות תופסות מקום עצום!

הרגע בדקתי את זה כדי להוכיח את העניין... היתה לי רשומה ששמרתי לפני מחיקת 459 ההפניות- 1.06 מגה!! ואחרי שמחקתי את ההפניות- 399K איך אתה מסביר את זה?? אני הייתי המום!! קשה להאמין שזה נכון! ובדקתי את זה שוב ושוב! הנה עכשיו ליתר ביטחון בדקתי את זה לגבי הרשומה עם 854 ההפניות.. 2.02M!! וזאת רשומה שעד לא ממזמן היתה כמו כולן- לא יותר מ-400K. עוד רשומה שהיו בה יותר מ-300 הפניות.. 956K הפך ל300 וקצת.. עכשיו אין הוכחה יותר גדולה מזה!!זה עסק רציני! נטל שיהיה רציני על תפוז!! וזה זבל!! מילא זה היה כמה K אבל מדובר כאן בגודל עצום של מקום! וזה אומר גם זמן לחכות.. מאז שהבלוגים נהייה איטיים אני גולש פחות.. ולתפוז זה משהו רציני- זה כבר נזק כלכלי.. בשלב מסויים לאנשים ימאס לחכות. ותפוז לא יבינו שזה הכל בגלל משהו "קטן" כמו ההפניות! וזה נטל עצום!! למחוק את כל זה!! תחשב את כל הבלוגרים ביחד.. זה המון זמן וארנגייה. וזה יימאס בסוף! אין לי בעייה שאנשים יפנו אלי וזה אפילו נחמד הרי.. אבל שוב פעם.. מה הטעם שזה יופיע אצלי בבלוג ויתפוס מקום? אני יכול בתור הרשומה עצמה לשים קישור לא? אני אומר שזה מיותר.. ועכשיו גם מסוכן.. ותראה.. אני ישבתי עכשיו עד 3 בבוקר רק כדי להוכיח את זה.. וזה לא קל שהכל צריך להיות ידני.. ולחכות עד שהכל יעלה מחדש.. במיוחד כל עוד לא תיקנו את זה שאוכל למחוק את הכל ביחד בלי שזה יתקע לי.. אתה לא חושב שאני עושה את זה גם בשביל כולם? מקווה שיקשיבו לי כאן בבוקר.. לילה טוב..

0r0r

New member
כל הפניה היא סה"כ עוד שורה במסד הנתונים

1000 הפניות מיותרות הן לא מה שיגרום לתפוז לקרוס, אלא רק לפוסטים עם הרבה הפניות לעלות לאט יותר כי הם צריכים לבצע יותר פניות למסד.

LoveBeing

New member
התכוונתי למשהו אחר... למחיקת ההפניות.

בעורך הפניות שאני מנסה למחוק יותר מ-100 הפניות- מופיעה תקלה. מה שהתכוונתי זה שתשנו את ההגדרות שם שכנראה מגיעות רק עד 100 הפניות. שתעשו את הרף ליותר גבוה (עד 800 אפילו) כדי שאוכל למחוק במכה אחת את כל ההפניות. כבר כתבתי על הבעייה הזאת כמה וכמה פעמים.......... שים לב לתמונה שצירפתי מקודם- היא מופיעה אחרי שאני מנסה לעשות "בחר הכל" ולמחוק.. תודה! גיל

Bezalel P

New member
הפניות הן לא חידוש.

הן קיימות במערכת שנים ארוכות. למיטב ידיעתי רשומות עם עשרות הפניות מזוייפות הן בעיה שמאפיינת רשומות שפורסמו תחת עיצוב הקלאסיק. גם לאחר השינויים העצוביים לא ניתן לתקן את נזקי העבר, מכיוון שהרובוטים שסורקים את ההפניות כבר סרקו ושמרו אותן. כפי שהסברתי כאן מספר פעמים בעבר, את ההפניות המזוייפות אין בעיה למחוק. אם אתה נתקל בקשיים לעשות זאת בעצמך, העבר אלי קישורים לרשומות הבעייתיות ואנחנו ננסה לסייע.

Bezalel P

New member
הפניות הן כלי מאוד חשוב.

ההפניות מאפשרות לבלוגרים להתיחס לרשומות אחד של השני, באופן שמיידע את הבלוגר אליו מתיחסים (ואת קוראיו) שמישהו כתב על הרשומה שלו. כפי שאור כתב כאן בהמשך השרשור, זוהי שיטה ידועה ואוניברסלית במערכות בלוגים, ואין לנו כל כוונה לותר עליה. לצערי, התגלתה תופעה מכוערת של אתרים זרים אשר סורקים את קישורי ההפניה ומשתמשים בהם כדי לשתול הפניות מזוייפות ופרסומיות. הבעיה קשה במיוחד ברשומות שפורסמו תחת עיצוב הקלאסיק, מכיוון שבעיצוב החדש נקטנו מספר פעולות כדי להקשות על הרובוטים שסורקים את ההפניות. בימים אלה אנחנו עובדים על מספר שיפורים משמעותיים במסך הניהול של הבלוגים, ואני מקווה שהם יכללו גם טיפול מוצלח יותר בהפניות ובחיפוש בתוך העורך.

LoveBeing

New member
תודה רבה! ../images/Emo9.gif וצילום המסך עם התקלה...

אני שמח לדעת שהתקלה כבר תוקנה.. ובאמת שמתי לב שלבלוגים החדשים אין את הבעייה הזאת יותר. אני עברתי לעיצוב החדש רק לפני חודש בערך. אבל עכשיו יש לי כמעט 400 רשומות שאני צריך למחוק את ההפניות שלהן.. צירפתי תמונה (הצלחתי לעשות את זה בסוף..) של התקלה שמופיעה כל פעם שאני מנסה למחוק את הכל ביחד- אם זה מעל ל-100 החלון הזה מופיע. אולי הגדרתם את זה לא נכון? תשנו שיהיה ניתן למחוק עד 1000 הפניות.. תודה רבה! גיל

Bezalel P

New member
פתרון שהוא קצת "דרך בורמה" לבעיה יכול להיות

להעתיק את הרשומות הישנות, לפרסם אותן מחדש כרשומה חדשה (בעלת מספר רשומה חדש), ולהסיר את הרשומות הישנות. כך הקישורים שהאתרים האלו סרקו בעבר לא יהיו עוד רלוונטיים.

גם אני סבלתי מהבעיה הזאת

ואני גם מזהירה בלוגרים אחרים, תופעה מכוערת ומעצבנת!

למעלה