קצת על סבלנות וחוש אסתטי
ובכן, לגבי זמן החימום אני יכול להגיד לך דבר אחד: איכות מיצוי האספרסו מושפעת חזק (בין שאר הגורמים) מיציבות טמפרטורת המים במהלך התהליך כולו. בשביל להשיג יציבות שכזאת נהוג לעשות את הראש וכמה שיותר חלקים אחרים במכונה מגושי ברזל גדולים וכבדים - שכן גושי ברזל כבדים - לכשיגיעו לטמפרטורת היעד - לא יישנו במהרה את חום גופם, ובטח לא לאורך מזיגת 30 מ"ל של אספרסו קצר (גם לא של ארוך). אך אליה וקוץ בה: בשביל שאותם גושי ברזל כבדים יגיעו לטמפרטורת היעד מלכתחילה - דרוש זמן. לצערי, חייב להגיד שאין כאן פלאים: ככל שהמכונה יותר איכותית ויציבה תרמית, כך היא בד"כ תהיה יותר גדולה וכבדה, וכל גם יידרש יותר זמן של חימום התחלתי. במכונה שלי למשל - שהיא בעלת ראש E61 - נדרש בין חצי שעה לשעה של חימום בתחילת היום. היו לי פעם מכונות שהתחממו תוך 5 דקות, וזה בהחלט היה נחמד, אבל האם בשביל זה הייתי חוזר אליהן - ממש וממש לא! את החימום ההתחלתי פותרים עם שעון שבת פשוט שמדליק את המכונה מבעוד מועד.
עכשיו לגבי ההערה של עופר: על טעם ועל ריח - גם של הקפה עצמו וגם של עיצוב המכונה שעושה אותו...
מישהו (כמוני) "מת" על האסתטיקה של שנות ה-50-60 של מכונות E61 ומכונות מנוף, מישהו אחר שונא אותן ומעדיף עיצוב תעשייתי מודרני, ומישהו שלישי אוהב פלסטיקים צבעוניים. מישהו חושב שהעיקר זה טעם הקפה ומצידו שיישב לו קוף קטן ומכוער על השיש ויעשה אותו, ומישהו (כנראה גם אתה) חושבים שהאסתטיקה במטבח ובכלל באוכל חשובה כמו הטעם (או לפחות משלימה אותו). כל אחד ואחת יחליטו לעצמם האם מתאים להם להתפשר (קצת) על איכות התוצאה תמורת איכות האמצעי, להתפשר על עיצוב האמצעי למען התוצאה, או לא להתפשר על אף אחד מהם - תמורת סכום סמלי (או לא כל כך) של מזומנים. העיקר להיות שלמים עם הבחירה - אחרת נכנסים לשדרוגים אינסופיים, ובסוף זה עולה יותר (מי כמוני יודע) - אבל זה כבר נושא לפוסט נפרד