הגיע הזמן לפאלם חדש (אולי)

urib

New member
מבוא

בראשית היה 515 וירא כי טוב. נהניתי שיחקתי סינכרנתי . וואו איזה עולם מדהים ואז בא תור ה TE. קודם כל השיפור ברזולוציה. אבל לא ראיתי את ההבדל הממשי בשימוש עד שניכנס לו הכרטיס זכרון לחריץההרחבה פתאום מילים כמו mp3 avi pdf jpg לא היו מילה גסה עבור הפאלם, היכולת להשמתש בו כ DOK פתאום הבנתי מה הכוונה שהמחשב כולו אצל בכיס הקטן ועכשיו מגיע השלב להתחלף. אולי

urib

New member
שימושים וצרכים עיקריים

נכוןן שכיף שיש את כל היכולות מולטימדיה האלה, אבל זה בגדר שעשוע - לא שאני מוותר על שעשושע. בניתוח אישי שלי עיקר השימוש שלי הוא במילה אחת - pim היכולת לסנכרן מול האאוטלוק היא מצוינת עבורי השלב הבא שאני רוצה הוא: היכולת להסתנכרן מול השרת האירגוני של החברה (exchange( מרחוק יכולות אינטרנט לשלב בין תכונות הפאלם לסלולר באופן טבעי נראה לפנות ל 650 אבל יש לי עוד ספק קטן לכיוון TX + סלולר BT בגלל שנטיות ליבי לכיוון הטריאו אשמח לשמוע דווקא חסרונות שלו כנגד ה TX או יתרונות של ה TX כנגדו (TX הכוונה משודך דרך סלולר BT )

ami-g

New member
יתרונות ה-TX

לדעתי שתי היתרונות הבולטים של ה-TX על ה-650 זה המסך הגדול (320X480) וה-WIFI שתי החסרונות הבולטים של ה-TX מול ה-650 זה המצלמה והמקרופון המובנה. אישית אני חושב שפאלם פיספסו כאן. כמשתמש ותיק בסוני TH55 הוספת שתי יכולות אלו ל-TX היו הופכים אותו למכשיר המושלם. כמובן שהתעלמתי במכוון מהעובדה שה-650 הוא מכשיר סלולארי משולב.

yoovee

New member
מכשיר משולב vs. טלפון + פאלם

התהייה הנצחית...
יש מליון ושבע עשרה טיעונים לכאן ולכאן, אני אתחיל עם שלי: בעד טלפון משולב: כל ה-PIM במקום אחד, טבעי, וקומפקטי שתמיד זמין. בעד טלפון + פאלם: מסך הרבה יותר גדול ונוח לקריאת ספרים, משחקי לוח מרובי משתתפים, ניווטים... לי אישית אין נסיון עם מכשיר משולב, אבל אשמח לשמוע מה הכי הציק/נעם למי שניס(ת)ה את שתי האופציות.

+++

הנסיון שלי: בהתחלה עבדתי עם T3 בשילוב עם SE-T630. השילוב הזה הוא מהטובים שקיימים. אפשר היה לשלוח SMS מהפאלם, גם בעברית. אפשר לתת הוראת חיוג מהפאלם, שהטלפון יחייג והשיחה תעבור לאוזניית BT. חיבור לאינטרנט היה קל ונוח ובכלל, שילוב די מוצלח. הייתי מאוד מרוצה מהחיבוריות והקישוריות של השילוב הזה. עד שהגיע הטראו. כשהחלפתי לטראו, עשיתי זאת מסיבות אחרות. בעיקר בגלל הסוללה. חשבתי עד אז שאת כל מה שהטראו יכול לעשות, השילוב T3+T630 יכול לעשות גם כן. טעיתי. מדובר בעולם אחר לגמרי. העקרון של "תמיד מחובר" לא ממש נתפס עד שלא משתמשים בו הלכה למעשה. גם אם אתן דוגמאות לדברים שאפשר לעשות עם מכשיר משולב, את רובם אפשר גם לעשות עם שילוב מכשירים. אבל הנוחות היא בהרבה יותר גבוהה. אין כזה דבר "לבדוק מיילים". המכשיר עושה זאת לבד, בלי שארגיש ומודיע לי בכל פעם שיהיה משהו חדש. אם צריך "רק לשניה" להכנס לאיזה אתר כדי להוריד איזה קובץ. או לרגע לבדוק משהו בחדשות. או לשבת מול הפקיד בבנק ולראות מה הריבית היום למשכנתא, הפעולה עם הטראו היא כל כך טבעית שלא חושבים פעמיים "מה, אני אתחיל עכשיו להוציא את הפאלם?, לחבר לבדוק... עתב"ש... נסתדר כבר". כשהסתובבתי עם מכשירים נפרדים, תמיד אחד היה בתיק ואחד בכיס. ברוב המקרים, הטלפון היה יותר נגיש מהפאלם. לפעמים גם היו מקרים בהם לא היתי לוקח את הפאלם. אם זה לקפיצה קטנה לסופר וכו'. כאשר יש מכשיר משולב, הוא תמיד איתך. תמיד מחובר. לדעתי, כמעט כל מי שיש לו שני מכשירם נפרדים, נתקל בתסריט הבא: רציתם לחייג למישהו, פתחתם פאלם כדי למצוא את הטלפון שלו ואז חייגתם מהטלפון באופן ידני. למרות שבתאוריה זה אפשרי לחייג מהפאלם ולדבר מהטלפון. אבל למי יש כח להתעסקות הזו? מה גם שלפעמים זה לא נשמר ב"שיחות יוצאות" של הטלפון, ואם תפוס וצריך חיוג חוזר ואז זה בעייתי ועוד כל מיני תרוצים. תסריט כזה הוא בכלל לא נקודה למחשבה כשיש מכשיר משולב. יש אנשים שלהם צרכים מיוחדים בכל מה שנוגע לקישוריות. רק אתמול בערב הייתי צריך לפתור תקלה באתר מרוחק והייתי באמצע במגרש החניה ז'בוטינסקי בר"ג. עצרתי בצד, קצת Telnet, קצת Terminal Services ותוך 10 דקות חזרתי למסלול (כולל עצירה קטנה בשמש
). אז נכון שגם עם שילוב מכשירים אפשר את כל זה, אבל הזמינות והמידיות של המכשיר גורמת לפעולות האלו להיות טבעיות ובכלל לא לחשוב פעמיים אם כדאי או לא. מה גם ש WiFi לא היה עוזר במקרה הזה. יתרון נוסף של מכשיר משולב הוא בשילוב האפליקציות שלו. כאשר הטלפון מתממשק בצורה טובה עם אפליקציות ה PIM מתקבלות הרבה אפשרויות שבד"כ לא חושבים עליהן או שצריך לבצע אותן בצורה ידנית. אפשר לקבל היסטורית שיחות לפי אנשי קשר, ליצור פגישה ולשלוח אותה ב SMS או במייל למוזמנים, ליצור תזכורת להתקשר למישהו ובלחיצת כפתור, גם להתקשר אליו, לכתוב מסמכים או Memo עם מספרי טלפון בתוכם ובלחיצת כפתור לחייג אותם וכו'. לגבי המסך, אני כמעט ולא משחק על הפאלם. אני גם לא קורא מסמכים ארוכים. יש לי מסמכים אבל הם משמשים אותי כרפרנס ולא לקריאה רצופה. לכן המסך הקטן פחות מהווה שיקול בשבילי. אם המצב הפוך אצלך אז תצטרך לתת יותר משמעות לנתון הזה מכיוון שהמסך באמת קטן ביחס לפאלמים אחרים. הוא אמנם ברור בצורה יוצאת דופן, אבל עדיין, קטן. בכל זאת יש משהו קטן שהתעלמו ממנו עד עכשיו אבל חשוב מאוד להתייחס אליו. זה הקילר-אפ של הטראו, האפקט המנצח, הפיצ'ר שגורם לו להיות הכי כדאי שבעולם: ה-מ-ק-ל-ד-ת. אי אפשר לתאר עד כמה זה שימושי. לא רק בשביל לכתוב SMSים, כל התפעול של הטראו כפאלם נעשה מהמקלדת. מעבר בין שדות, הפעלת תוכנות, גלילה, הפעלת תפריטים ועוד. אם אתה מתכוון גם לכתוב מזכרים ומיילים אז בכלל תגלה שאחרי שהתרגלת למקלדת, לא תוכל לעבור למכשיר אחר שאין לו. אם חייבים להציג מסכנה לסיכום: כמעט את כל מה שמכשיר משולב יכול לעשות, גם שילוב מכשירים יכול. ההבדל הוא האם באמת עושים זאת. כמה מהאנשים שיש להם שילוב מכשירים, באמת מגדירים לבדוק מייל כל הזמן? כמה משאירים מסנג'ר פתוח? כמה פעמים יוצא להוריד תוכנה לפאלם ישירות מהפאלם עצמו? שלא לדבר על לכתוב SMS מהפאלם כאשר הטלפון נמצא ליד. הזמינות והנוחות של "תמיד מחובר" הופכת את הפעולות האלו לטריויאליות. מי שחשוב לו לבצע פעולות מחוברות, שלא יתפשר וילך על מכשיר משולב. מי שרואה בכך גימיק ולא נראה לו שיצטרך לבצע פעולות הדורשות חיבור לרשת, שילך על שילוב מכשירים בו יש יתרון למסך, לזכרון ולביצועים.

urib

New member
האמת,

תארתי לעצמי שאני פותח "שירשורפלצת" אבל לאידעתי שעד כדי "הודעת-טאגליין-על-בליינד" אגב, א. אמרת שעברת בעיקר בשביל הסוללה, אפשר הסבר? ב. מישו זרק כאן בפורום לאחרונה שאולי כדאי לחכות ל680 רק בשביל להשיג650 בזול. מדובר לדעתכם גם על מכשירים חדשים עדכון המחירים התאורטי?

+++

הסוללה: פזלתי לכיוון הטראו די הרבה זמן והקש ששבר לי את הגב היה כשהייתי במילואים וה T3 לא הצליח לספק יום עבודה אחד בלי שנגמרה לו הסוללה. אז החלטתי שאני חייב מכשיר שיכול להחזיק יותר מיומיים כולל פעילות מחוברת. תמיד אפשר לחכות למכשיר הבא. כאשר ה 680 יתחיל להמכר אז 650 יתחיל להיות זול יותר וגם יופיעו כאלו בלוחות יד שניה. אבל זה יכול לקחת גם כמה חודשים טובים. במיוחד אם ה 680 יתחיל להמכר רק בחבילות של ספקי תקשורת בחו"ל, ויקח זמן עד שיצאו גרסאות רשמיות של unlocked. מה גם שלעברית בתוכנה ובמקלדת נצטרך לחכות עוד, שלא לדבר על מועד תחילת השיווק המסודר בארץ.

AYELET1

New member
לאן שלחת SMS מהפאלם בעברית?

כי בנוקיה למשל מתקבל SMS כזה בג'יברישית

atzmony

New member
כאחד ששוקל כבר זמן רב

לעבור לטראו אך אין ברשותי את המזומנים אני כבר זמן רב מחפש מציאות עד עכשיו לא היו הרבה אבל אני יכול להגיד לך שכל אלא שעד עכשיו המכשיר ישב במגירה ללא שימוש ונזכרים לפתאה כי יש להם אוצר ושכדאי למכורו לפני הירידה הצפויה לכן בשבוע האחרון אני רואה 'גשם' של הצעות , הנמוכה שבינהם היתה 1500 ש"ח למכשיר מבאג עדיין באחריות שפיספסתי כמובן
ויש לפחות עוד שניים כרגע בפחות מ2000 ש"ח אז לא צריך לחכות המחירים כבר היתחילו לרדת !!! ברגע שפיספסתי את ה1500 אמרתי לעצמי שזה כנראה סימן לחכות ל680

yoovee

New member
../images/Emo45.gifתשובה טובה מזו לא יכולתי לבקש..

תודה עכבר!
(אגב, מזה עתב"ש?) אגב, וזה הפתיע גם אותי, מאז ה-TH55 שלי עם ה-WiFi אני אכן מוצא את עצמי יותר ויותר מוריד תוכנות לפאלם ישירות מהפאלם... טיגלון, מאמר, whatever - אני בהחלט מסכים עם urib שתשובה כזו ראוייה להנצחה כלשהי
יש באמת הרבה דברים שאני מעדיף לעשות עם הטלפון במקום לשלוף את הפאלם, אבל אולי זה בגלל שיש לי טלפון עמיד בטירוף (נוקיה 5140) - קילר בטיולים עם מים

AYELET1

New member
לדעתי ההודעה ראויהה להיכנס

ל"חיים מבעד ל-PDA" באתר אם לא תהיה התנגדות מצד מר ע. אופטימי

לגבי שרת הדואר הארגוני (exchange)

תצטרך לוודא שהוא תומך באפשרות לסנכרן מולו מרחוק. זה לא משהו טריוויאלי ומנהל הרשת שלך צריך לאפשר את זה וגם לדאוג לאבטחה המתאימה.

urib

New member
איך זה משפיע על העבודה

כלומר יש לך דוגמאות של הבדלים במהירות בעבודה או מקרי קצה שהטריאו יותר מועד להיתקע?

AYELET1

New member
כמו שאמרת: מהירות עבודה גבוהה יותר

במקרים מסויימים ופחות התקעות וריסטים.

AYELET1

New member
טוב אני לוקחת את דברי

מודה מודה מודה
מסתבר שלטראו יש יותר מטמון פבוי מלסקסי טקסי

למעלה