הגיע הזמן להתחיל להציץ

הגיע הזמן להתחיל להציץ

שמעתי הרבה סיפורים על מערכת היחסים בין הדג לפתיון ולקרס. למשל שהבורי נותן לפתיון מכה עם הזנב כדי להפיל אותו מהקרס. נו. נגיד. אני חושב שזה יהיה מאוד מועיל להציץ ולראות איך באמת הדגים מתנהגים עם הפתיון. למשל, האם הם מכרסמים או "שואבים"? כמה זמן הם ממזמזים את הפתיון עד שבולעים? מה הם בודקים לפני שבולעים? וכד'. איך עושים את זה? כמה רעיונות: 1. לקחת מצלמת וידאו (כזו שמקליטה על קלטת) במארז תת מימי ולהוריד למים ליד המקום שבו הפתיון. אפשר ככה לדוג שעה-שעתיים, ואח"כ לצפות. 2. לקחת מצלמת וידאו למחשב. כזו קטנטנה וזולה שרק משדרת את התמונה, ללא הקלטה, ולחבר אותה למחשב נייד כדי לראות בזמן אמיתי (אפשר גם להקליט). 3. לקחת צינור בקוטר גדול (לפחות 20 סנטימטר) ולסגור קצה אחד עם לוח זכוכית. אפשר להכניס את הקצה עם הזכוכית למים, ולהסתכל דרך הצד השני, ולראות כל מה שקורה. אבל יש אפשרות שהדגים יראו אותנו דרך אותו צינור ויבהלו (לפחות אם יראו אותי). מה דעתכם? יש למישהו עוד רעיונות? בא למישהו לקום ולעשות מעשה? (הייתי שמח לעשות מעשה בעצמי, אבל אין לי חשק לקום).

S K I P E R 2

New member
נראה לי יותר פשוט וטבעי

לבצע זאת באקוריום מים מלוחים הנהדר של אחד מחברי הפורום שראינו אתמול פשוט להוריד פתיון לדגי הקרס ו/או הבורים ושאר מיני ירקות לחכות ולצפות בהתנהגות של הדגים

paluta

New member
אתה ממש סוטה - להציץ לדגים ?

תתבייש לך אי פעם הם הציצו לך ?

איך אתה מעז לקרוא לי "סוטה"?

הייתי מעדיף "רבגוני בקיצוניות", או "שאינו כבול לדרכי הטבע" או "שאוהב מאוד בעלי חיים. מאוד מאוד מאוד". ובכלל, חשבתי שכבר תפסו את המדליף מהפרקליטות.

alonps

New member
../images/Emo110.gif"למאותגר דגית"

מצאתי חומר בנושא דינמיקה של דגים (שלצערי לא מצאתי את שמם ברשימת דגי הים התיכון). אני חושב שזה יכול לעניין אותך. נדרש ACROBAT READER (או אקספלורר 6)

zoharfi

New member
לא הצלחתי להוריד...

אלון, אולי קישור אחר ? תודה.

alonps

New member
../images/Emo110.gifסליחות

הלינק הנכון הוא www.hawaii.edu/ssri/hcri/files/holland_2001_qtr_2.pdf ההורדה לוקחת זמן!!

seafox

New member
תיאוריה שהעליתי עם חבריי לגבי

ניסויים מכל סוג שהוא. בכל ניסוי שאתה עושה אתה צריך לפקח עליו בצורה מסויימת. חוץ מזה,כל ניסוי שאתה רוצה לעשות אתה רוצה לעשות אותו בתנאים הכי טבעיים ובלי התערבות בטבע נכון? אז ברגע שאתה מכניס עוד גורם לעניין שהוא מלאכותי ולא קשור לעסק אתה בעצם מפר את הטבעיות.ובכך הרסת את הניסוי שלך בעצמך. ועכשיו לנושא שלך...אני כמעט בטוח שכל מה שאתה רוצה לבדוק תלוי בתנאים של-כמה דגים יש מסביבו,אלו הם הדומיננטיים,כמה אוכל יש בסביבה...הרבה תנאים.

למעלה