הגיע הזמן להשתדרג

עודד2109

New member
הגיע הזמן להשתדרג

כיום טוחן ברוקי, מכין קפה בבריקה ומקציף בטוטוקרמה.

רוצה להשתדרג. תקציב עד 4000 ש"ח.

סילביה המיתולוגית בתקציב (ראיתי ב 3500 ש"ח). האם זה עדיין הדגם המומלץ כמכונה ראשונה? התלבטויות נוספות?
 

dudi4321

Active member
כל מכונת קפה לאספרסו תשדרג לך

יש יותר זולים.
להקציף חלב אפשר עם פלאנג'ר. מפמפמים ויוצא יופי של קצף.
 

dimab

Member
כבודה של סילביה במקומה מונח וזאת מכונה טובה בהחלט, אבל...

...המחיר שלה בארץ טיפה מוגזם, ולדעתי, אם תוסיף 500 (או תתמקח, או תחפש מתצוגה) - תוכל לקנות אוסקר, שזאת אופציה מליגה אחרת.
 

yossi7070

New member
אני..

גם רוצה להשתדרג וחשבתי על אוסקר,הבעיה היחידה שלה זה זמן ההפעלה
הבנתי ש10 דקות שזה נראה לי חסרון גדול למכונה ביתית יש לי מכונה של דלונגי פשוטה
ב600 שח ולוקח 3 דקות גג לקבל קפה,אני מתאר לעצמי שלא באותה רמה של אוסקר
אבל ההכרנה יותר פשוטה...
 

oferlev9

New member
אוסקר מכונה מכוערת ......

נכון שיש לה יתרון ברור: מחליף חום שאין לסילביה , אבל היא מכוערת ברמות וכולה מפלסטיק לעומת הסילביה שכולה מנרוסטה עם קווים נקיים. אני באופן אישי לא הייתי מכניס הביתה אוסקר גם בחינם.
&nbsp
לגבי חימום : גם סילביה צריך לחמם 10 דקות לפחות
 

knappertsbusch

New member
על טעם וריח וגו׳

אני דווקא מחבב את העיצוב הפלסטיקי המגושם הזה, מעין שאריות מתחילת שנות ה-80,
עם עמידות בהתאם. אולי בגלל שגדלתי עם הדברים האלה...
 

dimab

Member
קצת על סבלנות וחוש אסתטי


ובכן, לגבי זמן החימום אני יכול להגיד לך דבר אחד: איכות מיצוי האספרסו מושפעת חזק (בין שאר הגורמים) מיציבות טמפרטורת המים במהלך התהליך כולו. בשביל להשיג יציבות שכזאת נהוג לעשות את הראש וכמה שיותר חלקים אחרים במכונה מגושי ברזל גדולים וכבדים - שכן גושי ברזל כבדים - לכשיגיעו לטמפרטורת היעד - לא יישנו במהרה את חום גופם, ובטח לא לאורך מזיגת 30 מ"ל של אספרסו קצר (גם לא של ארוך). אך אליה וקוץ בה: בשביל שאותם גושי ברזל כבדים יגיעו לטמפרטורת היעד מלכתחילה - דרוש זמן. לצערי, חייב להגיד שאין כאן פלאים: ככל שהמכונה יותר איכותית ויציבה תרמית, כך היא בד"כ תהיה יותר גדולה וכבדה, וכל גם יידרש יותר זמן של חימום התחלתי. במכונה שלי למשל - שהיא בעלת ראש E61 - נדרש בין חצי שעה לשעה של חימום בתחילת היום. היו לי פעם מכונות שהתחממו תוך 5 דקות, וזה בהחלט היה נחמד, אבל האם בשביל זה הייתי חוזר אליהן - ממש וממש לא! את החימום ההתחלתי פותרים עם שעון שבת פשוט שמדליק את המכונה מבעוד מועד.
עכשיו לגבי ההערה של עופר: על טעם ועל ריח - גם של הקפה עצמו וגם של עיצוב המכונה שעושה אותו...
מישהו (כמוני) "מת" על האסתטיקה של שנות ה-50-60 של מכונות E61 ומכונות מנוף, מישהו אחר שונא אותן ומעדיף עיצוב תעשייתי מודרני, ומישהו שלישי אוהב פלסטיקים צבעוניים. מישהו חושב שהעיקר זה טעם הקפה ומצידו שיישב לו קוף קטן ומכוער על השיש ויעשה אותו, ומישהו (כנראה גם אתה) חושבים שהאסתטיקה במטבח ובכלל באוכל חשובה כמו הטעם (או לפחות משלימה אותו). כל אחד ואחת יחליטו לעצמם האם מתאים להם להתפשר (קצת) על איכות התוצאה תמורת איכות האמצעי, להתפשר על עיצוב האמצעי למען התוצאה, או לא להתפשר על אף אחד מהם - תמורת סכום סמלי (או לא כל כך) של מזומנים. העיקר להיות שלמים עם הבחירה - אחרת נכנסים לשדרוגים אינסופיים, ובסוף זה עולה יותר (מי כמוני יודע) - אבל זה כבר נושא לפוסט נפרד
 
למעלה