הגיע הזמן להתחיל לתכנן את הטיול!

הגיע הזמן להתחיל לתכנן את הטיול!

היי חבר'ה... אחל'ה אתר! 1)ברצוני לדעת,כמה כרטיס טיסה יעלה? כמובן שאני רוצה את ה ז ו ל ב י ו ת ר ... ממש לא איכפת לי לישון בתא המטען... אם תוכלו לשלוח לי מסרים עם המלצות על סוכנויות נסיעות או אפילו המלצות על קניית כרטיס דרך אתר אינטרנט מחו"ל...(אם אכמובן הוא עובד בארץ) 2)תקציב... נכון להיום חסכתי כ-73.000ש"ח...(נשארו עוד 4 חודשים לחסוך...) אני יודע שקשה להגדיר תקציב...אך אני יאפיין את הטיול ואז תוכלו לדעת פחות או יותר לפי נסיונכם... 3)"Life style":לעשות הכל ולחיות טוב(לא כמו מלך אך בכל זאת טוב...) בא נאמר שאני לא יתקמצן ויישן לי בשטח את כל תקופת הטיול. כשאני לא יישן בשטח,זה יהיה באכסניות הזולות והבסיסיות ביותר. אוכל: לקנות בסופרים ולהכין או לחילופין לקנות את האוכל המוכן. מידי פעם לצאת למסעדות וביומיום פאבים(לאווירה...לא שותה חריף). זהו! מקווה שהייתי ספציפי ואם במקרה ייפול על השאלה מישהו שיאמר "הי! זה היה סיגנון הטיול שלי!" אנא תאמר לי כמה הוצאתת ובמקרה ופגעתי בפרטיותו של מישהו,קבל התנצלותי. אם זה מביך אותכם לאמר כמה הוצאתם הפומבי,אנא שילחו לי מסר אישי. רוב תודות! תודה רבה!!!

Aussie Girl

New member
רק מסקרנות...

כמה זמן חסכת?!

calba 2

New member
קודם כל, האם אתה מחפש כרטיס פתוח

לשנה או לחצי שנה? אני חושבת שהכי זול לחצי שנה יכול להתחיל ב-$1099. פתוח לשנה יכול לעלות $1259 עם תורכיש אייר ליינס- הכי זול לדעתי. אבל אתה בטח תאלץ לחכות 30 שעות בטורקיה או משהו כזה. אני לא סגורה על הנתונים. לך לאיסתא. ישנה אופתיה נוספת, לקנות כרטיס עד תאילנד ומשם לאוסטרליה. ניתן לחסוך כ200-300 דולר ככה. 73 אלף שקל זה המון. זה יוצא 22 אלף דולר אוסטרלי שנאמר בחודש ילכו לך כ-1200 דולר(אם תלך לפאבים ומסעדות על בסיס יומי). תעשה את החישוב. לגבי האלכוהול, אני מצטערת או אולי בעצם שמחה לבשר לך שבאוסטרליה אתה הופך למעריץ מס' 1 של אלכוהול. אנחנו היינו קונים וויסקי בבוטל שופ ומשתכרים בבית ואז יוצאים וקונים באוג'ס(בירה ניוזילנדית) ב-6 דולר והראש היה כבר מסודר. אבל אם אתה לא עושה ככה, אתה יכול לפרק בשקט 50 דולר בערב רק על בירות! ככה אצלי היה לפחות, אני לא אהבתי לשתות לפני אוסטרליה וכשהגעתי לשם נהיתי אלכוהוליסטית
. יש כל מיני מקרים. הנקודה היא שתצפנ לכך שההוצאות תמיד יותר גדולות מהתכנון המקורי. בהצלחה

תשובה להלכה!!!

סופסוף...תודה על תשובתך! היא מכילה פחות או יותר את מה שביקשתי לדעת. אני חושב שעדיף להשקיע את ה-160$ הנוספים האלו ולרכוש לשנה... האופציה של טיסה לתאילנד ללא כרטיס לאוסטרליה...האם בדר"כ הסיכוים הם טובים לרכוש כרטיס משם לאוסטרליה בזול? זה אומר שבארץ אני רוכש בסה"כ כרטיס טיסה הלוך לבנקוק ושם אני רוכש תאילנד->אוסטרליה+ניוזילנד->ישראל? אך ההנחה היא ש-73.000ש"ח מספיק לחיים טובים? נחמדדד...(יש לי עוד 4 חודשים+ לחסוך עוד כסף...) אם יש לך עוד טיפים ומידע מעניין(כמו המידע החשוב שהבאת בפני...)אז אני ממש אשמח!!! תודה רבה! עינב.

כמה זמן חסכתי?

כשהייתי חייל עברתי ניתוח קשה שגרם לי להיות בטיפולים שנתיים,כך שלא יצא לי לעשות הרבה...(בו זמנית קיבלתי כסף ממשרד הביטחון)

calba 2

New member
אני מניחה שאתה נוסע בנובמבר-דצמבר

תחילת הקיץ, קיץ מדהים, חם ולח אמנם, אבל יפה והאווירה משגעת. 73 אלף יספיקו לך למלא זמן. ואסור לי להגיד פה שיש גם כל מיני חלטורות במידה ו.... אז אני לא אגיד כלום. בהחלט ניתן לרכוש כרטיס בבנקוק לכיוון אוסטרליה. אני לא יכולה להבטיח שתמצא טיסה לאותו היום אבל מקס' אפשר לישון כמה ימים בתאילנד- שזה גרושים. מה עוד אתה רוצה לדעת?

חבר'ה: אתם פשוט גדולים!!!...

ביטוח: האם יצא לכם להיתקל במטייל עם "עבר בריאותי" אשר צורך תרפות כרוני? וובכן...אני כזה. כיום אני בריא והכל,אך אני נוטל לא מעט תרופות. 1)האם יש מקומות שהייתם ממליצים לי לא להגיע? 2)האם יצא לכם להכיר מישהו שטייל תקופה ארוכה וצרך תרופות? האם הוא הביא איתו "סטוק" מהארץ? או שכל תקופה מסויימת היו שולחים לו לאיזו נציגות ישראלי? כמו-כן,בדיקות דם\זריקות...הכל דרך שירותי הרפואה שם? האם יש כאן מישהו שמקצועו סוכן ביטוח או מישהו שיצא לו להיחסף לזה- ויכול לאמר לי בשתי מילים איזה סוג של ביטוח לעשות ומהי עלותו? שוב... ממש ממש תודה על התיחסותכם!

assael10

New member
לי היתה בעיה דומה

בתור חולה סוכרת נעורים הייתי אמור לסחוב איתי לא מעט תרופות, מזרקים וכן הלאה, הבאתי איתי לתקופה של כחצי שנה, בידיעה שאם אני אצטרך אפשר יהיה אחד משניים : 1. מרשם בינלאומי, יש אפשרות לכך, רק לוודא מה הם שמות התרופות בניו זילנד שלא תמיד דומות לתרופות שאותם אתה לוקח בארץ בשם, אבל בתוכן כן. 2. לדאוג שישלחו לך בדואר שלא יכנס לבטן המטוס ! אסור להכניס תרופות מסוימות לקור של בטן המטוס כי הם נהרסות, היינו אך גם אם אתה סוחב אותם עליך ! רק בתיק שעולה אתך ולא בתרמיל הגדול. 3. ביטוח - מציע לך לעשות סקר שוק, בביטוח שמציעה חברת למטייל יש הרחבת ביטוח בנושא הטיפול במחלות כרוניות כמו גם המשך טיפול בארץ אם אני לא טועה, תוכל ליצור קשר טלפונית ביום ראשון עם 6163411 ולבקש את אלינה - המנהלת של הביטוח ואולי היא תוכל לעזור לך.

עמית...

תודה על תשובתך! נאמר ולקחתי אספקה לחצי שנה... לאחר מכן,אני מתחיל לקבל אספקה מהארץ? אני מעדיף שלא להסתובב עם הרבה תרופות עלי מהסיבה שאיכשהו אני יכול לשכוח איפושהו... מה שנראה לי כפתרון טוב,הוא לשמור תרופות באחת מנציגויות ישראל בערים הגדולות...אם אני יקרה משהו ואני אזדקק לתרופות זה יהיה הדרך המהירה ביותר לקבלן. ביטוח...אני אברר במטייל אצל אילנה! 1000 תודות ידידי!!! עינב.

assael10

New member
עוד פתרון

קודם כל זה אלינה ולא אילנה...אבל לא משנה. לגבי אפשרות, זה תלוי אם יש מישהו בנציגות חב"ד שמוכן לשמור לך על התרופות, למשל בבנגקוק בבית חב"ד עשו ועושים את זה לא פעם. לגבי ניו זילנד לא ניסיתי, תזכור כי בכל זאת אתה עובר מרחקים מאד גדולים, אולי אם תיצור קשרים עם משפחות מארגון ה HIT למשל אולי תוכל לבקש את הטובה הזאת מהם.

assael10

New member
ועדיין תבדוק את האפשרות

א. איך מעבירים תרופות דרך חברת שליחויות בידיעה שהם לא מכניסים אותם לבטן המטוס. ב. איך תרופות יעברו את המכס בהנחה שמדובר על תרופות ולא על משהו שיחשדו בו כלא חוקי.

נראה לי מאד מוזר...

אני מניח שאני לא הראשון שמעבירים לו תרופות... אם מצמידים להם אישורים מרופאים,יש להניח שלא תהיהיה בעיה...נכון? ביינתים,נראה שעיניין הביטוח יהיה קצת מסובך. הייתי היום ב "למטייל ביטוח" והם אמרו לי שהם לא מבטחים מקרים כמו שלי. האם זה סימן להמשך החיפוש אחר הביטוח המיוחל? תודה!!!

למעלה